Gå til innhold

Martine og Rosarno

Medlem
 • Antall innlegg

  617
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  1

Martine og Rosarno last won the day on May 19 2016

Martine og Rosarno had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

1 029

Om Martine og Rosarno

 • Rang
  Innridd

Profile Information

 • Kjønn:
  kvinne
 • Fra
  Drammen
 • Hesterase:
  Dansk Varmblod/P.R.E
 • Gren:
  Dressur

Nylige profilbesøk

486 profilvisninger
 1. Martine og Rosarno

  Dressurprat

  Interessant diskusjon. Jeg legger også sjenkel tilbake. Synes det er veldig vanskelig å sette ord på hva jeg gjør med setet, da det går så automatisk og jeg ikke har tenkt så mye over det før. Skal kjenne etter når jeg rir i morgen Fikk høre en gang i tiden at man skal tenke man sykler baklengs. Egentlig en litt artig sammenligning. Jeg tror hestene er veldig tilpasningsdyktige til ulike beskjeder. Tror ofte det er litt med rygging som i changementer, at det er ganske personlig fra rytter til rytter.
 2. Martine og Rosarno

  Hva er dine rideuvaner?

  Jeg har det med å knekke i venstre håndledd, sitter fort over til venstre side og hendene kan snike seg litt for høyt opp (særlig i samling i travet). Ikke lett å rette opp når det er så innarbeidet i kroppen!
 3. Martine og Rosarno

  Beste røytedings!

  Min har veldig korthåret vinterpels. Tror de veldig effektive dingsene fungerer bedre på hester med litt skikkelig vinterpels. Jeg synes rundbørste er best. Børster over hele hesten for å løsne på hårene og tar equigroomer etterpå for å ta av de løse hårene og børster over med en myk børste til slutt for å få av alt flasset/støvet.
 4. Martine og Rosarno

  Prising av hest i forhold til alder

  Jeg tenker at alderen begynner å påvirke prisen negativt når den er 13 år og eldre. Skal man kjøpe en ridehest utdannet feks. prix st. georg nivå ville jeg betalt betraktlig mer for en hest i 8-12 års alderen enn 13-16 år.
 5. Martine og Rosarno

  Reell lønn som hovslager?

  Men så betaler man joikke skatt av sko/brodder etc. heller (kun mva som vanlig). Så utgifter på sko må jo trekkes av før man beregner skatt. Regnestykket blir da 1000-200(?) for sko=800 brutto inntekt pr. time. Og trekker fra 36% i skatt = 512 netto pr time. Skor man 4 hester da så ligger man på en bruttoinntekt på 768.000 inn i firmaet. Da har man jo en veldig god inntekt, selv om man har noe utgifter til utstyr etc.
 6. Martine og Rosarno

  Reell lønn som hovslager?

  Sitter du igjen med 250 kr netto pr hest og har 6 hester pr dag for å fylle arbeidsdagen sitter du igjen med en nettoinntekt på 360.000 kr etter skatter og avgifter (30.000 utbetalt i mnd). Det må jo tilsvare en inntekt på minst 550.000 brutto som er bedre enn mange andre utdannelser som krever lengre studie og mer studielån.
 7. Martine og Rosarno

  Lettridning eller nedsitting i trav

  Jeg synes også jeg ser endel som lettrir feil, men jeg ser alikevell en betydelig større andel som sitter nede feil. Og ofte synes jeg det gir større utslag på hesten. Jeg synes det er så utrolig kjipt at det ikke er tillatt med lettridning i alle lette klasser (tom LA) i Norge. For det å sitte nede på en hest med litt bevegelse anser jeg som mye mer teknisk vanskelig enn å feks. ri en sjenkelvikning. Og det fører til at så utrolig mange tvinger seg selv til å sitte nede før man er klar for det, som bare gir spenninger hos både hest og rytter. Mens om man hadde hatt litt bedre tid på seg, så hadde nedsittingen kommet mest sansynlig av seg selv når man rir hesten i mer samling og får mer erfaring.
 8. Martine og Rosarno

  Lettridning eller nedsitting i trav

  Jeg er veldig positiv til mye lettridning, men kommer litt ann på hvilken hest jeg sitter på. Jeg synes at hvis man rir hesten bedre i lettridning så bør store deler av treningen være i lettridning. Enten det pga at rytteren ikke er avspent nok i setet til å sitte godt nede eller om det er fordi hesten er svak og jobber bedre når den får mer frihet over ryggen. Pre'en vi hadde hadde ikke særlig sterk rygg og fikk fort problemer (låsninger/muskelspenninger) i bakre del av salleiet. Denne red jeg derfor veldig mye lett på. I alle øvelser også når vi begynte å jobbe mot passagen. Rosarno sitter jeg hovedsaklig nede på (når han er varm) da han har en sterk og god rygg. Og jeg merker ingen forskjell om jeg lettrir eller sitter nede. Men om jeg rir på en hest som jeg merker spenner seg når jeg setter meg ned, så lettrir jeg noen økter til jeg kjenner den beveger seg like godt når jeg setter meg ned..
 9. Martine og Rosarno

  Gaping = smerte ?

