Gå til innhold

Dede

Medlem
 • Antall innlegg

  308
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

142

Om Dede

 • Rang
  Unghest

Profile Information

 • Kjønn:
  Kvinne
 • Fra
  Stavanger/Sandnes
 • Hesterase:
  Islandshest

Nylige profilbesøk

675 profilvisninger
 1. Dede

  Finne utstyr hjelpen!

  Noen som vet om det finnes "gammeldagse" halereimer å få kjøpt. Type de som I alle fall tidligere (og fortsatt?) fulgt med til Horseware dekken. Jeg ser bare elastiske reimer. Og da jeg forsøkte det så røyk den på en dag..
 2. Dede

  Dekkentråden

  Jeg lurer og på erfaring med nye hero dekken. Lite fornøyd med kvalitet på siste amigo bravo (wug) og et lettere dekken hadde også vært bra.
 3. Dede

  Dekkentråden

  Jeg har bare amigo til min nå etter å ha solgt /gitt bort alle andre som ikke passer eller går i stykker.. Så langt bravo siden han står i flokk. En wug som jeg ljøpte i 130 (de vanlige i 125). Kjøpte jo wug for å variere press på manken. Men er litt grinete siden wugen som er nyest er det som går i oppløsning... haleflapp har delvis løsnet og også feste til ringen foran. Er også revne i foret (er det tynneste med bare 0g for). Vil gjerne ha en wug til men er i tvil om jeg kjøper det samme selv om det ligger kjempefint på om det har dårligere stoff??! hadde en hrino som jeg solgte (fikk et lite hull) - mest fordi isbjørn i rogaland ikke trenger 200g for...(bruker kun dekken når det regner). alternativ er å prøve det nye hero dekkenet. Om det er mye lettere lager det gjerne ikke så mye gnag?? Noen som vet? Blir det tungt når det regner?
 4. Dede

  Lasting av hest

  Frakter jo ikke ofte, men har hittil gått foran med leietau og grime og bundet der, evt om andre tilstedelukker de bommen bak. Men ser jo at jeg bør prøve å sende ham inn selv. Sist vi var på tur til berven klarte hesten imidlertid det samme kunststykket som han har gjort en gang før; nemlig å tre grima ned på midtplata og henge fast der! Lett panisk og klarte heldigvis å vri seg ut av grima uten å ryke den (hadde jo ikke med ekstra og hadde vært surt å måtte droppe tannlegen når vi endelig var der). På hjemturen var han dopa så lot ham stå uten grime på, men er jo spent på om det blir traume neste gang jeg laster.. men kan jeg bare la ham stå uten grime på henger? Er jo en stødig hest (jeg brukte vel 1-2 minutter med klapping og kos før jeg tok på grima og leide ut etter at han hang fast, han var nok litt mer stressa enn normalt men ikke uhåndterlig..
 5. Dede

  Grovforanalyse 2017

  Til islandshest. Han er 17 år og har mistet litt muskler siden forrige høy hadde mindre protein og lavere energi. Noen kommentarer/forslag til tilleggsforing basert på dette? Han står på utegang så vet jo ikke helt hvor mye han spiser, tar for seg i lunch som fores ute men ser han vegrer seg litt om kvelden når de får maten i skuret (han går nok inn litt etter de andre - da har de fri tilgang hele natten og han og noen få andre står et par timer ekstra på formiddagen
 6. Skulle gjerne hatt bedre pels og så det hadde vært superbra tilleggseffekt. Vi har fort på proteinfattig høy i hele vinter men litt bedre det vi får fremover. Og om holdbarhet på linomega er dårlig heller det mot soya (+olje?) siden det vel blir masse protein i vårgresset i starten av mai😊😊 (bor i Rogaland så ingen sne som skal tine så satser på fin og tidlig vår). Fôr er vanskelig selv om det har gått bra med at Det enkle er ofte det beste til nå så har han plutselig for første gang mistet masse muskler i vinter😢
 7. Hesten min trenger for tiden masse ekstra protein og også litt ekstra fett - forexpert (med utdanning) og PC horse anbefalte soyapellets og olje - men jeg ser at kanskje linomega kan være greit også (tror hun hoppet over det siden det er Ganske nytt?). Noen som har erfaring om hester liker det ene bedre enn det andre? Har diamant så tenkte å blande med det (+farriers formula). Er jo kjipt å kjøpe sekk om ikke hesten vil ha.. skulle vært mulig med prøvepakke:-)
 8. Dede

  Når dekkenene alltid sklir til sides

  samme her. Horseware ligger uansett:-) så ville I alle fall forsøkt det (om ikke de er prøvd) før jeg blir redd for skjevheter etc.
 9. Dede

  Hva skal hesten din tåle?

