Gå til innhold

Martine og Rosarno

Medlem
 • Antall innlegg

  627
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  1

Martine og Rosarno last won the day on May 19 2016

Martine og Rosarno had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

1 048

Om Martine og Rosarno

 • Rang
  Innridd

Profile Information

 • Kjønn:
  kvinne
 • Fra
  Drammen
 • Hesterase:
  Dansk Varmblod/P.R.E
 • Gren:
  Dressur

Nylige profilbesøk

562 profilvisninger
 1. Martine og Rosarno

  Dressurprat

  Har ridd 3 helgekurs tidligere. Er vel et par år siden sist. Var ganske fornøyd. Men synes på ingen måte det er verdt 1500. Han tok 800 når han underviste hos Siril. Plutselig gikk han opp til det dobbelte helt uten videre.
 2. Martine og Rosarno

  Langetøyler

  Jeg har begynt å jobbe Rosarno litt i lange tøyler de siste ukene. Jobbet mye med LT på lippizzaneren jeg hadde for noen år siden og gikk endel kurser, men har ikke brukt det på flere år. Har dere som bruker dette gjevnlig lyst til å legge ut noen videosnutter? Jeg trenger inspirasjon også er det så kjekt å se hvordan dere som er litt rutinerte i dette jobber hestene
 3. Martine og Rosarno

  Bilder i dressur

  Det skjønner jeg! Det går veldig bra med oss! Kjempe hyggelig ny tilværelse😊Hvordan går det med dere?
 4. Martine og Rosarno

  Bilder i dressur

  Dere ser smashing ut!! 🤩😍
 5. Martine og Rosarno

  Dressurvideoer

  Tusen takk 😘😘
 6. Martine og Rosarno

  Dressurvideoer

  Noen småklipp fra gårdsdagens trim. Veldig glad jeg har vært så bra form at jeg har kunnet holde Rosarno i gang hele graviditeten selv om han går litt roligere nå de siste ukene. Bare noen få uker igjen nå så får vi hilse på lille frøkna
 7. Martine og Rosarno

  Dressurprat

  Det skjønner jeg! Når har du termin igjen? Jeg tenkte jeg skulle få kjetil til å ta over tøylene noen dager i uken når jeg ikke får ridd mer. Da blir rosarno stående på stallen så det blir veldig kjekt.
 8. Martine og Rosarno

  Dressurprat

  Så spennende Silje Høres ut som du har fikset en bra ordning. Greit å ikke bare sende de bort på beite for å bli tykke også. Da blir det jo bare enda hardere å komme i gang igjen etter fødselen også..
 9. Martine og Rosarno

  Dressurprat

  Interessant diskusjon. Jeg legger også sjenkel tilbake. Synes det er veldig vanskelig å sette ord på hva jeg gjør med setet, da det går så automatisk og jeg ikke har tenkt så mye over det før. Skal kjenne etter når jeg rir i morgen Fikk høre en gang i tiden at man skal tenke man sykler baklengs. Egentlig en litt artig sammenligning. Jeg tror hestene er veldig tilpasningsdyktige til ulike beskjeder. Tror ofte det er litt med rygging som i changementer, at det er ganske personlig fra rytter til rytter.
 10. Martine og Rosarno

  Hva er dine rideuvaner?

  Jeg har det med å knekke i venstre håndledd, sitter fort over til venstre side og hendene kan snike seg litt for høyt opp (særlig i samling i travet). Ikke lett å rette opp når det er så innarbeidet i kroppen!
 11. Martine og Rosarno

  Beste røytedings!

  Min har veldig korthåret vinterpels. Tror de veldig effektive dingsene fungerer bedre på hester med litt skikkelig vinterpels. Jeg synes rundbørste er best. Børster over hele hesten for å løsne på hårene og tar equigroomer etterpå for å ta av de løse hårene og børster over med en myk børste til slutt for å få av alt flasset/støvet.
 12. Martine og Rosarno

  Prising av hest i forhold til alder

  Jeg tenker at alderen begynner å påvirke prisen negativt når den er 13 år og eldre. Skal man kjøpe en ridehest utdannet feks. prix st. georg nivå ville jeg betalt betraktlig mer for en hest i 8-12 års alderen enn 13-16 år.
 13. Martine og Rosarno

  Reell lønn som hovslager?

  Men så betaler man joikke skatt av sko/brodder etc. heller (kun mva som vanlig). Så utgifter på sko må jo trekkes av før man beregner skatt. Regnestykket blir da 1000-200(?) for sko=800 brutto inntekt pr. time. Og trekker fra 36% i skatt = 512 netto pr time. Skor man 4 hester da så ligger man på en bruttoinntekt på 768.000 inn i firmaet. Da har man jo en veldig god inntekt, selv om man har noe utgifter til utstyr etc.
 14. Martine og Rosarno

  Reell lønn som hovslager?

  Sitter du igjen med 250 kr netto pr hest og har 6 hester pr dag for å fylle arbeidsdagen sitter du igjen med en nettoinntekt på 360.000 kr etter skatter og avgifter (30.000 utbetalt i mnd). Det må jo tilsvare en inntekt på minst 550.000 brutto som er bedre enn mange andre utdannelser som krever lengre studie og mer studielån.
 15. Martine og Rosarno

  Lettridning eller nedsitting i trav

  Jeg synes også jeg ser endel som lettrir feil, men jeg ser alikevell en betydelig større andel som sitter nede feil. Og ofte synes jeg det gir større utslag på hesten. Jeg synes det er så utrolig kjipt at det ikke er tillatt med lettridning i alle lette klasser (tom LA) i Norge. For det å sitte nede på en hest med litt bevegelse anser jeg som mye mer teknisk vanskelig enn å feks. ri en sjenkelvikning. Og det fører til at så utrolig mange tvinger seg selv til å sitte nede før man er klar for det, som bare gir spenninger hos både hest og rytter. Mens om man hadde hatt litt bedre tid på seg, så hadde nedsittingen kommet mest sansynlig av seg selv når man rir hesten i mer samling og får mer erfaring.
×