  Veldig bra innlegg Renate!! Det er nok veldig mange grunner til gaping og det har ikke alltid nødvendigvis noe med rytterens hånd å gjøre (selv om det i mange tilfeller er det). Man ser feks. mange hester blir urolige i munnen når ting blir veldig tungt (feks. i piaffe/passage arbeide). Det kan jo muligens være et eksempel i videoen Renate har lagt ved. Nervøsitet er også en faktor. Noen hester blir urolige i munnen i det de går inn på arenaen, litt stress/stevnenerver. Men det er absolutt et tegn man skal respektere og reflektere rundt, for det er jo alltid forbundet med noe negativt.
 10. Martine og Rosarno

  Dressurvideoer

  Veldig fint og harmonisk Mona
 11. Martine og Rosarno

  Lar du andre ri hesten din?

  Ikke de jeg har hatt
 12. Martine og Rosarno

  Lar du andre ri hesten din?

  Jeg er også blandt de supersære når det gjelder å låne bort hestene mine. Har hatt et par forryttere som har ridd på tur og det er helt greit. Rosarno er super snill på tur og da tukler ingen med det vi jobber med på banen. Når det kommer til bane er jeg veldig skeptisk. Og da er ridestil mye viktigere enn kunnskap. Jeg lar mye heller en på LC-LA nivå med samme type ridestil som meg ri, enn en GP rytter med annen type ridestil. Nå etter at vi solgte Carius har mamma begynt å ri Rosarno endel og det går kjempe fint. Hun er på lett-nivå, men sitter i balanse og rir med lette hjelpere (i tillegg underviser jeg henne de fleste dager hun rir på bane). Jeg merker absolutt ingen verdens forskjell på Rosarno etter at hun har ridd, så det fungerer veldig godt. Jeg synes det er forferdelig ubehagelig når noen spørr meg om å prøve han. Og jeg sitter ofte med klump i magen når jeg ser på. Ofte er det slik at jo høyere nivå rytterne er på, jo værre blir resultatet om det ikke matcher hesten..
 13. Martine og Rosarno

  Dressurprat

  Åh! Sååååå vakker!!!
 14. Martine og Rosarno

  Hest og kvaliteter

  Jeg har DV, men har hatt litt forskjellige typer hester tidligere. Om jeg skulle funnet meg ny hest hadde jeg hatt stort fokus på et godt lynne. Den kunne gjerne vært usikker/engstelig, men den må være til å stole på. Jeg liker ikke hester som egentlig er ganske tøffe i psyken og kan tåle traktor og brøytebil på en dag, men hive deg av pga en pinne i veien neste dag. Det må være en ærlig hest. Da er de ofte mye gjevnere i prestasjon inne på banen også, og det er viktig. Jeg vil heller ha en hest som presterer nogenlunde likt hver dag med mindre kvelitet, enn en hest med fantastiske kvaliteter som er himmelsk å ri på en dag, men et helvette den neste. Jeg ville også faktisk gått for en litt dummere hest, kontra en smart, selv om det høres rart ut. Jeg har hatt begge ender av skalaen, og mitt inntrykk er at de litt mindre inteligente hestene bruker litt mer tid på å lære seg tingene, men når de kan det så sitter det hver dag resten av livet. De smarte hestene lærer fortere, men mangler ofte roen til å vente på signalene. Kommer man ut av et hjørne så gjetter de på hva de skal i neste øyeblikk. De tenker rett og slett litt for mye, mens jeg foretrekker når de er litt mindre på tilbudssiden da de lytter litt bedre til signalene og ikke har sine egne ideer om hva som skal foregå til en hver tid. Av type ville jeg valgt en med litt motor, god skritt og god galopp er et must, gjerne med egenskapen til å sitte. Men det er klart at her kommer pris veldig fort inn i bildet.
 15. Martine og Rosarno

  Dressurprat

  Vi har et par stykker som rir for Arne som også rir for Mary Robins hos oss (Garås i drammen). Lisa Grimnes og ei veninne av henne.
×