Gå til innhold

Martine og Rosarno

Medlem
 • Antall innlegg

  609
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  1

Martine og Rosarno last won the day on May 19 2016

Martine og Rosarno had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

1 022

Om Martine og Rosarno

 • Rang
  Innridd

Profile Information

 • Kjønn:
  kvinne
 • Fra
  Drammen
 • Hesterase:
  Dansk Varmblod/P.R.E
 • Gren:
  Dressur

Nylige profilbesøk

444 profilvisninger
 1. Reell lønn som hovslager?

  Men så betaler man joikke skatt av sko/brodder etc. heller (kun mva som vanlig). Så utgifter på sko må jo trekkes av før man beregner skatt. Regnestykket blir da 1000-200(?) for sko=800 brutto inntekt pr. time. Og trekker fra 36% i skatt = 512 netto pr time. Skor man 4 hester da så ligger man på en bruttoinntekt på 768.000 inn i firmaet. Da har man jo en veldig god inntekt, selv om man har noe utgifter til utstyr etc.
 2. Reell lønn som hovslager?

  Sitter du igjen med 250 kr netto pr hest og har 6 hester pr dag for å fylle arbeidsdagen sitter du igjen med en nettoinntekt på 360.000 kr etter skatter og avgifter (30.000 utbetalt i mnd). Det må jo tilsvare en inntekt på minst 550.000 brutto som er bedre enn mange andre utdannelser som krever lengre studie og mer studielån.
 3. Lettridning eller nedsitting i trav

  Jeg synes også jeg ser endel som lettrir feil, men jeg ser alikevell en betydelig større andel som sitter nede feil. Og ofte synes jeg det gir større utslag på hesten. Jeg synes det er så utrolig kjipt at det ikke er tillatt med lettridning i alle lette klasser (tom LA) i Norge. For det å sitte nede på en hest med litt bevegelse anser jeg som mye mer teknisk vanskelig enn å feks. ri en sjenkelvikning. Og det fører til at så utrolig mange tvinger seg selv til å sitte nede før man er klar for det, som bare gir spenninger hos både hest og rytter. Mens om man hadde hatt litt bedre tid på seg, så hadde nedsittingen kommet mest sansynlig av seg selv når man rir hesten i mer samling og får mer erfaring.
 4. Lettridning eller nedsitting i trav

  Jeg er veldig positiv til mye lettridning, men kommer litt ann på hvilken hest jeg sitter på. Jeg synes at hvis man rir hesten bedre i lettridning så bør store deler av treningen være i lettridning. Enten det pga at rytteren ikke er avspent nok i setet til å sitte godt nede eller om det er fordi hesten er svak og jobber bedre når den får mer frihet over ryggen. Pre'en vi hadde hadde ikke særlig sterk rygg og fikk fort problemer (låsninger/muskelspenninger) i bakre del av salleiet. Denne red jeg derfor veldig mye lett på. I alle øvelser også når vi begynte å jobbe mot passagen. Rosarno sitter jeg hovedsaklig nede på (når han er varm) da han har en sterk og god rygg. Og jeg merker ingen forskjell om jeg lettrir eller sitter nede. Men om jeg rir på en hest som jeg merker spenner seg når jeg setter meg ned, så lettrir jeg noen økter til jeg kjenner den beveger seg like godt når jeg setter meg ned..
 5. Gaping = smerte ?

  Veldig bra innlegg Renate!! Det er nok veldig mange grunner til gaping og det har ikke alltid nødvendigvis noe med rytterens hånd å gjøre (selv om det i mange tilfeller er det). Man ser feks. mange hester blir urolige i munnen når ting blir veldig tungt (feks. i piaffe/passage arbeide). Det kan jo muligens være et eksempel i videoen Renate har lagt ved. Nervøsitet er også en faktor. Noen hester blir urolige i munnen i det de går inn på arenaen, litt stress/stevnenerver. Men det er absolutt et tegn man skal respektere og reflektere rundt, for det er jo alltid forbundet med noe negativt.
 6. Dressurvideoer

  Veldig fint og harmonisk Mona
 7. Lar du andre ri hesten din?

  Ikke de jeg har hatt
 8. Lar du andre ri hesten din?

