Gå til innhold

LisaFi

Medlem
 • Antall innlegg

  8 441
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  218

LisaFi last won the day on March 17

LisaFi had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

16 744

Om LisaFi

 • Rang
  Gamp

Profile Information

 • Kjønn:
  u

Nylige profilbesøk

1 510 profilvisninger
 1. LisaFi

  Utstyrstråden

  Naboen bruker «felttittsbeleggene» fra høøks (equi expert?) når de kjører maraton med fjording vet jeg.
 2. Vil tro at det er sannsynlig at informasjon kommer ut raskt hvis det finnes nye tilfeller nå. Ta vanlige forhåndsregler, evt høre med MT først, hvis man er bekymret.
 3. Hvis du vet at det har vært et traume/slag ville jeg fått sjekket noe sånt med en gang. Hvis du ikke har langt til klinikk ville jeg røntga hovbeinet.
 4. Sikkert seigere jo kaldere den er oppbevart?
 5. LisaFi

  Dressurprat

  Denne var både lang og detaljert, men fin. Jeg har vel egentlig aldri lørt meg å ri ordentlige økninger, Blivira er en skikkelig symaskin, spesielt på diagonaler som vi har ridd alt for mange dårlige av på altfor mange LC... . 🙊 vi kan jobbe korting og lenging av steg i andre sammenhenger, men det blir så lite forskjell at dommerne ser det ikke når jeg er glad for å ha fått til bittelitt 😂. Så det er et mål for meg. Å lære meg selv. https://practicalhorsemanmag.com/training/teach-your-horse-trot-lenthenings-29556?fbclid=IwAR2aFqj4mMXKFvmTyFHA4E0QOj808o9kqc2W-_lR7-LJP9G4D4scze-C7jM
 6. Noen som har handlet hos getthegallop? Har lyst på genser.
 7. Stemmer. Der er det nok bare å ringe, hun er nok alltids klar for en hesteprat! 😅
 8. Mye unghester som er litt «tøffe i toppen» som er sånn er mitt inntrykk. Oftere hopper enn han-hestene. Når man først har fått sånne til å spille på lag blir de helt råe! Uavhengig av rase dette da. Så forresten min gamle sjef (ok, hundre år siden snart, men dog) veterinær Kristin B hadde vært med rideskolen på stall Øysand til Irland for å se på slike ponnier/ hester til rideskolen. Der fant de visst fine ting til rideskolen.
 9. Tror du er inne på noe der. Hester spiser jo for eksempel ikke engsoleie på beite, men når det kommer i høyet går det ofte ned. Det er jo giftig i mengder det også. For ikke å snakke om alt mulig anna. Div trær, sopp osv. For to år siden bekymret vi oss over PN. Kanskje det også er ikke en, men flere sykdomsbilder. Og har alle de vært testet for EHV? Ikke alle på en stall blir syke der heller?
 10. https://ridenews.se/nyhet/norska-hastar-tavlar-i-europa-trots-reseforbud-akte-innan-beslutet/ Så.. hvem er det da? 😢 må gå an å legge om planene selv om man «allerede har reist»? Skjønner at det er vanskelig å gi reprimande når man har reist før drt var lagt noen restriksjoner, men hva med å tenke litt sjæl?
 11. Enig! Sååå irriterende!
 12. For min del må jeg bare si at det er flere grunner til å ikke leie bort enn bare regjøring og smitte. Ting blir ødelagt, ikke reparert/ varslet/ kjørt stygt med osv. Å leie bort til «hvemsomhelst» på finn fatter jeg ikke at folk gidder. At noen venner deler på en henger etc er en annen sak, da er det vel en enighet om bruken.
 13. I forhold til import og utførsel av hest skal jo distriktsveterinæren kontrollere og godkjenne at dyret er friskt max så så mange timer før dyret reiser. (Et mareritt med utenlandske distriktsveterinærer og hestetransportører som ikke vil/ kan samkjøre tidspunkt forøvrig). Temperaturmåling, sjekk av slimhinner etc forebygger jo en hel del. Så enten jukser noen med dette- eller så oppstår symptomene på transporten på grunn av stresset med transporten i seg selv (utløsende faktor).
 14. En ting med inkubasjonstid også, men dette er jo som andre herpesvirus, har du hatt kontakt med det - selv uten å bli syk- så er du bærer. Så veeldig mange hester rundt om HAR viruset i seg. Og så vil tilfeldighetene avgjøre om det bryter ut i sykdom eller ikke. Tror ikke en lockdown av hele hestemiljøet endrer på det. Men det er jo tydelig at det som smittes rundt nå er veldig aggressivt på den verste måten da.
×
×
 • Opprett ny...