Gå til innhold

Hanne&SiljanGutten

Medlem
 • Antall innlegg

  1 087
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  3

Hanne&SiljanGutten last won the day on October 7 2017

Hanne&SiljanGutten had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

1 786

Om Hanne&SiljanGutten

 • Rang
  Innridd
 • Bursdag March 12

Profile Information

 • Kjønn:
  u
 • Hesterase:
  Kaldblodstraver
 • Gren:
  Dressur/sprang/kjøring/tur

Nylige profilbesøk

740 profilvisninger
 1. Foring av fjordhesten din

  Garlina får h3 ensilage. 4kg til kvelds, 2kg til frokost og 3kg til middag. Hun fikk litt mindre ensilage da hun var på mer akutt slanking, men nå er hun blitt veldig fin så da har jeg gått opp litt. Hun har enda noen kg for mye, men går fort ned i vekt så hun vil få mer grovfor etterhvert. Når hun er helt der jeg vil hun skal være, skal hun få ca 12kg grovfor for dagen. Utenom det får hun 5dl betfiber, vitaminer og salt. Hun er mer enn sprek nok, og trenger ikke noe kraftfor utenom betfiberen. Men får så klart masse gulrøtter og epler. 😃 Hoppe, 8år, skal muligens et par uker på beite i sommer fordi hun fortjener det. Ang. trening er det veldig relativt hva folk mener er middels/hard trening. Jeg vil si hun går ganske mye, og trenes som regel med Siljan som går i hard trening. 😊
 2. Noen som har ung fjordhest til salgs?

  Har funnet meg fjordhest, men tusen takk for svar! 😊😊
 3. Fjordhesten

  Litt mer Garlina-spam. Første gang vi prøver oss på litt kjøring i banen, syns det gikk ganske fint. Super lydhør, og masse motor. Var ikke nødvendig å ha med pisk hvert fall!
 4. Fjordhesten

  Det ble ikke sprangtrening på oss forrige uke pga kiropraktorbehandling havnet på samme dag. Får se om vi får vært med denne uken i stedet! En venninne tok et par bilder da vi slapp Garlina og hennes hest på banen i dag. Hun begynner virkelig å bli slank. Utrolig hvor fort det har gått, jeg er så fornøyd med henne! 😊
 5. Å ri med hund på tur.

  Jeg har ofte med meg "mine" (min søster sine 2, og min svigermor sin ene) 3 på tur. Både på kjøretur og ridetur. 2 labradorer og 1 rottweiler. Vi har løyper rett fra stallen, så de går løs hele veien. Hvis vi går i bilveien har jeg de selvfølgelig i bånd. De virkelig elsker det! Og jeg elsker det. De har alle tre vært med fra de var valp, og har lært seg gode rutiner uansett om det er skritt, trav eller galopp. 😊 Eldste er 3, så en på 2,5 og rottweileren på rett over ett år så de er enda unge og veldig lekne. Perfekt med gode turer med Siljan da! Skal se om jeg finner bilder, har mest filmer.
 6. Fjordhesten

  Ja, tenkte det! (Hvis vi kommer med på en av timene ) Mulig vi bare blir med på oppvarmingen, siden hun aldri har vært med på sprangtrening før eller har hoppet før. Gøy dere er med da! Er jo gøy med variasjon uansett
 7. Fjordhesten

  Tusen takk, veldig kjekt å lese! Ja, skal få lagt ut ridefilm etterhvert, men per nå er hun helt grønn og vi har kun vært på en eneste dressurtrening. Vår første forsåvidt, hun har aldri vært på en dressurtrening før, hehe. Hun var dog veldig flink. Nå øver vi egentlig mest bare på å ri rundt på firkantsporet, storvolter osv. Og å lære hun å galoppere. Så det går mest i firkanspor der òg. Dessverre har det vært mye frost nå, så blitt mest treningsturer i snøen på oss, og lite ridebane (altfor hard bane), men det hjelper på fedmen med galoppintervaller og være med på tøm bak Siljan i snøen altså! Hun er kommet i form på rekordfart. Skal på vår første sprangtrening på torsdag, det blir spennende. Det har hun aldri vært med på før heller, så det blir nok bare bomarbeid. Gøy uansett, og tror det kan hjelpe mye på galoppen.
 8. Fjordhesten

