Gå til innhold

LisaFi

Medlem+
 • Antall innlegg

  13 398
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  201

LisaFi last won the day on November 18

LisaFi had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

16 449

Om LisaFi

 • Rang
  Gamp

Profile Information

 • Kjønn:
  u

Nylige profilbesøk

1 417 profilvisninger
 1. LisaFi

  Tøltende Nordlandshester

  Jeg lurer litt på om det er noen plan for p avle bedre halser og hode på dem, slik at de egner seg bedre for sport og ridning. For da vil de være mer atletiske og attraktive. En veldig liten hest med stutt trekkhestnakke og stritt temperament har et veldig begrenset bruksområde sammenlignet med andre ponnier på samme størrelse/ forventet bruksområde. Flere britiske raser, gotlandsruss etc er å sammenligne med synes jeg. Skjønner at det avlspolitisk er et dilemma hvorvidt man skal avle for å ta vare på den opprinnelige «klar deg selv på småbruket med miniatyrtrekkhest» typen eller prøve å avle mer mot en nordisk sportsponni som er mer anvendelig. Jeg tror at hvis de fleste blir av den gamle typen så vil det kun være ihuga entusiaster og vernefantaster som vil være interesserte. Og da blir det lite hester på sikt...
 2. LisaFi

  Unghest født 2016

  Var ute på tur med Lillemor som håndhest i helga. Begge hestene var spreeeke, så måtte holde skikkelig på dem og ha litt klister i ræva første delen av turen! 😂 når vi hadde fått skritte en pr km i motbakke gikk lufta utav dem og da var de rolige og greie. Planen er mer sånne turer og etterhvert tømmekjøring langs veien nå. Ønsker meg snø, though, fryyktelig mørkt og tåkete på ettermiddagene her nå!
 3. LisaFi

  Utstyrstråden

  Er christ iberica noe å ha?
 4. LisaFi

  Grovfôr 2018

  Mine krymper ikke akkurat heller, selv om jeg begrenser grovforet.
 5. LisaFi

  Grovfôr 2018

  Hvis man regner ut for å gi kraft/ tilskudd, står hestene alene og spiser så dere vet akkurat hvor mange kilo grovfor de får i seg da?
 6. LisaFi

  Vegger i vaskerom/vaskespilt/våtrom

  De fleste vegger tåler vel dårlig spark (dvs ett fett om du velger flis eller våtromsplater). Utenom betong da kanskje. Har vært med å ha både betong, betong med pusset vegg, baderomsplater og flis. Og vanlig boksinnredning med plater. De siste tålte fuktigheten dårlig, de andre holdt seg fine lenger.
 7. LisaFi

  Øvelser for ung travhest

  Og pass på å sitte opp og rundt den selv, bruke sitsen og bli «sterk» i magen for å sitte imot at den velter seg innover. Tenk at kroppen din skal sørge for at hesten forblir «et ark på høykant».
 8. LisaFi

  Utstyrstråden

  Piggete bittskiver anyone? 🙄 hvis den ikke svarer skikkelig med en gang, mener jeg?
 9. LisaFi

  Ta med føll ut på tur

  Trenger ikke ha noen sammenheng i det hele tatt. Viktig å ikke stresse dem, ikke gi dem noen oppfatning av at mennesker betyr utavsegselvopplevelser, heller ta ting litt og litt sånn at tilliten er der i forkant av presentasjon av nye ting.
 10. LisaFi

  Ta med føll ut på tur

  Ja, føll er veldig forskjellige. Har hatt flere jeg også, forskjellige som natt og dag i type. Hvis føllet «forteller» deg at det blir usikkert av å gå hjemmefra foreløpig ville jeg som sagt gjort mer «tryggingsarbeid» hjemme før jeg tok det noe videre. Lykke til!
 11. LisaFi

  Ta med føll ut på tur

  Gi den mer tid, bare være hjemme og lære seg flokken de første månedene. Så blir den tryggere i seg selv. Akkurat nå, vekk fra mamma og sånn er den på sitt mest usikre og veldig sårbar. Jeg tror du får mye «gratis» av å ikke trene for mye på alt mulig akkurat nå, heller håndtere den i stallen, løfte bein, øve litt på binding og andre enkle ting, leie til og fra luftegård er sikkert mer enn nok. Det er mye stress for en sånn liten en å flytte og finne ut av ny flokk, den trenger ikke lære alt ennå. Ingenting gærent med de andre rådene du har fått her, men det å dra på tur etc er ikke ting som haster når den er så liten og det kan hende at den spenner seg mindre hos deg hvis du jobber mer med den i omgivelser den er trygg på før du skal ut i den store verden med den. Tålmodighet er en dyd, selv om jeg skjønner at man gleeeder seg til å begynne med dem! Jeg fikk et seks mnd gammelt føll for to år siden, den fikk bare hvile og finne seg til rette med daglige rutiner her mer eller mindre første halvåret. Ved hjelp av den gamle hesten den fikk gå sammen med har den blitt en trygg og grei unghest litt etter litt.
 12. LisaFi

  Ta med føll ut på tur

  Være med en voksen hest den er trygg på er lurt. Kan være greit å gi den et par uker til på å bli «husvarm» på først også.
 13. LisaFi

  Dekkentråden

  Horze sine er ganske brede foran, hvertfall den typen som ikke har t-lås foran.
 14. LisaFi

  Det siste kjøpte utstyret?

  Si ifra hvis de dukker opp innen rimelig tid da!
 15. LisaFi

  Det siste kjøpte utstyret?

  Fant du? 😅
×