Gå til innhold

GryCat

Medlem
 • Antall innlegg

  1 835
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 210

Om GryCat

 • Rang
  Innridd

Profile Information

 • Kjønn:
  u
 • Fra
  Asker
 • Gren:
  Dressur

Nylige profilbesøk

941 profilvisninger
 1. GryCat

  Hest jages gjennom gjerdet

  Jeg ville prøvd med ekstra gjerde, som foreslås. Heller det, enn skadet hest 😕 Hvor lenge står dere der?
 2. GryCat

  Løs avf og hale

  Nanna Luthersson har hatt et prosjekt på dette. Usikker på om det ligger noe ute, da hun snakket om det sist var det ikke publisert pga det ikke møtte alle kravene til publisering. Men hennes erfaring var at avføringstransplantasjon oralt var den desidert beste kuren for hester med kronisk diaré.
 3. GryCat

  Løs avf og hale

  Ja. Min sto fint på det, spes han som får råtne høver av ubalanser
 4. GryCat

  Løs avf og hale

  Eikebark og kalk er ålreit symptombehandling. Haylage Balancer og GNF også. Aldri hatt effekt av verken probiotika eller yeasacc. Vedr probiotika er diskutert hvorvidt det har noen positiv effekt på mennesker. Noen studier viser at det har negativ effekt. Om det fungerer bedre på balansering av tarmflora hos hest, vet jeg ikke, men jeg har aldri opplevd noen effekt av det. Har også lært at de probiotika man får til hest er såpass lavspektret at det i seg selv gjør at effekt uteblir - noe som stemmer med min erfaring (men hører jo enkelte rapportere effekt, så hvem vet - bare har aldri funket på mine).
 5. GryCat

  Sal til denne ryggen?

  Ser det ligger noen på Finn, så hvis du finner ut av det, kan du jo titte der
 6. GryCat

  Sal til denne ryggen?

  Ser ut som en sånn rygg som lurer en litt mtp at den ser ganske enkel ut, men er ikke det Ser ut som anleggsflaten er tegnet noe større enn jeg ville anbefalt utfra hvor mye ribbeina svinger inn mot ryggraden bak - det kan bli noe konflikt med ryggfrihet i lendryggen når skuldrene roterer bak og inn under. God skulderfrihet er i så fall nødvendig, som du jo skriver at hesten også trives best med. Har du prøvd Prestige X-D1?
 7. GryCat

  Sal til denne ryggen?

  Hva slags hest er det?
 8. GryCat

  Tøltende Nordlandshester

  Spennende! Det er unektelig noen likheter mellom shettis og N/L Selv kunne jeg godt hatt N/L! Var på nippet til å kjøpe en ung hingst da jeg var i markedet etter at Nova døde. Men så ble det shire i stedet.
 9. GryCat

  Tøltende Nordlandshester

  Var ikke han ene i videoen genforsker fra Island? Ble ikke genene forsket på? Er det aldri gjort? Så til idiotspørsmål nummer en, som jeg sikkert burde visst men aldri har lest meg opp på: Hvor kom islandshesten fra opprinnelig? Det påstås i norske leksika at hestene kom over til Island med norske bosettere, så jeg har antatt det stemmer. Er det feil? Et sidesprang vedrørende shetlandsponni; er blitt fortalt (av historiker) at den er opphav til N/L Så da vet vi det: islandshester stammer egentlig fra shettisen (dukke unna for deng fra sinte isisfolk 🙉)
 10. GryCat

  Polyneuropati - en infotråd

  Så bra! Det fortjente de
 11. GryCat

  Utstyrstråden

  Relativt stram nesereim og ...
 12. GryCat

  Den gamle hesten

  Angående fôring til eldre hester; spesielt i år - ta analyse så dere vet proteinnivået er ok. Og ta med mineralstatus. Har sett noen analyser som viser fôr med både lite protein og lite sukker/stivelse, samt store ubalanser på mineralene. Også vil jeg generelt mine om d-vitamintilskudd til alle hester, men spesielt de litt eldre, og spesielt i vinterhalvåret
 13. GryCat

  Dressurprat

  Enig. Videre kan man jo vurdere dette med stressnivå og ikke, oppmot stramming av nesereim-studien som er gjort. En hest bryr seg nok veldig lite om en nesereim eller et bittløst hodelag er strammet til, og en del av dem som ønsker å ri bittløst bruker sidepull som er blodstrammet.
 14. GryCat

  Avl-snikksnakk!

  Noen her med som har erfaringer med Riverman-avkom?
 15. GryCat

  Bursitt??

  Ser du har fått gode svar allerede, så vil bare dele erfaring med min som har det. Han kan ikke skos, så det holdes i sjakk med riktig balanse i hoven. Blir taå for lang eller draktene for lave, blir han halt. Jeg trimmer selv da han har for store høver til å skos - eller, han KAN skos, men vi har aldri hatt gode erfaringer med å sko han (gigantiske shirehøver). Det er i følge min veterinær og hovtrimmer-mentor T Wien alfa og omega å holde balansen riktig. Jeg har aldri hatt ringsko som en mulighet, så det kan jeg ikke uttale meg om. Men som flere før meg har sagt, er det viktigste at hoven ikke blir for lang i tåa eller at draktene blir underskutt. Har dere tatt røntgen? Det som kan gjøre tilstanden ekstra vanskelig, er om balleputen er kollapset i tillegg. Heldigvis var den ikke det på min - delvis kollapset, men ikke helt. Dermed er det hovrøkt som holder det i sjakk i hverdagen. Og riktig fôring; han kan ikke få for mye mat eller for mye karbohydrater / sukker (både pga vekt, men også pga generelle hovhelsehensyn). Nota bene for at min ikke er en sportshest, men en shire (vil tro belastningen av høver er tilsvarende en sportshest dog, pga vekten).
×