Gå til innhold

stinej

Medlem
 • Antall innlegg

  2 518
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  5

stinej last won the day on March 25

stinej had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

2 122

Om stinej

 • Rang
  Innridd
 • Bursdag 11. juli 1987

Profile Information

 • Kjønn:
  f

Nylige profilbesøk

722 profilvisninger
 1. stinej

  EF-føll 2018

  Samma her, passer jo perfekt med fargen!
 2. stinej

  Grovforanalyse i mikrobølgeovn

  Ja, bare til tørrstoff innhold, alt annet må man jo ha er laboratorium til, ikke bare en mikrobølgeovn. 😅 Hadde det bare vært så enkelt. 🙈
 3. stinej

  Halekløe!

  Nei, han er litt plaget i varme (dysfunksjonell araber 😅) og har etterhvert dårlig flassehud som trenger luft, så vil ikke kle på han noe. Får heller teste litt produkter, enn så lenge det bare er halen han ser ut til å klø på!
 4. stinej

  Halekløe!

  Mahjiino har tydeligvis over de siste dagene klødd sykt i halen! Har sett den blir mer og mer fillete, og i dag tok jeg han i å stå og gni rumpa mot betongveggen.... Finnes det noe vidundermiddel som funker å smøre på mot kløe?
 5. stinej

  Hengerlappen (BE)

  Tenkte det samme selv før oppkjøring og savnet et teorihefte... Fikk også bare ark med de spørsmålene der. Det holdt å kunne det. Pugg svarene og øv deg på å finne frem i vognkortet så du ikke fomler med det, så går det bra. Og min kjørelærer mente i alle fall at svarene bare kunne tippe deg opp eller ned, men at man aldri kunne stryke bare på grunn av spørsmålene.
 6. stinej

  Det siste kjøpte utstyret?

  Jeg kjøpte en veldig behagelig pull on ridetights fra horze @Sivoya. Anbefales!
 7. stinej

  Det siste kjøpte utstyret?

  Jeg sprayet vinduet på loftet i huset godt da vi flytta inn i fjor fordi det var hundre tusen fluer der. 🙈 Uisolert loft som sikkert har vært ubrukt siden huset ble bygget i 1840, så det hadde rukket å hope seg opp litt insekter kan man si. Fremdeles, over et år etter US spraying er det bare døde insekter i det vinduet. Jeg støvsuger en haug hver gang jeg er der oppe, og det kommer stadig nye, så det er fortsatt effektivt. 😮 Varer ikke fullt så lenge på hest altså, men effektivt er det.
 8. stinej

  Ulik størrelse på hovene

  Min har en litt lang og flat framhov og en mer steil og kort framhov. Leste meg til at det må være en slags mild grad av "high low syndrome" en gang. Jobbet intenst en stund med å rette det opp så det ble likt, men det blir det ikke og barfottrimmeren mente det var lite poeng i (og at det var bare småtteri og ikke så stor forskjell 😛 ). For min henger det nok veldig sammen med foretrukken spisestilling. Står alltid med den flate hoven frem og den steilere bak når han spiser på bakkenivå, og det er jo mange timee i døgnet, så påvirker jo hvor han får mest belastning og dermed vekst? Tar den lange inn i tåa og den steile ned i hælene ved hver trim, uten mål om at de skal bli helt like, bare at de skal være balanserte i seg selv.
 9. stinej

  Det siste kjøpte utstyret?

  To stykk "redskapsboder" som har fått jobben som salrom og romdeler i låven. 😄
 10. stinej

  Fagbrev i hest

  På ridelærer utdanningen på starum (norsk hestesenter) må man vel ha enten studiekompetanse eller fagbrev, i tillegg til erfaring.
 11. stinej

  Polyneuropati - en infotråd

  Hvis ikke du har funnet andre alternativer @KatrineH tror jeg Gjesti har golden grass (vakuumpakket småballer), og jeg så to gode naboer i Østfold hadde noe fransk høy (til litt stiv pris, men...).
 12. stinej

  Polyneuropati - en infotråd

  Overkoding skyldes også en grad av lammelse, så det blir jo litt feil å skille mellom overkoding og lammelser. Kanskje bedre å skille mellom de som har større lammelser enn at de "bare" koder over, som f eks oppreisningsvansker og svikt i mer av bakparten enn bare kodene. Min er jo barfot, og jeg fikk til å trimme høver mens han sto innat en vegg og med støttebandasjer. Fordelen med barfoting var jo at jeg kunne ta litt og ofte i stedet for at alt måtte gjøres på en gang.
 13. stinej

  EF-føll 2018

  Herlighet, så søte de er alle føllebøllene deres!
 14. stinej

  Magesår, test og medisin

  Vet ikke svaret på noen av delene, men min veterinær skrev ut nexium/esomeprasol til hesten min pga mistanke om magesår. Det er tilsvarende medisin, egentlig for mennesker, men skulle gi mange flere kapsler enn menneskedose.. Nå hadde nok ikke min magesår (hadde coronavirus), så kan ikke helt si om det fungerte, men veterinæren sa han hadde god erfaring med det.
 15. stinej

  Omskolere varmblodstraver

  Det finnes travere som hopper en meter og som kan gå en godkjent LB. Mitt inntrykk er egentlig at det er lettere med kaldblodstraver enn varmblodstraver. Dog er det en jobb som krever erfaring og kunnskap og som for en ung rytter (og sikkert voksne også ) kan by på mye frustrasjon. Hvis målet er å starte stevner ville jeg heller ventet og spart lengre og kjøpt en ridehest. Er målet å kose seg og jobbe med den hesten man har kan jo mange ha det flott med en traver eller annen rimelig rase. Man må bare innse at den aldri blir en ridehest, og aldri vil ha gode forutsetninger for å vinne sløyfer eller komme seg til høyt nivå i sprang og dressur. Det er jo ikke det viktigste for alle. Hvis du ikke klarer vente ville jeg heller forsøkt å finne en ridehest eller liknende som du kan ha på helfor en periode. Den løsningen valgte jeg i fjor da jeg var tom for penger etter å ha kjøpt egen gård, men måtte ha en hest til for å kunne flytte hesten min hjem dit. Jeg kunne tatt meg råd til en hest til typ 20 000, men ettersom det ikke er en slik hest jeg vil ha prøvde jeg meg heller på helfor markedet, og fikk tilbud om flere fine hester. Har siden da hatt en NV ridehest på lån i nå et år. Det fungerer strålende så langt.
×