Gå til innhold

stinej

Medlem
 • Antall innlegg

  2 890
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  6

stinej last won the day on August 18

stinej had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

2 384

Om stinej

 • Rang
  Innridd
 • Bursdag 11. juli 1987

Profile Information

 • Kjønn:
  f

Nylige profilbesøk

835 profilvisninger
 1. stinej

  Grovfôr 2018

  Min liker spenst mye bedre enn betfiber, så verdt å prøve!
 2. stinej

  Grovfôr 2018

  Får de salt? Merker her at saltinntaket har enormt mye å si for hvor mye de drikker her. Kan ikke stole på saltstein, for den ene har aldri noen sinne vist interesse for å slikke på en sånn en. Gikk tom for salt noen dager og da drakk de mye mindre enn de pleier!
 3. stinej

  Grovfôr 2018

  Jeg tenker å øke med betfiber/gresspellets heller enn å gamble med å øke høyet hvis de trenger mer nå som det blir kaldt. Antakelig er det bare den ene her som trenger noe mer, da. Den andre er jo tykk samme hva jeg gjør.
 4. stinej

  Sal-snikksnakk

  Jeg har aldri hatt problem med gnag eller ubehag nedentil i noen sal egentlig. Samboeren derimot, han sliter såpass med utstyret av å sitte i en sal at vi måtte gi opp å lære han å ri. 😅 Så den teorien med mannlig/kvinnelig anatomi i helt vanlig (Santa Cruz) dressursal passa vi dårlig inn i i alle fall. Når det er sagt sitter jeg mye bedre i amerigo salen som er laget på mål til både meg og hesten, enn jeg gjør i Santa Cruzen. Synd den ikke kan passe til begge hestene. 😪
 5. stinej

  Det siste kjøpte utstyret?

  Ny vinterridebukse fra Horze, er så lei av å fryse, og lei av den jeg har som alltid sklir ned. Kjøpte en med bukseseler, da holder den seg vel oppe.
 6. stinej

  Løs avf og hale

  Noen som har testa vitafor balansmineral?
 7. stinej

  Dekkenspisende hester og utegang

  Hva med å spraye dekkenene godt med "anti-bite" spray? Kanskje de får avsmak nok til at de ikke prøver igjen? Spray har de på børjes bl a.. Mine utegangen er heldigvis ikke dekkenspisere stort sett, bankibordet!
 8. stinej

  Grovfôr 2018

  Høres lurt ut å sjekke tenner, særlig hvis bare en hest legger igjen mat! Hadde alle gjort det hadde det vel heller vært noe med fôret.
 9. stinej

  Hesteeier og jobbe turnus

  Skulle ønske jeg jobbet turnus så jeg fikk ridd i dagslys mer enn bare i helgene i vinterhalvåret!! Men enig med smaaen at man ikke bør stå et sted der man må ta inn selv hver kveld, den kombinasjonen hadde stresser meg. Men mange staller har jo mulighet for å betale for innslipp, ellers er jo utegang veldig fleksibelt.
 10. stinej

  Grovfôr 2018

  Alltid fint å bløte opp pellets, så fester det seg ikke like mye i tennene.
 11. stinej

  Grovfôr 2018

  Diase tjukkasene holder gjerne godt på vekta ja. Den jeg har på lån er likedan. Han var feit da han kom, og jeg har tenkte at det skulle det bli orden på hos meg. Men halvannet år senere er han ikke mye slankere. 🙈 Har prøvd å redusere på fôr, får ikke noe kraftfor osv, og trenes svett ofte, men han tviholder på kiloene og hjerterumpa altså. Han hadde nok overlevd vinteren med bare noen kvister å tygge på, men man må liksom gi dem mat likevel. 😅 Det er verdt å prøve å redusere grovfor mengden til 1,5 kg ts per 100 kg hest. Forutsetter jo at de står alene og ikke kan spise av porsjonen til kompisen...
 12. stinej

  Underlag i utegangsstall!

  Kommer sikkert an på hvor tykt lag med halm @vesla? Men skader ikke å prøve og se hvordan det går med bare barkeflis først, og event legge inn halm etter.
 13. stinej

  Grovfôr 2018

  Oi, har aldri sett så lavt protein per feh! Skal helst ligge rundt 80! Ville definitivt gitt mye protein som tilskudd her. Hvis du regner ut hvor mange feh hesten trenger og ganger med 80 får du proteinbehovet. Her er det jo nesten ikke noe, så du kan supplementere alt. Ville brukt soyapellets kanskje, det er veldig proteintett. Event hvis du har mulighet finne et annet grovfor med mer protein du kan blande med.. Du kan regne ut behovet for feh med formel: 0,0373 * VEKT^0,75 Så gang med 1,25 for hobbytrening. Vet ikke hvor mye din veier? Hvis rundt 500 kg så får du ca 5 feh, og da blir proteinbehovet 5x80, som er 400. Og da bør du supplere med ca 400 g protein daglig. Det tilsvarer ca 1 kg soyapellets. 1 kg soyapellets tilsvarer ca 1 feh, så da må du trekke fra 1 feh i grovformengden du gir. Altså kan du gi 4 feh med grovfor i tillegg, som i ditt grovfor tilsvarer 11,6 kg. (Hvis eksempelet mitt med 500 kg hest stemmer for din, da). Sukkeret er ganske høyt, ikke noe for hester som er i faresonen for forfangenhet, men går jo også bra for mange.
 14. stinej

  Grovfôr 2018

  Anbefales 20 ør pr kg rett fra jordet her, så må man jo ta for pakking i tillegg. Markedspris for hobbybrukere er nok høyere enn det, særlig i år. Jeg betalte vel 300 kr for to svære uplastede rundballer i fjor, men i år har jeg rett og slett ikke fått tak i, og hadde gladelig betalt dobbelt eller trippelt.
 15. stinej

  Loppefrø

  Har ei bøtte stående, der står det: Underhållsgiva: 2 dosmått per dag i fodret upp till 30 dagar, skall blandas i blött foder Terapeutiskt bruk: 6 dosmått per dag i 5 dagar (endast samråd med veterinär) 1 dosmått = 50 g till nedre kanten 5 kg ger 16-50 dagsgivor
×