Gå til innhold

MarteJ

Medlem
 • Antall innlegg

  1 296
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  2

MarteJ last won the day on May 29 2018

MarteJ had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

1 489

Om MarteJ

 • Rang
  Innridd
 • Bursdag 18. juli 1977

Profile Information

 • Kjønn:
  f
 • Fra
  Kvernaland

Nylige profilbesøk

725 profilvisninger
 1. Hadde ligger på hodet i nærmeste snøfonn av det der, @Reaper 🙈😁. Håper han holder seg til slike øvelser kun uten rytter 😉
 2. Godt å høre, @LisaFi. Har egentlig tro på at dette kan bli en bra hest hvis jeg bare knekker koden. Er derfor jeg fortsatt har henne. Ny milepæl i dag. Leide først ut T, mens vesla sto igjen inne. For noen mnd siden hadde det vært utenkelig. Hun hadde fått helt panikk. Gikk ganske så greit 😊. Har til nå leid dem ut sammen. Veldig glad for at vi ikke skal rekke noe, tar alt i det tempoet jeg føler meg trygg på. Mulig jeg skal ta en prat med Kristin 😉. Var jo kollegaer en periode, så kjenner godt til henne (antar at det er kona til N vi her snakker om?).
 3. Støtter @Nimbus i hennes forslag. Da får du jo samtidig et innblikk i hvor mye penger det koster hver mnd. Du skal jo ikke bare ha råd til selve hesten, men også de faste utgiftene som kommer i etterkant. Du får råd til en ganske så bra ridehest ved å spare «de faste utgiftene» i hele to år... blir nok fort nærmere 100.000,- på den kontoen 🙈😉
 4. Etter snart et år som connemaraeier er min erfaring så langt flere grå hår på hodet 🙈😂. Mulig dette er individet mitt med hennes bakgrunn som er slik. Hun er super nysgjerrig. Masse egne meninger om hvordan ting skal være. Når det ikke blir helt slik hun hadde tenkt løses det med å parkere og blokkere helt ut, eller gå rett opp på to så høyt hun kan. I starten var ALT kjempeskummelt, men det kommer seg. Da løste hun med å løpe så fort Og langt bort hun kunne. Det har hun slutta med. Tror hun har potensiale til å bli en kjemeponni på sikt. Må bare få oppretta mer kontakt, og blitt mer enige om hvem som bestemmer 😅. Ikke helt vant til slik oppførsel hos kaldblodsunghestene jeg har erfaring med. Var såpass voldsomt en periode at jeg begynte å bli litt skremt. Måtte gå noen runder med meg selv og tenkeboksen. Måtte tenke litt nytt i forhold til trening, så nå er vi litt tilbake på rett spor. Tar ting i litt roligere tempo enn det jeg først hadde planlagt, men det er helt greit.
 5. Aha..da misforsto jeg. Trodde det var noe folk pleide å gjøre mtp dyrking av grønnfôr til hest. Da ble det sådd havre for å få en kjappere tilvekst av en høstbar plante, sammelignet med bare gress :).
 6. Dette er for meg ikke logisk. Skal man dyrke korn eller grønnfôr så må dette sås hvert år. Flere produsenter her lokalt som f.eks sår korn(stort sett bygg) sammen med gress det året jorda pløyes for å øke avlingsmengde. Analysen har status gammel eng. Lite trolig at det er mye havre igjen her. Grønnfôr slik jeg kjenner det analyseres konsekvent for stivelse ved FKRA lab’en. Kan har forholdsvis høye verdier (over 10%) i tillegg til sukker. Dette er da høsta under deigmodningsfasen(trooor jeg det heter). Kornet er da kommet opp, men er akkurat som deig når man klemmer på dem. Å høste så tidlig som @mallilen skriver vil ikke gi mye avling, som er målsetting til melkeprodusentene. Har derfor null erfaring eller kjennskap til innhold i dette. Interessant å lese om deres erfaringer iallfall 😊👍.
 7. Har du erfaring med tørking av grønnfôr og grønnfôr brukt til hest? Grønnfôr er mye brukt til fôring av storfe på denne kanten, men da i ensilert variant. Aldri vært borti tørka. Kan man tørke dette helt ned til høy uten problem? Hvis det brukes til hest, slås det da på samme tidspunkt som til ku (når kornet fortsatt er som en deig)? Aldri tenkt på dette som egna fôr til hest :).
 8. Det går ikke an å sette «jageren» for seg selv i liten paddok? Hvis den andre paddoken er større slik at din kan søke tilflukt på motsatt side av der den sinna står.
 9. Vil du som kasserer at vi skal avvente til neste forfall, eller kan vi som var litt treige sende en slant allerede nå? Vil gjerne bidra 😊
 10. Det har i hovedsak vært kun halm disse dyra fikk. Er også et litt mer sammensatt bilde enn bare tungtfordøyelig fiber som har gitt trøbbel. Halm og f.eks en kg kraftfôr har gitt dyra nok stivelse til å holde passasjen i gang. Fare for forstoppelse er også årsaken til at man anbefaler maks 50% av grovfôrrasjonen til hest i form av halm. Frøhøy skal man derimot kunne gi 100% av (så fremt det ikke har unormalt høye fiberverdier). De fleste som gir frøhøy vil jo som regel gi kraftfôr/proteinkonsentrat i tillegg. Kan være lurt å gi da en annen form enn «fiberprotein» 😊.
 11. 0,64 FEm tilsvarer 0,47 FEh. Ellers er det veldig lite protein og høyt innhold av fiber.
 12. Du kan jo høre med Anne Grundvig, @KatrineH. Enten om hun underviser selv, eller kjenner noen som gjør.
 13. Man bør ikke overstige mer enn 50% av hestens grovfôrrasjon i form av halm. Dette er uavhengig av type.
 14. Med mindre mengde tenker man f.eks dersom man gir et par dl sammen med kraftfôr for å øke tyggetid og spyttprod. Dette er noe helt annet enn for dem som gir flere kg for å erstatte grovfôr. Samme gjelder også lusernepellets.
 15. Oppgi enheter i per kg fôr FEh 0,59 Ford. råprot 95g Sukker 65 g Fiber 280 g Fett 29 g Ønsker du alle mineraler også? Det kommer mer info om dette fôret i siste utgaven av Champ brosjyren. Mener den skal være enten ferdig trykka, eller er i trykken i disse dager.
×
×
 • Opprett ny...