  I skogen (på grusvei market av kommunen som ridevei) traff vi en fyr som trakk på et dekk (trening til grønlandstur el?) og siden det ikke er så lett å trene på var jeg jo litt usikker på om min ellers bombesikre hest ville tåle det.. MEN I tillegg hadde han med seg hund som OGSÅ trakk dekk og I tillegg gikk løst noen meter foran mannen. Jeg ba ham kalle inn hunden sin - jeg så plutselig for meg en situasjon der tauet mellom hund og dekk kom iveien for bein på hest eller at Hest tråkker oppi dekket..noe som ville skapt farlig situasjon. Mannen mente at hesten burde tåle såpass for han hadde møtt en hest litt tidligere (ja dette var på en mye brukt ridesti..) som ikke hadde reagert. Ja,ja...
 10. Dede

  Dekkentråden

  Så en som brukte skrittedekken (til bruk I skrittemaskin) som vanlig utedekken I luftegården. Så litt rart ut - men ser jo om poenget bare er å beskytte rygg etc. mot regn (alle hestene har jo hatt våteksem etter tidenes våteste år I Rogaland I fjor..). Noen andre som har forsøkt det? Tror ikke jeg ville gjort det - men ser jo poenget om en har mankegnag etc siden dekkenet blir mye lettere enn vanlige dekken. Men ser for meg at det ikke sitter så godt?
 11. Dede

  Skosnakk

  Hva er standard størrelse for brodder? Ser skoies har 3/8 og 5/16? Må jo fylle opp til fri frakt.... og brodder trengs jo😊
 12. https://www.aftenbladet.no/lokalt/i/ddlKMX/Virus-pa-hestegard-i-Sandnes 11 syke til nå av 48 på garden (23 private og 25 skolehester). Vet ikke hvilket virus det er. Dyrlege har tatt prøver men ikke gitt noe klart svar enda som jeg vet. Gården er "stengt" av mattilsynet så kun de som må får komme og hestene får ikke forlate gården (er flere gårder I samme området - bla a 20-30 hester til rett over veien!). De friske hestene står ute (unntak de som leier bokser I egen stall og ikke er syke står inne og luftes for seg) og de syke står I utegangsstallene med de sykeste I bokser (er jo utegangstall så ikke bokser nok til alle syke nå). De syke har feber (39+) og liten matlyst. De dårligste har fått intravenøst for å få I seg væske. Noen har vært dårlige siden fredag men de fleste blir litt bedre I løpet av noen dager (men står fortsatt adskilt fra de friske Det er en grunn til at hester vaksineres mot influensa. Hester her er jo vaksinert men tydeligvis ikke mot dette viruset...
 13. Dede

  Dekkentråden

  Amigo bravo har jo ganske sterkt ytterstoff så for meg holder de lengre enn hooks sine. Bedre passform og - ligger fint også uten beinsnorer. Men holder ikke helt evig.. @Sivoya her er bilder av min store islandshest (147?) med 130 i amigo bravo wug og 125 amigo bravo (vanlig) med 100g for. Litt møkkete hest.. hadde møkking og kveldsforing for 22 hester så ble ikke så mye stell av min egen..men han fikk stå å kose seg i utegangstallen med høy så var nok helt fornøyd for det..
 14. Dede

  Dekkentråden

  Har jo ikke bilder - kan se om jeg husker å ta - men jeg kjører Amigo standard og Amigo wug på min. De vanlige er 125 og wug kjøpte jeg 130 - og synes begge er fine på. Skulle gjerne brukt Wug litt mer siden de andre gir litt gnag siden alle sitter likt på manken.. MEN Wugen er ikke like tett som de andre??? Synes stadig innerforet er mer fuktig enn på de vanlige selv om de jo skal være like.. WUG hadde for lange reimer under magen. Tokden til skomaker for å få sydd de inn og han gjorde jo en liten tabbe og sydde de slik at de nå kun har en lengde (kan ikke justeres).. heldigvis er den lengden helt ok...
 15. Dede

  Dekkentråden

  bare for å fortsette om HW så har jeg ulike årganger og hos meg holder de gamle bedre enn de nyere. Det nyeste (Amigo Bravo Wug) er alltid fuktig I innerforet - det er ikke de andre bravo'ene så det tåler mindre regn. Og nå så jeg at innerforet var røket på et nyere dekken mens det skjer mindre på de elder (er typisk 2 og 5 år gamle?) Blir jo fiksing med sølvteip og superlim her... det som holder best har jeg funnet ut. Bucas dekkenet røk han halereimfestet på 2 ganger - og siste gangen var den skikkelig sydd på av skomaker så godt gjort..(star jo I flokk på utegang så mulig noen andre hadde smaken på den halereima?)
×