Gå til innhold

Lykke

Medlem
 • Antall innlegg

  6 100
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  31

Lykke last won the day on November 15 2017

Lykke had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

6 215

Om Lykke

 • Rang
  Indy-gal
 • Bursdag 05. juli 1993

Profile Information

 • Kjønn:
  f
 • Fra
  Asker
 • Gren:
  Distanse

Nylige profilbesøk

523 profilvisninger
 1. Hva gjør du? (Rappet fra buke)

  Jeg har ikke mobilnett dekning i ridehuset her, men det er nødnett, så ambulanse hadde jeg fått ringt. Men sett helt bort i fra det. Her har vi stall på begge sider med dør fra ridehuset inn. Hadde i første omgang dratt med meg min hest, og sjekket pasientens ABC, for å få en kjapp vurdering. Da får jeg sikret frie luftveier og vurdert om det bør legges i stabilt sideleie. For å sikre skadestedet, hadde åpnet døra til ene stallen, dratt av hesten min hodelaget og slengt hesten min inn dit, der er den trygg inni stallen og utgjør ingen risiko i forhold til pasienten. Så kunne jeg åpnet døra til andre stallen, så den andre hesten kan gå dit, de trekker alltid til vennene sine om de er alene i ridehuset. Når jeg har sikret både pasient og skadested, kan jeg få ringt etter hjelp. Jeg har alltid mobilen i lomma, og som sagt, tilgang til nødnett. Har jeg en stabil pasient, får jeg også funnet dekning om jeg må lengre unna.
 2. Mugg

  Min får fort mugg, jeg har funnet to ting som fungerer per nå, og en del forebyggende ting.. 1) Vasking av bein - Dersom mulig, etter hver gang den har vært ute og stått i gjørme. 2) God ernæring - Unngå høy med for høyt proteininnhold 3) Ikke bruke neoprenbelegg på lange turer (Men det er nok bare min som er sensitiv) 4) Unngå dype underlag på steder der det er mange forskjellige hester. (F.eks Øvrevoll) Behandling: Jeg barberer alltid beinet, luft må få komme til, det gjør det lettere å tørke beina også. Vasker med Lactacyd, jeg har hatt hesten stående i bøtte med lactacydvann, og stått der i gode 20min. Da faller skorpene av seg selv også. Viktig å tørke beinet skikkelig etterpå - Jeg har faktisk stått og tørket med hårføner.. Smørt på zinksalve, har også med hell brukt Vetericyn, men det er nok ikke noe som er lett å få tak i med mindre man har tilgang på veterinærbutikker. Sist hadde han bare litt, da var det nok å vaske beina med Klorheksidin-shampoo hver dag i en uke. Vasker, lar trekke inn i 10min, og skyller av. For min del er det viktig å bruke ting som ikke er på karenslisten, Har prøvd Blue Horse Skin healer, som er et flott produkt, men karens...
 3. Samme regler, ja. Inngangen til EU, liksom 😊 Du trenger forresten ikke kjøre innom alle grenseovergangene, du får transit-papirer
 4. Du går under den regelen, ja. Hester som "Trenes i utlandet" er hester som settes bort til trener/berider, og har forandret verdi når de skal innføres til Norge igjen. I Tullen i sverige må du nok legge igjen et depositum, det får du igjen når hesten kommer tilbake til Norge, blir ført rett tilbake til din konto. Ellers trenger du besøk av mattilsynet. Det koster vel en 1200kr. (Var gratis før), men enkelte mattilsyn tillater at du kommer til dem med hesten på hengerne, de sjekker den, og det gjør hele saken mye billigere. (Jeg var på besøk hos MT på kløfta før vi dro til polen nå). Så, det går veldig fint å ha med hest på ferie! God tur!
 5. Første stevne!

  Det bekymrer meg at det i det hele tatt virker som en god ide å starte stevne med en hest som oppfører såpass farlig. Husk at det er veldig innenfor å trekke seg om man ikke føler at hesten er i stand til å prestere den dagen, uavhengig av grunn. Hestens vel og ve, samt sikkerheten skal alltid komme først. Når man ikke er i stand til å kontrollere hesten sin, er ikke sikkerheten tatt hensyn til, samt at reglementet (KR) er brutt. En hest som er ukontrollert på denne måten, hopper banegjerdet (!) utgjør en fare for seg selv, rytter, publikum og andre ekvipasjer. Du bør nok øve på å reise med hesten, f.eks dra på treninger på andre staller. Jeg har selv en hest som blir nervøs på stevner, men aldri farlig, bare tripper og er kontrollerbar. Tok kontakt med staller i nærheten angående lån av ridebane, puttet hesten på hengerne og rei på masse forskjellige staller, det hjalp hesten min veldig, og han ern nå mer avlslappet, og jeg har lært hva som hjelper han i situasjoner der han er usikker. Det er ingen tvil om at hest er en risikosport, men man trenger ikke å gjøre det farligere enn det er.
 6. Det var ikke så ille 😊 Kan absolutt være et alternativ når jeg er hjemme igjen, muligens i kombinasjon med betfiber/lucerne, og mash.
 7. Skjønner. Hva koster det per sekk? Jeg har egentlig måtte gi opp å se på pris.. Bruker fort 3 sekker i måneden, og det blir dyrt uansett hva jeg gir..
 8. Oi, det så interessant ut! Hvorfor kan du ikke fôre fult på det?
 9. Ingen ide.. Skikkelig frustrerende, hesten min skal prestere, ikke prestere dårligere fordi han har anemi! Samme gjelder forsåvidt peppermynte/Mentol. Hvorfor putter de det i kraftfôr, uten å si at det står på dopinglista?
 10. Har ofte falt tilbake på å bruke Champion, da det er så mye lettere å få tak i enn mange andre. Sist jeg var på FK i drammen hadde de ei dame som virkelig visste sakene sine, visste hva en distansehest trenger, og hvordan jeg kunne sette sammen deres fôr for å gi langsom, varende energi, til en hest som blir heit, bruker store mengder energi og må holde vekta.. I sommer gikk det i Champion ekstrem, Spenst og betfiber. I tillegg fikk han gresspellets fra st. Hippolyth oppi, fordi han ikke spiste nok høy. Liker generelt å gi betfiber i kombinasjon med mash og müsli/pellets av noe slag, og det er viktig at det har høyt fettinnhold. Prøvde en runde med bare st. Hippolyth, men slet litt med å finne fôr uten hvitløk og peppermynte, som hesten likte, og forhandleren hadde inne.
 11. FAQ Distanse

