Gå til innhold

sofabonden

Medlem
 • Antall innlegg

  5 127
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  96

sofabonden last won the day on December 21 2018

sofabonden had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

11 996

Om sofabonden

 • Rang
  Kælv!!
 • Bursdag 20. sep. 1984

Profile Information

 • Fra
  paradis
 • Gren:
  trav

Nylige profilbesøk

1 575 profilvisninger
 1. sofabonden

  Høynett

  Ser ut som det er laget av slike 1/2 toms pvc slange. Veldig spesielt, egentlig....
 2. Vurderer å leie ut hestehengeren min, men ikke uten en fullstendig vanntett leiekontrakt. Så hva er viktig å få med på en slik en?
 3. Hvor finner man greie dekken str 95 til en grei pris nå? Enkelt regndekken bare, så ikke Herkules blir så våt på rumpa og dertil furten! Ble plutselig et stoooort hull på siden av det han har nå.. Lite populært for å si det sånn.. Skikkelig missfornøyd var han faktisk! 😛
 4. 2 slåtten tok vi i forrige uke, var ikke altfor mye å rope hurra for. Det gikk 3 mnd mellom 1 og 2 slåtten, vanligvis ville vi øyeblikk tatt 3 slåtten. Vi fikk 87 baller på 70 mål. Regner med at jeg klarer meg vinteren igjennom til de dyrene jeg fortsatt har igjen. Men kan ikke selge noe mer.
 5. Her nede er det meldt 18 mm regn i løpet av neste helg, ifølge storm.no men ikke noe ifølge yr...
 6. Nope. Det er helt sant. Jeg regnet med en liten endring på analysen, men ikke såpass. Analyse 1 ble jo tatt dagen etter at de ble lagt på tørke, og analyse 2 tre uker etter med full guffe på høytørka hver dag. Kanskje noen av fôrekspertene her kan forklare det, for jeg er svar skyldig?!
 7. 3 uker på høytørke gjorde H1 høyet mitt om til H3 høy gitt! Tørrstoff gikk fra 76.6 til 82,6 og sukker fra 76 til 60 g/kg TS. Protein fra 131 til 110 g/kg TS
 8. Foretrekker absolutt høyfrøblanding med mye timotei når vi sår i allefall. Næringa synes jeg har mest med slåttetidspunkt å gjøre.
 9. Hvordan gjør man det?
 10. I fjor hadde jeg en inntekt på under 50000.. (og det året og dette året vi nå er inne i er vel de som har gått best for min del..) Det er slaveri, og innmari lite penger for så mye jobb.. Og det er ikke verdt å ødelegge kroppen for. Skal ikke ha rare jobben for å tjene mer enn det, til og med polakkene på grønnsaksgårder i norge osv tjener vel mer enn det?
 11. Slaktekøen her skyldes at iallefall nortura hadde ekstra høy pris pr kg kjøtt fram til uke 26, også går prisen nedover til uke 30. Da får bonden 2.50 kr mindre pr kg etterpå. De fikk så enorm innmelding av dyr til slakt at det ble fullstendig kaos, bare her på Sørvestlandet var det meldt inn over 1000 dyr til uke 26, noe som gjorde at de måtte fordele det utover flere uker. Mine dyr som jeg hadde meldt inn til uke 26, hadde blitt forskjøvet til uke 28. Jeg ringte og spurte pent om å få dem avgårde i uke 26 alikevel og det løste seg heldigvis. Ellers hadde 5 av dem fortsatt vært her. 2.50 kr ekstra utgjør veldig mye, og jeg forstår godt at mange ville benytte seg av det. (dette er btw noe de har hvert år rett før sommeren, ikke pga værproblemene)
 12. Hva tror dere om å sende inn en høyprøve til? Den første sendte jeg inn dagen etter at det kom inn på tørka, nå har det blitt blåst i hver dag siden, 3 uker, og jeg tok ut ny høyprøve fra en balle midt i stabelen nå og har sendt inn. Sender til annet labratorie nå, for å få en ny uavhengig analyse. Blir veldig spennende å se om blåsing har utgjort noen forskjell av noe slag.
 13. Jeg tror ikke akkurat dette er rette sesongen å være kresen på grovfôret. Trenger ikke fore på hva som helst altså, ment ror endel må jekke ned litt på kravene sine på kvalitet, og ta i mot det de kan få.
×
×
 • Opprett ny...