Gå til innhold

GryCat

Medlem
 • Antall innlegg

  2 591
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 223

Om GryCat

 • Rang
  Innridd

Profile Information

 • Kjønn:
  u
 • Fra
  Asker
 • Gren:
  Dressur

Nylige profilbesøk

888 profilvisninger
 1. GryCat

  Den gamle hesten

  Angående fôring til eldre hester; spesielt i år - ta analyse så dere vet proteinnivået er ok. Og ta med mineralstatus. Har sett noen analyser som viser fôr med både lite protein og lite sukker/stivelse, samt store ubalanser på mineralene. Også vil jeg generelt mine om d-vitamintilskudd til alle hester, men spesielt de litt eldre, og spesielt i vinterhalvåret
 2. GryCat

  Dressurprat

  Enig. Videre kan man jo vurdere dette med stressnivå og ikke, oppmot stramming av nesereim-studien som er gjort. En hest bryr seg nok veldig lite om en nesereim eller et bittløst hodelag er strammet til, og en del av dem som ønsker å ri bittløst bruker sidepull som er blodstrammet.
 3. GryCat

  Avl-snikksnakk!

  Noen her med som har erfaringer med Riverman-avkom?
 4. GryCat

  Bursitt??

  Ser du har fått gode svar allerede, så vil bare dele erfaring med min som har det. Han kan ikke skos, så det holdes i sjakk med riktig balanse i hoven. Blir taå for lang eller draktene for lave, blir han halt. Jeg trimmer selv da han har for store høver til å skos - eller, han KAN skos, men vi har aldri hatt gode erfaringer med å sko han (gigantiske shirehøver). Det er i følge min veterinær og hovtrimmer-mentor T Wien alfa og omega å holde balansen riktig. Jeg har aldri hatt ringsko som en mulighet, så det kan jeg ikke uttale meg om. Men som flere før meg har sagt, er det viktigste at hoven ikke blir for lang i tåa eller at draktene blir underskutt. Har dere tatt røntgen? Det som kan gjøre tilstanden ekstra vanskelig, er om balleputen er kollapset i tillegg. Heldigvis var den ikke det på min - delvis kollapset, men ikke helt. Dermed er det hovrøkt som holder det i sjakk i hverdagen. Og riktig fôring; han kan ikke få for mye mat eller for mye karbohydrater / sukker (både pga vekt, men også pga generelle hovhelsehensyn). Nota bene for at min ikke er en sportshest, men en shire (vil tro belastningen av høver er tilsvarende en sportshest dog, pga vekten).
 5. GryCat

  Rideklubb

  Vi har flyttet til Horten og søker ny klubb nå. Er det noen som kjenner til klubbene i området og hvilke fordeler / ulemper som er med de ulike?
 6. GryCat

  Fargegenetikk

  Interessant farge på denne? https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=123703626
 7. GryCat

  Ridetights

  Samme her. Den nettingen minner meg om den nettingen som var i bunnen av Biltema-høyposene ... Vi kjøpte hver vår i str 36 og 38. 36 var for liten til meg, stiv og gnagde i knehasene. Prøvde Emma sin, for kunne jo være den gnagde pga den var litt trang. Men selv om 38 var bedre, gnagde den også. Sender dem i retur.
 8. GryCat

  Klikkertrening av hest

  Jeg spurte veterinær om dette for et par år siden (T. Wien) pga vi opplevde et par hester som hadde en ekstrem nytelsesreaksjon på kraftfôret - vi har jo jobbet mye med hester som har diverse fôrproblemer og andre issues. Hun svarte at det ikke er ukjent for henne eller andre som jobber med våre typer hester, og at primært en dopaminrespons.
 9. GryCat

  Polyneuropati - en infotråd

  Jeg svarer på vegne av @Emsy AEP / PN er jo skader på det perifere nervesystemet. Det forårsaker delvise lammelser (overkoding) som viser seg uttalt i de nederste strukturene på beina til hesten (fra koden og ned). I mer alvorlige tilfeller lammes også muskulaturen lenger opp. Da mister hesten kontroll over hele bakparten, som synker til bakken. Mange har problemer med å reise seg som følge av lammelser. Hos mennesker skader polynevropati de lengste nervetrådene først og mest, slik at symptomer oppstår først i føttene. Det er likt på hestene, som først får symptomer fra koden og ned. Hva som menes med lammelser - definisjonen på en lammelse er jo nedsatt kraft i en muskel uansett årsak. Det skilles mellom fullstendig lammelse (paralyse) og delvis lammelse (parese). Å sko om hester med PN er generelt frarådet, ettersom skoingen veldig raskt kan føre til større skade enn om hesten blir litt lang på tåa.
 10. GryCat

  Polyneuropati - en infotråd

  Siv Kirsten Hanche-Olsen <siv.hanche-olsen@nmbu.no> ti. 15.05.2018, 13:17 Du;  Jeg har registrert 23 hvorav 6-7 er avlivet
 11. GryCat

  Polyneuropati - en infotråd

  Registreringsskjema 2018 https://response.questback.com/isa/qbv.dll/ShowQuest?QuestID=5121495&sid=iu71Ndl6S0
 12. GryCat

  Valakk som prøver å bedekke hoppe.

  Har hatt sent kastrert som forsøkte å bedekke annen vallak (vallakflokk). Men det minsker jo risikoen å ikke ha dem med hopper selvsagt
 13. GryCat

  Polyneuropati - en infotråd

  Det er så fortvilende! Man skulle ønske man hadde konkrete svar og noe å forholde seg til ... Var ei på fb-siden som sa det skulle vært egne psykologer for dem som har vært rammet. Det er noe med måten det skjer på, og at det er så mange ukjente faktorer og tilsynelatende rammer vilkårlig, som gjør at vi reagerer så sterkt tror jeg. Håper vi slipper nye runder med drøssevis av råd om alt fra urter og kremer til behandlinger og gudene vet hva, som på mirakuløst vis skal få dem friske igjen.
 14. GryCat

  Polyneuropati - en infotråd

  Det gjentas i foredragene og i de publiserte studiene at de går ut ifra at det er et nevrotoksin basert på funnene gjort under obduksjon (skadene på nervene er av en slik art at det er mest sannsynlig som du skriver): "Mulige årsaker De histopatologiske forandringene som ses på de perifere nervene kan passe med en nervegift, men det fins ingen kjente toksiner (giftige substanser) i fôr som gir slike forandringer. Utfordringene er derfor mange i forhold til å finne årsaken til sykdommen; i tillegg til at stoffet er ukjent vet vi ikke hvor lenge det er siden hestene har fått det i seg og det aktuelle fôret kan allerede være borte før vi får undersøkt det. Vi holder fortsatt muligheten åpen for at det kan være andre årsaker til sykdommen, men hittil tyder ingen undersøkelser på at det dreier seg om mangelsykdom eller noe smittsomt." (Dok blir limt inn når jeg prøver å lenke) Like jævlig hver gang dette dukker opp, for bildene av Nova er over alt 😔 (Er henne nederst i denne rapporten blant annet) Krysser fingrene! De har foreløpig utelukket disposisjon (både genetisk og ellers).
 15. GryCat

  Polyneuropati - en infotråd

  Våt sommer i fjor ja. Mye dårlig grovfôr på markedet nå i høykrisen også.
×