  Høyere opp i klassene har alle pulsklokker. Men et stetoskop gjør jobben like godt (om ikke bedre), samt at man jo kan telle på blodåra også. (Men klikker går rett og slett raskere og enklere) Ofte er det mulig å låne av andre, eller få hjelp før vetkontroll til å sjekke.
 12. FAQ Distanse

  Det kan jeg fikse Det hele begynner med ankomst til stevneplassen, Gå i sekretariatet FØR du laster hest av hengeren. Der betales startavgift, de sjekker vaksiner, du får kart og en nummervest mot at de beholder hestens pass som pant. Vi pleier å ankomme rundt en halvtime før veterinærkontrollen åpner, så vi har tid til å leie litt. Hesten må ha under 64 i puls før start også. Husk også å ha på nummervest når du viser hest. Dersom noen skal vise for deg (det er lov) skal vedkommende ha på vesten. I veterinærsjekken tas først pulsen, før veterinæren går over og kjenner etter ømheter, ser etter sår, sjekker slimhinner. Så er det mønstring. Godkjennes hesten er den klar for start. Etter vetsjekk sales det på. Så er det ryttermøte (Det lønner seg å sale på før måte, så man kan varme opp rett etterpå) Det lønner seg også å ha noen til å holde hesten mens rytter er på ryttermøte, der ruten blir forklart, og eventuelle ting man må passe på nevnes. Etter ryttermøte - Oppvarming. Så start. Stort sett er det massestart. Man rir så en oppmerket løype. Som regel er det satt opp Groomepunkter der hestepasser kan møte en med vann, både som drikke og avkjøling (helle over hesten - vaskemiddel-flasker fungerer supert) Dersom man rir ritt som er delt inn i flere etapper kommer man inn til delmål mellom etappene. Der er det av med sal og kjøle ned hesten, så pulsen kommer under 64. (Gå i vet.sjekk når den er under 60) Vi kjøler ned ved å helle vann over hals, og svampe på mage og mellom bakbein og bein. Unngå kryss. Husk også at om hesten fryser går pulsen opp - Så et dekken over krysset kan være lurt. Ikke la hesten spise - Det får pulsen opp. La den drikke, det får pulsen ned. Tisse får også pulsen ned, husk at de gjerne ikke vil tisse der det er hardt, så ta hesten med på mykt. Kjøl - Lei - Kjøl - Lei, og når den er under 60 går du i vet.sjekk Du har 20 minutter på deg ved etappemål til å komme deg i vet.sjekk. Der er det likt som før ritt - Sjekk puls - Ømheter - Slimhinner - Mønstring. Etter (godkjent) vetsjekk er det pause, lengde er fastsatt av arragøren. Her kan hesten spise, drikke og slappe av. Du får en ut-tid når du kan ri ut igjen, så sal opp så du rekker å varme opp litt. I ritt på 20km er det bare en etappe, så etter 20km kommer man til mål. Da er det av med sal, og kjøle ned hesten, så pulsen er under 64. Man har 30 minutter på det når man har passert mål. Så er det inn i veterinærsjekk igjen - samme som tidligere. Etter ritt får hesten igjen mat, drikke, dekken, bandasjer. Lei den, før premieutdeling. Bytt nummervest mot pass - Og vel hjem
 13. Hestemødre, se her!

  Hahahahah
 14. Hun skal vel inn på et annet et etter å ha inngått et samarbeid med en veterinær til, slik jeg forsto det.
 15. Skrekkbilder av fanghøver

  Jeg kjenner til et case der hovbenet var gjennom sålen, den ble tatt fra daværende eier (gikk på beite uten tilsyn) rehabilitert og levde i en god del år til, 7 tror jeg. Den gikk på beite og hadde ingen problemer. Den ble etter de fine årene forfangen igjen, og da avlivet. Ble i hele den perioden etter fang brukt som en rolig hobby/turhest, holdt i korrekt hold og nøye vedlikehold av høvene. Jeg tror at for at det skal gå så lang som slike caser eller bilder man ser på google må det være innblandet folk som ikke har kunnskap om sykdom eller hest generelt, eller ikke har hatt tilsyn på hesten sin.
×