Gå til innhold

Emsy

Medlem
 • Antall innlegg

  3 031
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  8

Emsy last won the day on May 15

Emsy had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

2 909

Om Emsy

 • Rang
  Vaffelspisende pelsdott
 • Bursdag 25. jan. 1997

Profile Information

 • Kjønn:
  f
 • Fra
  Asker

Nylige profilbesøk

953 profilvisninger
 1. Emsy

  Hest som grynter under trening

  Er det ikke sånn med folk også, 'a Noen grynter masse og _hele tiden_ Store sterke mannfolk som grynter seg halvt ihjel om de skal plukke opp en fôrsekk på 15kg, bære en liten hylle, strekke seg for å få tak i noe på øverste hylle, legge seg ned eller reise seg fra sofaen..
 2. Emsy

  Verdens beste halebørste?

  Whaat, hvaslags kick-ass menneskehårbørster er det du har ramlet over?? Jeg trenger sånn til mitt eget hår
 3. Emsy

  Verdens beste halebørste?

  Er mange som er gode å jobbe med, men som går i stykker alt for fort Er vel den typen her jeg har hatt nå i 5 år og som gjør nytten bra: https://www.hooks.no/hest/stell-pleie/strigleutstyr/borster/man-haleborste-twotone-fairfield-1 Ikke de beste å holde i, og er ikke så skånsomme mot håret, men om man må igjennom en kaldblodshale med floker, viker ikke børsten, for å si det sånn Kombinert med et bra produkt (detangler eller showsheen eller whatever) er det disse jeg har endt opp med å bruke. De fra Borstique går duken etter en uke, og menneske-hårbørster tåler ikke grovere hår...
 4. Emsy

  Nekter å ri på tur

  "Å låse opp" handler ikke alltid om å være brå nok til at den rører på seg. Det hender man må "låse opp" via å vente dem ut, eller andre kreative løsninger - også på mentalt friske hester.
 5. Emsy

  Nekter å ri på tur

  Du må gjerne prøve den holdningen på min Tror du kunne pisket han med piggtråd til blodet rant uten særlig suksess. (For all del, å være bestemt og faktisk mene det man sier er viktig. Det er dessverre et fåtall personligheter som ikke helt bryr seg om smertepåvirkning...)
 6. Emsy

  Det siste kjøpte utstyret?

  Nå ble det jo fryktelig mistenkelig jeg vil ooog vite
 7. Emsy

  Nekter å ri på tur

  Dette hørtes litt ut som min hest - du kan bli så "voldsom" du vil, uten at det har særlig effekt. Det er nok ikke noe galt i å sjekke utstyr, men jeg ville tolket det dithen at dette er meninger, om hesten ellers er glad i å gå på tur (spesielt når den ikke går på beite). Signerer Issa over her, skjer det samme når dere rir ut i flokk med enten andre hester eller andre mennesker? Går hun frem på banen? Jeg ville forsøkt å sette av en hel dag for å løse dette. Jo bedre tid du har, jo bedre. Og så venter du det ut. Hva så om du må sitte der i fire timer og vente? Det er ihvertfall slik jeg må "diskutere" med min. Jeg har all verdens tid til å sitte der og vente på at han går frem. Går ikke veldig lange tiden da før han forsøker å spise noe, rygge unna, snu hjem etc. Da er det bare å rette opp til utgangspunktet igjen. Og fortsette å vente. De finner relativt raskt ut at det er dødsens kjedelig å bare stå der, og om de ikke får lov til å pille på andre ting, nei, da hender det de går fremover Jo bedre tid du har, jo bedre, for med en gang vi går i tålmodighetsmodus og ikke tenker at "vi må", så merker hestene det veldig godt. Da regner jeg jo med at hun ikke har seperasjonsangst, ikke er sårbeint (om den er barfot og går på beite kan det fort skje), ikke har vondt andre steder etc.
 8. Emsy

  Det siste kjøpte utstyret?

  Jeg sendte dem en oversikt over hva vi har flyvende her oppe, og de mente nå det skulle fungere ekstremt bra mot det, og at i områdene de selv bodde i så var det også store mengder flyvedyr Spennende å se uansett. Betalte ikke noe for pakken. Om ikke annet så kanskje det holder mot flått? Aldri hatt flått på hest før jeg flyttet til Vestfold
 9. Emsy

  Det siste kjøpte utstyret?

  Ikke "sist kjøpt", men lurer på om jeg kanskje må ut med toll; Fluemiddel fra Australia! Heeelt naturlige ingredienser og kan det holde australsk flyvende faenskap unna kan det kanskje hanskes med norske også. Blir spennende å teste!
 10. Emsy

  Salmonellautbrudd, berørt? Ikke?

  Kjempebra med liste! Interessant å se hvordan det videreutvikler seg.
 11. Emsy

  Klikkertrening av hest

  Hva tenker forumfolket om hester som slipper ned penis, og viser ganske tydelig at de blir opphisset, i forbindelse med spesielt godbittrening? Synes jeg ser flere hester rundt omkring som blir synlig opphissede når godbiten kommer frem (primært ser jeg dette på internett altså, og er sikkert ikke veldig vanlig). Har også opplevd å se hester reagere slik ved kraftfôrgivning. Har ikke sammenheng med hvor lenge de har vært vallaker eller om de har gått/fungert som hingst. Er det noen som vet direkte hva det skyldes? Kan man få trent vekk den typen oppførsel? Er det hensiktsmessig å trene noen hester med den reaksjonen, på godbit? Har prøvd å finne noe smart lesestoff på det, men google-søk på tema om hesters edlere deler er en noe skummel verden å bevege seg i
 12. Emsy

  Salmonellautbrudd, berørt? Ikke?

  Hest360 har pratet med MT og der sto det vel at de jobbet med en liste over hvilke staller som er berørt, og har planer om å publisere denne i mot slutten av denne uken/tidlig neste, men at de er nødt til å få lov fra staller som er berørt. Jeg har nettopp idag vært ute og reist mellom staller, og har dobbelt sjekket med stedene jeg har vært at det ikke har vært kontakthester innom og at de ikke er i karantene. Likevel tar man forholdsregler. Vasker klær og bytter (og vasker) skotøy, og er påpasselig med hva man håndterer. Jeg tror helt klart at å publisere lister over staller kan være smart med tanke på å vite "oi shit, jeg var innom der den dagen, kanskje vi også bør testes", men jeg ser også at så lenge folk ikke vet, er de mer redde, og er flinkere på å passe på. Spennende å se hvor stort dette her ender opp med å være. Skal ikke stå på innsatsen fra MT og Veterinærhøyskolen ihvertfall - jeg synes de virker utrolig profesjonelle, effektive og flinke. Jeg vil anta at begrunnelsene for å publisere/ikke publisere er godt overveid, selv om man selv kanskje veldig gjerne skulle visst.
 13. Emsy

  Unghest og sporer

  Grunnen til at det ikke er lov å ri med pisken opp, er fordi "normale" ryttere (altså de som aldri har lært hvordan man rir med pisken opp - misforstå meg rett ) kun legger om grepet på pisken for å få mer kraft i slagene. Vet det var et stort problem på blant annet sprangbanen en periode, med ryttere som flikket om grepet på pisken for å slå hardere.
 14. Emsy

  Det siste kjøpte utstyret?

  Jodpuhrs på salg UltraShield til 239!! og en svææær dunk Hästsalva Dø, fluer, DØ!
 15. Emsy

  Finne utstyr hjelpen!

  De har mange ulike merker de putter på utstyret sitt tror jeg, litt som KL som har nytt for hver sesong
×