Gå til innhold

LisaFi

Medlem+
 • Antall innlegg

  12 272
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  171

LisaFi last won the day on March 11

LisaFi had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

15 221

Om LisaFi

 • Rang
  Gamp

Profile Information

 • Kjønn:
  u

Nylige profilbesøk

1 144 profilvisninger
 1. Dårlig selvtillit

  Skritte! Kjedelig kroppsarbeid som roer nøtta litt etter litt! Sunt er det og. også enig i å ikke henge i den noe ekstra hvis den har lett for å gire seg opp.
 2. Avl-snikksnakk!

  Vet noen om driften på Braaten gård er lagt ned mtp avl etc? Ikke oppdatert nettsider siste to-tre år?
 3. Dårlig selvtillit

  Hva med å ikke stresse med å stå i ro hvis det er vanskelig til å begynne med? Skritte ut og avgårde og la den kroppslige uroa få å komme ut litt og øve på det som er mer utfordrende etter at kroppen har fått gått av seg litt?
 4. Dårlig selvtillit

  Hvor «lite» er det mulig å gjøre i gangen? Går det an å finne noe som trigger «tenking» kontra «fysisk» trening?
 5. Dårlig selvtillit

  Tror du gjør rett i å tenke «forklare tålmodig» i stedet for å disiplinere. Nytter ikke å disiplinere hvis de ikke har forstått. Snakke med akkurat passelig store ord, tenker jeg. Gjør den slvorlige ting som å sparke, bite eller løpe ned folk er det rett å bli morsk synes jeg, uavhengig av om den har oppdragelse eller ikke. Andre ting kan man godt bruke tid på.
 6. Det siste kjøpte utstyret?

  Å nei! Er F syk igjen? Jeg har vært flink og handla kun hestemat og fornuftige ting. Leeenge! Og har lova meg selv at jeg heller skal kjøpe instruksjon enn utstyr! Har i overflod egentlig!
 7. Enig i det siste, tillært hjelpeløshet er definitivt et problem blant hester.
 8. Her var det en salig blanding av alt mulig tenker jeg. At hester har et lineært hierarki er vel i grunnen bekreftet at ikke er tilfelle som jeg oppfatter moderne etologi, det samme med dominans. . Dyretolkning som sådan må jeg innrømme at jeg stadig rynker skikkelig på nesa av- samtidig aksepterer jeg villig at mange mennesker har bedre evner enn andre til å kunne føle andre mennesker og dyrs sinnstilstand. Men sånn «samtale som om dyret var et menneske», det må jeg innrømme at stiller i «enhjørningklassen» for min del. At en hest som blir håndtert rolig og pent fra den er ung skulle føle det som et overgrep å bli skodd ser jeg på som rent vrøvl, det samme om de blir tilvent arbeid og ridning med hestevennlige metoder. Samtidig er det andre deler av det som står her som jeg er veldig enig med, : Hester som ikke kapsler inn Det virker som om det er to typer hester som ikke er så gode på å kapsle inn sin reaksjon og som får problemer hos oss. De som i flokkens rollefordeling har til oppgave å angripe rovdyr på nært hold. Dette er hester som kan velge å plante forhoven oppå skallen på en hund. De tåler å ha farer nær. Den passive tilstanden inntrer ikke. Disse risikerer man heller å hisse opp og få over seg. Det er de som i størst utstrekning blir mannevonde. Også er det de hestene som har kreative oppgaver, å finne nye overlevelsesstrategier for flokken i naturen, de blir heller ikke nedbrutt av begrensinger. De ser det heller som en utfordring. De har selvtillit og tro på seg selv. Den siste delen der beskriver kaldblodsen min på en prikk. Hun er en monsterhest som har vært heldig å få både oppdragelse og respekt, men vi har i noen få situasjoner sett riset bak speilet også. Hun er fryktinngytende. Og samtidig den hesten jeg stoler mest på i hele verden. Så... jeg synes artikkelen er et underlig sammensurium. Jeg føler at jeg selv også brygger på en artikkel, blogg eller lignende hvor jeg har lyst til å beskrive min oppfatning og hvor mitt ståsted har endt opp med å være etter mange år med hesteliv. Men den må nok vente til jeg har bedre tid 😅.
 9. Ulike behandlere for hest

  Jeg har erfaring i at «små» uregelmessigheter som oppstår etter et sklitak, et byks i luftegården (som ikke er en diger smell) ofte er ting som kroppen retter opp i selv når den blir oppmuntret til riktig bevegelse. Så der holder jeg med en tidligere arbeidsgiver (dressurrytter) i at man kan trene vekk mye med myk og smidig trening. Små ting som kommer fra skjeve høver er et unntak, det påvirker hele organismen og tar laaang tid å gjøre noe med når man må påvirke både organismen som helhet og bevegelsesminnet. Sette seg fast gjør det hvis vi ikke korrigerer bevegelsen eller lar hesten bare ha fri. Hester som blir jevnt, pent og likesidig brukt har utrolig lite små ting som «setter seg fast» og blir store. Store smeller derimot, kan selvsagt alle få, men da er det ofte åpenbart at det har skjedd noe, og hva som har skjedd også. Og det går ikke an å forebygge all verden heller. Med mindre man driver fullstendig med bobleplast.
 10. Unghestbilder!

  Lillemor, 2016-modell
 11. Lettridning eller nedsitting i trav

  Jeg både rir lett og står i lett sete når jeg rir på tur. Passer på å variere hvilket bein jeg sitter nede på, pleier å ri 30 steg på hver. Rir lettridning i oppvarming og nedjogging på ridebanen også, og rir nedsittende når jeg «arbeider» på banen. Hvis jeg føler at jeg begynner å «trykke ryggen vekk» med nedsittingen så rir jeg lett til ryggen kommer opp igjen.
 12. Bilder Fra Turridning!

 13. Stigbøyler til dressur

  Sprenger bow balance er populære.
 14. "For tykke ryttere"

  Jeg har også ridd «ponni» (149,5) hele mitt liv. Er 177 på strømpelesten og er nok for tung på mitt tyngste. Har veid mellom 68 og over 100 kg mens jeg har eid hesten. Har satt en grense for meg selv at hvis jeg veier over 85 så hopper jeg ikke, og kjører minst halvparten av treningsturene. Hesten har aldri hatt kroppslige problemer å snakke om på de 19 årene jg har hatt henne og er per i dag 24 år med god helse, fullt brukbar til alle formål. Den spede varmblodsridehesten jeg hadde som var omlag ti-femten cm høyere enn kaldblodsponnien jobbet nok mer for å bære meg, så han var jeg veldig forsiktig med. Red inn sent og brukte _mye_ tid på å bygge styrke. Nå ser jeg endelig 7-tallet først på vekta igjen, målet er å ned på nederste halvdel av 70- tallet så jeg føler at det er innafor til neste vår når jg skal begynne å sitte på unghesten. Stort lettere enn det «kan» jeg ikke bli uten å få kommentarer om jeg har blitt syk eller sulte meg, og jeg har ikke planer om noen av de delene. Synes også at bevisst bruk av hestene og balansert rytter hjelper litt på det å være tung.
 15. Reell lønn som hovslager?

  Har man mye verdier i utstyr kan vel det også regnes som en del av egenkapitalen tror jeg.
×