Gå til innhold

sofabonden

Medlem
 • Antall innlegg

  14 008
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  95

sofabonden last won the day on October 18

sofabonden had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

12 010

Om sofabonden

 • Rang
  Kælv!!
 • Bursdag 20. sep. 1984

Profile Information

 • Fra
  paradis
 • Gren:
  trav

Nylige profilbesøk

1 528 profilvisninger
 1. Vurderer å leie ut hestehengeren min, men ikke uten en fullstendig vanntett leiekontrakt. Så hva er viktig å få med på en slik en?
 2. sofabonden

  Dekkentråden

  Hvor finner man greie dekken str 95 til en grei pris nå? Enkelt regndekken bare, så ikke Herkules blir så våt på rumpa og dertil furten! Ble plutselig et stoooort hull på siden av det han har nå.. Lite populært for å si det sånn.. Skikkelig missfornøyd var han faktisk! 😛
 3. sofabonden

  Grovfôr 2018

  2 slåtten tok vi i forrige uke, var ikke altfor mye å rope hurra for. Det gikk 3 mnd mellom 1 og 2 slåtten, vanligvis ville vi øyeblikk tatt 3 slåtten. Vi fikk 87 baller på 70 mål. Regner med at jeg klarer meg vinteren igjennom til de dyrene jeg fortsatt har igjen. Men kan ikke selge noe mer.
 4. sofabonden

  Grovfôr 2018

  Her nede er det meldt 18 mm regn i løpet av neste helg, ifølge storm.no men ikke noe ifølge yr...
 5. sofabonden

  Grovfôr 2018

  Nope. Det er helt sant. Jeg regnet med en liten endring på analysen, men ikke såpass. Analyse 1 ble jo tatt dagen etter at de ble lagt på tørke, og analyse 2 tre uker etter med full guffe på høytørka hver dag. Kanskje noen av fôrekspertene her kan forklare det, for jeg er svar skyldig?!
 6. sofabonden

  Grovfôr 2018

  3 uker på høytørke gjorde H1 høyet mitt om til H3 høy gitt! Tørrstoff gikk fra 76.6 til 82,6 og sukker fra 76 til 60 g/kg TS. Protein fra 131 til 110 g/kg TS
 7. sofabonden

  Hvilket gress er mest næring i?

  Foretrekker absolutt høyfrøblanding med mye timotei når vi sår i allefall. Næringa synes jeg har mest med slåttetidspunkt å gjøre.
 8. sofabonden

  Grovfôr 2018

  Hvordan gjør man det?
 9. sofabonden

  Grovfôr 2018

  I fjor hadde jeg en inntekt på under 50000.. (og det året og dette året vi nå er inne i er vel de som har gått best for min del..) Det er slaveri, og innmari lite penger for så mye jobb.. Og det er ikke verdt å ødelegge kroppen for. Skal ikke ha rare jobben for å tjene mer enn det, til og med polakkene på grønnsaksgårder i norge osv tjener vel mer enn det?
 10. sofabonden

  Grovfôr 2018

  Slaktekøen her skyldes at iallefall nortura hadde ekstra høy pris pr kg kjøtt fram til uke 26, også går prisen nedover til uke 30. Da får bonden 2.50 kr mindre pr kg etterpå. De fikk så enorm innmelding av dyr til slakt at det ble fullstendig kaos, bare her på Sørvestlandet var det meldt inn over 1000 dyr til uke 26, noe som gjorde at de måtte fordele det utover flere uker. Mine dyr som jeg hadde meldt inn til uke 26, hadde blitt forskjøvet til uke 28. Jeg ringte og spurte pent om å få dem avgårde i uke 26 alikevel og det løste seg heldigvis. Ellers hadde 5 av dem fortsatt vært her. 2.50 kr ekstra utgjør veldig mye, og jeg forstår godt at mange ville benytte seg av det. (dette er btw noe de har hvert år rett før sommeren, ikke pga værproblemene)
 11. sofabonden

  Grovfôr 2018

  Hva tror dere om å sende inn en høyprøve til? Den første sendte jeg inn dagen etter at det kom inn på tørka, nå har det blitt blåst i hver dag siden, 3 uker, og jeg tok ut ny høyprøve fra en balle midt i stabelen nå og har sendt inn. Sender til annet labratorie nå, for å få en ny uavhengig analyse. Blir veldig spennende å se om blåsing har utgjort noen forskjell av noe slag.
 12. sofabonden

  Grovfôr 2018

  Jeg tror ikke akkurat dette er rette sesongen å være kresen på grovfôret. Trenger ikke fore på hva som helst altså, ment ror endel må jekke ned litt på kravene sine på kvalitet, og ta i mot det de kan få.
 13. sofabonden

  Grovfôr 2018

  Vi pleier så bygg og høyfrøblanding om våren for å få god avling på førsteslåtten der. Vi slår det før det modner og lager rundballer. Får da en fin blanding av høy og halm i foret. Vi begynte med dette mtp ammekyrne, rein halm ble for næringsfattig, og vanlig gress slått for tidlig gjorde dem for feite før kalving. Vi fant dermed ut at veeldig godt utvokst gras som var sent slått og veldig næringsfattig, og slike rundballer var ypperlig i foringen av kyrne de siste 3 mnd før kalving for å få lettere kalvinger og bedre helse på kyrne. I år slo vi ned "åkerblandinga" en hel del for tidlig i år, mye pga at åkeren var blitt innmari stor og tok luft/lys for graset innimellom. Og fordi dyra som skal ha dette veldig proteinrike foret skal fôres opp til slakt, og det bare er en fordel at de vokser fort. (og fordi 1slåtten ble høy og jeg bare hadde 30 rundballer fra i fjor igjen, som varer 2 mnd til.) Hvis jeg får unna høyet fra førsteslåtten før andreslåtten, så lager vi nok mer høy og tørre rundballer for salg da.
 14. sofabonden

  Grovfôr 2018

  Her vanner de så ekstremt nå at de snart har tappet ut de to vannene som ligger her i grenda, og de er store. Vannivået har aldri vært så lavt som nå. Og det vil vel også få konsekvenser for fugler og dyrelivet ved disse vannene også framover. I dag var jeg å leverte 2 dekk til fiksing, der stod de å vannet asfalten.. "Ja, det er viktig å vanne nå når det er så tørt", sa jeg tørt til dem..
 15. sofabonden

  Grovfôr 2018

  Det var uår i fjor pga all nedbøren, og uår igjen nå pga tørken. Nå slaktet og solgte jo jeg mesteparten av mine storfe i forrige uke, dette var uavhengig av formangel da, jeg hadde klart meg uansett. De 16 siste her har 30 rundballer i mer enn 2 mnd. Planen blir å produsere fôr for salg, tror ikke det blir vanskelig å få solgt det. Jeg måtte også slette høyannonsene mine, det tok helt av i helga med folk som ville ha hele vogntoglass, men så mye har jeg ikke desverre.
×