Gå til innhold

Kurre

Medlem+
 • Antall innlegg

  14 653
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  124

Kurre last won the day on November 20

Kurre had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

15 703

Om Kurre

 • Rang
  Ensporet idealist
 • Bursdag 10. juni 1971

Profile Information

 • Kjønn:
  f
 • Fra
  Romedal
 • Hesterase:
  Islandshest

Nylige profilbesøk

1 406 profilvisninger
 1. Kurre

  Det siste kjøpte utstyret?

  Redback sko i litt større størrelse,så jeg får plass til tjukke sokker.Rhino utedekken med varilayer.Amigo lærgrime.Mountain Horse polar breeches.Hrimnir ridebukser.Top reiter soft shell pocket.Kingsland piquet. Fikk omsider brukt opp resten av gavekortet
 2. Kurre

  Tøltende Nordlandshester

  Jeg vil gjerne ha meg frabedt at det at jeg etterlyser bevis for tøltende nordlandshest vil si at jeg snakker dritt om dem.Jeg har ikke nevnt noe "drittpreik" i en eneste setning her.Alt jeg leter etter er et evt bevis for noe jeg mener er en hardnakket myte.hvordan du kan vri det til "drittpreik" ser jeg virkelig ikke.
 3. Kurre

  Tøltende Nordlandshester

  Der var det ja
 4. Kurre

  Tøltende Nordlandshester

  Veksler fra firtaktig trav uten svev til noen få steg mer ren firtakt.Røska opp heller lite vakkert.Er vel på samme vis den i sin tid ble tøltsatt den fjordingen som ble presentert med bilde der...
 5. Kurre

  Tøltende Nordlandshester

  Jeg har (atter en gang) havnet oppi en diskusjon om tøltende Nordlandshester Spørsmålet er finnes de? Og om de finnes,hvor er beviset for det? Så da spør jeg her også jeg.Er det noen som har en filmsnutt? Et bilde? En gentest med et lite A-gen i? Noe? Eller er det som jeg hevder en hardnakket myte blant NLfolk?
 6. Kurre

  Geysir-salene

  Hadde den vanlige Golden til islandshest. Helt ålreit.Ikke min drømmesal,men trivdes godt nok i den.Bra kvalitet på lær og sømmer.Ganske åpen.Jeg trives med den typen saler,men vil tro den oppleves som veldig åpen om man vil ha mer "vanlig" dressursal. Byttet den ut da jeg pensjonerte hesten den passet på.
 7. Kurre

  Utstyrstråden

  Husker vi brukte dem på et par løpshester (galopp) når de hang veldig på den ene tøylen i løp.Skulle tro verden hadde gått videre siden den gang,men tydeligvis ikke.
 8. Kurre

  Unghest født 2016

  Idag har jeg faktisk gjort noe med "Vikki" Hun går jo normalt bare sammen med flokken og eter,men i går tok vi henne inn,satte henne på stall og der sto hun (og hadde det aldeles grusomt i flg henne selv) frem til idag tidlig.Da dro vi til Dr Dyregod på klinikk og fikk omsider ut ulvetennene.Hjemmeveterinæren har sett på dem både i fjor og tidlig i høst.I fjor ville han se om de kanskje ble lettere å få ut i år,men de satt like håpløst (om ikke verre) så da ble det klinikk. 1,5 time tok det,men nå er hun ulvetannfri. Står inne til i morgen og får smertestillende,så er det ut til gjengen og det gode livet i rundballen igjen. Bortsett fra litt masete på boksen har hun oppført seg som en perle.Høflig å leie på (den er ikke akkurat voldsomt leietemt) rett på hengeren begge ganger og grei på klinikken.Mor fornøyd.
 9. Kurre

  Selskapsdyr

  Jeg vet lite om esler jeg også men leste kjapt for altfor lenge siden noe en dame med meget god greie på dem skrev ang det å bruke esler som selskap for hester. De er helt ekstremt nøysomme og det var noe med sammensetningen av høyet som skulle være annerledes.Er jo ørkendyr de der visst nok,men akkurat hva det var husker jeg jo ikke lenger. De snakker visst ikke helt samme "språk" som hester,uten at hun skrev akkurat hva forskjellene besto i. Esler trives best med andre esler.Muldyr er en bedre hestekompis om man gjerne vil ha en langøre Tror nok de kan knytte seg temmelig sterkt til hester.Blir som sauen til venninna mi som trodde den var ponni og ble temmelig gal om man tok ut hesten og ikke den på tur.
 10. Kurre

  Selskapsdyr

  Hest skal stå sammen med hest.Alt annet synes jeg er veldig dårlige ideer.Esel er faktisk heller ikke egnet,mest av hensyn til eselet som fungerer annerledes enn hester sosialt og har helt andre næringsbehov.
 11. Kurre

  Alfalfa luserne høy

  Tror du gambler veldig med helsa på hestene dine da.Ikke minst med tanke på rasen.Det er kraftige greier.
 12. Kurre

  Dressurprat

  Ja,men det er herrans mange år siden da jeg hadde Knappen red jeg for ham et par ganger.Veldig veldig moro syntes jeg den gangen i allefall.Nå har det skjedd mye med meg,ridingen og sikkert også med ham siden den gangen,det er jo klart,men veldig inspirerende og gøy var det.
 13. Det er vel mer et spørsmål for produsenten og ikke meg. De støtter jo opp mer enn det vanlige belegg vil gjøre pga konstruksjonen på belegget.Blir mer som en ekstra tykk og solid bandasje. Varme er negativt ja.Leste noen undersøkelser om det for ikke så altfor lenge siden og det er ikke bra for senene var det vel om jeg husker rett.Viktig at hesten får kvittet seg med overskuddsvarme og den muligheten tar man jo fra dem når man pakker inn beina i belegg eller bandasjer. Ellers er det store krefter i sving i et hestebein og jeg personlig har vel mine tvil om noe belegg eller bandasje egentlig vil kunne forhindre "slitasje på ledd".Brukte slikt selv for å minimere skaderisikoen ved slag/overtråkk og andre slike ytre påvirkninger. Og før du spør.nei jeg har ikke linker til det jeg leste ang de negative effektene av varme under trening på hestebein.Husker ikke hvor jeg leste det...en eller annen link som poppet opp på den store facebooken.
 14. Skulle til å foreslå dem...Er vel eneste som muligens kan gjøre en slik jobb som sitter tett nok bortsett fra bandasjer og om disse da ikke øker temperaturen slik som bandasjer gjør,så ville jeg gått for dem. Er i allefall solide og gode belegg.Brukte den gamle typen i mange år da jeg red feltritt.Mye brukt i terrenget den gangen.
 15. Kurre

  Gode produkter til ledd

  Kommer ikke i pelletsform.Kommer i små kapsler til folk,men det blir svindyrt om du bruker dem til hest og ikke alle tar dem inn. Det anbefales å begynne med flytende en omgang og så gå over til pulver (det er litt billigere) Det er ikke store mengdene som skal til,så ikke vært borti noen som ikke har spist det,selv av kresne dyr som sorterer ut det meste,men du kan selvfølgelig bare fortsette å bruke flytende og sprøyte det inne.Ikke store mengdene av det heller som skal inn,så burde ikke være noe problem
×