Gå til innhold

stinej

Medlem
 • Antall innlegg

  2 733
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  6

stinej last won the day on August 18

stinej had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

2 261

Om stinej

 • Rang
  Innridd
 • Bursdag 11. juli 1987

Profile Information

 • Kjønn:
  f

Nylige profilbesøk

790 profilvisninger
 1. stinej

  Vinterhansker

  Hvilke modeller? De har jo mye å velge mellom. Bruker de vanlige tynne roeckl hanskene sommerhalvåret, men på vinteren er de jo kaldere enn å ikke ha noe på hendene.
 2. stinej

  Vinterhansker

  Er det noen som har noen supergode tips til vinter ridehansker som både er gode og varme OG som er tynne og ikke kjennes klumpete? Helst skal det ikke kjennes som man har hansker på i det hele tatt.
 3. stinej

  Tips til navn

  Ma-ji-no Eller sånn sier jeg det, da. Det er jo egentlig noe arabisk, så kan godt hende det er jeg som har sagt det feil hele tida. 😂 Han var egentlig døpt Estral hos oppdretter, hadde vært mye lettere om ikke hun som importerte han byttet det ut. 😅
 4. stinej

  Tips til navn

  Synes det er mest rart når hester har kallenavn som er noe helt annet enn navnet. Burde sikkert ha kalt Mahjiino noe "lettere" ettersom de aller fleste uttaler det feil, men det har aldri blitt til det, annet enn typ kjekken, gullet osv.. Så lever jeg med at han blir kalt både maino, masjino, mahino osv av alle andre. 😅
 5. stinej

  Foring av hest med PPID

  Så fint at du har endret kosten til "lavkarbo"! Har hesten fått medisiner? Har ikke hørt om noen direkte link mellom ppid (cushings) og elveblest, men hormoner ute av kontroll gjør jo at systemet er mer belastet, og kanskje man da er mer sensitiv også for allergiske reaksjoner som elvelest vel er? Min ppid hest har endel kløe og flassing i røyteperioder, men aldri hatt elveblest type problematikk. Spør eventuelt i fb gruppa "ems, ppid og forfangenhet", der kan kanskje veterinær tone Wien svare deg, hun ser mange hester med ppid i alle fall!
 6. stinej

  Hvor ofte treningsfri?

  Gir minst en og maks tre fridager i uka, litt avhengig av hvor mye annet som kommer i veien. Varierer banearbeidet med turer, dressur fra bakken og lonsjering. Prøver å aldri gjøre det samme mer enn maks to dager på rad!
 7. stinej

  Magesår

  Improwin skal visstnok ha en forebyggende effekt i følge de som selger det. Det er visst gjort noe studie på det.
 8. stinej

  Anemi på unghest

  Jernmangel er sjelden hos hest, da grovforet ofte inneholder mer enn behovet for jern. Jeg ville gjort en mineralanalyse av grovforet for å se om hesten faktisk kan mangle jern. Hester kan ble anemiske også ved andre mangler som et vanligere, så lurt å sjekke hva dietten faktisk inneholder før man behandler.. Mer info om dette her: http://forageplustalk.co.uk/equine-anaemia-by-dr-kellon/
 9. stinej

  Utstyrstråden

  Har den fra equiline liggende i strl full, kan måle ørelengde på den for deg om du vil? Hadde vært plass til minst halvannet araberøre i hvert ørehull tror jeg. 😅
 10. stinej

  Grovfôr 2018

  Såpass vått med lite plast hadde jeg nok ikke turt @Chiquita, hvis du kan få tak i noe annet... Om du må kaste mye pga mugg blir jo i alle fall kg prisen dyr .
 11. stinej

  Dressurvideoer

  Dette har vært viktig her også. Å stoppe og pause heller enn å skulle presse videre når man har mistet formen. På hesten hos meg har nok ren styrke og fysisk form hatt mye å si da han ikke var trent særlig på noen år. Da blir det lettere å tippe bak enn å gå i lodd hvis jeg tyner det for langt. Han er en type som alltid vil frem og sånn sett aldri virker sliten, man bare merker at kvaliteten blir dårligere. Det kommer seg litt om litt etterhvert som han blir sterkere og skjønner mer at ikke alle hjelpere betyr "fortere" 😂. Krever litt tålamod, bare.
 12. stinej

  Dressurvideoer

  Har aldri likt innspenningstøyler med sånne gummiringer på. De er jo så tunge at selvom de er slakke (eller særlig når de er slakke) blir det rykk og napp i munnen til hesten fordi de spretter rundt. Ser forøvrig ut som rytter har fine og rolige hender. Jeg ville nok forsøkt meg med å føre hendene frem/slippe ut på tøylen i noen steg av gangen i håp om at hesten slipper hodet etter. Ser ut til å være en god ting for den jeg har som gjerne vil krølle når det blir tungt i alle fall. Det og å ri frem. Det er litt vanskeligere enn det høres ut, for hesten går mer enn nok frem, og svarer på de fleste hjelpere med å gå fortere. Så vanskelig å finne balansen mellom å slippe ut/forholde (dessverre er ikke setet nok til å få kontroll over tempoet alene enda) og å ri frem/ikke ri frem. Kan kanskje være tilfelle på hesten i videoen også? (Hvis vi ser litt bort fra innspenningen..) Nå krøller ikke den jeg har på langt nær så mye som den i videoen, heldigvis, og ikke hele tiden.. Men noen hester har nok en naturlig tendens til å vippe bak lodd, og særlig når de er unge og ubalanserte. Lite poeng i å ha innspenningstøyler på slike. Hva er deres løsning på hester som naturlig krøller?
 13. Gunnerud i Drammen har også møkkakjelleren som utegang, den har ikke sprukket enda i alle fall. Høres rart ut at den skulle bli ødelagt av å ikke ha møkk i seg. Jeg har også kjeller under låven som leskur her hjemme, men den har det aldri vært møkk i, bare vært brukt som garasje før. Veldig fornøyd med den løsningen. Hesten min har aldri vært begeistret for leskur som ofte har blikktak som bråker i regn og vind etc, i murkjelleren er det alltid lunt og stille.
 14. stinej

  Grovfôr 2018

  Kikket på siden dems og så analysen og konkluderte med at det er uaktuelt for meg i alle fall på grunn av enormt mye stivelse. Vanlig stivelse nivå på høy er ca 2%, dette hadde vel 15%. En uviss mengde sukker på toppen av det, så blir det farlig kost for mange hester.
 15. stinej

  Grovfôr 2018

  Høres jo ut som det kan bli veldig fint å blande de to @KatrineH!
×