  Jeg er også blandt de supersære når det gjelder å låne bort hestene mine. Har hatt et par forryttere som har ridd på tur og det er helt greit. Rosarno er super snill på tur og da tukler ingen med det vi jobber med på banen. Når det kommer til bane er jeg veldig skeptisk. Og da er ridestil mye viktigere enn kunnskap. Jeg lar mye heller en på LC-LA nivå med samme type ridestil som meg ri, enn en GP rytter med annen type ridestil. Nå etter at vi solgte Carius har mamma begynt å ri Rosarno endel og det går kjempe fint. Hun er på lett-nivå, men sitter i balanse og rir med lette hjelpere (i tillegg underviser jeg henne de fleste dager hun rir på bane). Jeg merker absolutt ingen verdens forskjell på Rosarno etter at hun har ridd, så det fungerer veldig godt. Jeg synes det er forferdelig ubehagelig når noen spørr meg om å prøve han. Og jeg sitter ofte med klump i magen når jeg ser på. Ofte er det slik at jo høyere nivå rytterne er på, jo værre blir resultatet om det ikke matcher hesten..
 9. Dressurprat

  Åh! Sååååå vakker!!!
 10. Hest og kvaliteter

  Jeg har DV, men har hatt litt forskjellige typer hester tidligere. Om jeg skulle funnet meg ny hest hadde jeg hatt stort fokus på et godt lynne. Den kunne gjerne vært usikker/engstelig, men den må være til å stole på. Jeg liker ikke hester som egentlig er ganske tøffe i psyken og kan tåle traktor og brøytebil på en dag, men hive deg av pga en pinne i veien neste dag. Det må være en ærlig hest. Da er de ofte mye gjevnere i prestasjon inne på banen også, og det er viktig. Jeg vil heller ha en hest som presterer nogenlunde likt hver dag med mindre kvelitet, enn en hest med fantastiske kvaliteter som er himmelsk å ri på en dag, men et helvette den neste. Jeg ville også faktisk gått for en litt dummere hest, kontra en smart, selv om det høres rart ut. Jeg har hatt begge ender av skalaen, og mitt inntrykk er at de litt mindre inteligente hestene bruker litt mer tid på å lære seg tingene, men når de kan det så sitter det hver dag resten av livet. De smarte hestene lærer fortere, men mangler ofte roen til å vente på signalene. Kommer man ut av et hjørne så gjetter de på hva de skal i neste øyeblikk. De tenker rett og slett litt for mye, mens jeg foretrekker når de er litt mindre på tilbudssiden da de lytter litt bedre til signalene og ikke har sine egne ideer om hva som skal foregå til en hver tid. Av type ville jeg valgt en med litt motor, god skritt og god galopp er et must, gjerne med egenskapen til å sitte. Men det er klart at her kommer pris veldig fort inn i bildet.
 11. Dressurprat

  Vi har et par stykker som rir for Arne som også rir for Mary Robins hos oss (Garås i drammen). Lisa Grimnes og ei veninne av henne.
 12. Ufin ridning i høy klasse

  Herrigud for en horribel ridning. Jeg synes det er fælt at sånne gode hester, som hele livet har blitt lært og terpet på å lytte etter små signaler blir solgt som lærehest til noen på dette nivået som tydelig ikke ser sine egne begrensninger. Tror faktisk hester som ikke er profesjonelt ridd og mer vant til mer uklare beskjeder takler psykisk bedre å være lærehest enn de som hele livet har hatt ryttere som gir minimalt med hjelpere og som er vandt til å høre på hver minste beskjed. Nå tror jeg ingen hest hadde hatt det bra hos hun her, men det at hun går ut i disse klassne er jo helt horribelt!!
 13. Hva skal hesten din tåle?

  Hehe.. Ja! Og det er merkelig at disse eierne om og om igjen er så uheldige å skaffe seg hester med spesielle behov, uansett hvor normal hesten virket når den kom
 14. Hva skal hesten din tåle?

  Jeg er blandt de som krever at hesten min skal tåle det aller meste, med mindre det er en farlig situasjon for hesten. De aller fleste situasjoner der hesten reagerer ser jeg på som en god erfaring for å få han tryggere. Jeg pleier feks å planlegge ridningen min når vi har besøk av kjøre-ekvipasjer, for dette er noe han har vært engstelig for. Men nå har jeg en tillitsfull og forutsigbar hest som jeg stoler på så da er det mye lettere. Jeg har full forståelse for de som er engtelige eller har mer ufortutsigbare hester og man faktisk står i fare for å bli kastet av. Vi har også noen på stallen som ikke tåler at stallhunden som ligger dønn rolig sammenrullet i en stol får være der. Og som ikke lar de med kaldblodser galoppere fordi de skremmer hesten da de løper litt fortere enn ridehestene. Da føler jeg man har bikket grensen til å ikke utfordre hesten i det hele tatt. Og da blir det jo aldri bedre..
 15. Personligheter hos hest

  Jeg synes hestens personlighet har utrolig mye å si og at det er viktig å reflektere rundt dette. Og jeg tror alle mennesker er flinkere med/skjønner enkelte typer hester bedre enn andre. Både ryttere og trenere. Så å finne en hest med riktig personlighet til seg selv tror jeg er viktigere enn alt annet. En hest som trenger dine sterke sider. Både fysisk og psykisk.
×