  Søte Garlinamor har slanket seg myye siden hun kom og begynner å bli veldig fin syns jeg. Er enda en del kilo som skal vekk, men hun kommer seg. Er en utrolig fin hest å holde på med, både når vi kjører og rir. Myyye motor, er helt imponert over det sinnsyke pågangsmotet hennes. Kjempegøy! video-1516303634.mp4 Søren, var ikke så lett å få lagt med video som jeg trodde..
 9. Hvilket kraftfòr foretrekker du - og hvorfor?

  Noen som har erfaringer med St. Hippolyt å komme med? Nå har jeg ikke noe spesiell kraftfortype jeg lurer på, mer sånn generelt. Jeg lurer litt på å bytte kraftfor til Siljusen, og har sendt litt mailer til forskjellige forhandler om å få forslag til fôrplan. Bare for å se litt, før jeg bestemmer meg for noe som helst.
 10. Kaldblodsen

  Snart ett år siden denne tråden har blitt oppdatert! På tide med en oppdatering med bilder av disse fine kalde Siljan er blitt 18 år nå (19 over nyttår, men egentlig 22.mai. haha), men like sprek som alltid merker ikke noe til alderen, han er sprek, blid og fornøyd så vi trener på. Bortsett fra at han må klippes igjen snart (er ikke glad i bamsevinterpels, haha), så er jeg ganske fornøyd med holdet hans og tenker at han skal holde seg fin i minst 10 år til! De første to bildene er fra longeringsøkten vi hadde i går.
 11. Lymfangitt

  Tusen hjertelig takk for mange gode svar! Deres tips kommer veldig godt med 😃 Hevelsen gikk godt ned etter tur i dag, på utsiden av foten (og senen), men hun er fortsatt veldig hoven på innsiden. Er det normalt? Hadde jo trodd den kom til å gå ned rundt hele foten... Har lagt på animalintex nå, det skal hun stå med i natt.
 12. Lymfangitt

  Hei! Fjordingen jeg har på helfôr har fått lymfangitt av et lite minisår(helt utrolig, er egentlig bare et skrapmerke ) på koden. Har selvfølgelig vært veterinær å sett på, fikk beskjed om å legge omslag om natten og gi det noen dager før vi evt. gir antibiotika om det ikke går ned. Veterinær sa også at jeg gjerne måtte mosjonere hesten(ikke hardt så klart), det var bra med bevegelse og at det var bare å komme seg på tur, så lenge hun er haltfri. Mønstret henne også i dag for vet. og hun er helt rentgående, så så lenge hun ikke begynner å halte, så skal hun mosjoneres (skriver "mosjoneres" siden "trenes" blir for mye og høres feil ut nå som hun har lymfangitt). Mitt spørsmål: deres erfaringer, bør de ha det rolig eller skal de ut å gå på tur? Jeg snakket med en venninne som har hatt en del lymfangitt på hesten sin, hun frarådet meg virkelig å mosjonere henne pga "jo mer de beveger seg, jo mer omløp får det i blodet og jo fortere kan det nå hjertet som da igjen blir et kjempeproblem". Direkte sitat fra henne. Hun sa også at "bevegelse er ikke bra og hevelsen vil uansett ikke gå ned". Jeg har aldri hørt noe om dette, men blir så klart veldig skeptisk? Vil jo ikke ta henne ut på tur om det kan være farlig for henne! En annen ting er at jeg har da sett flere hester med lymfangitt der hevelsen har gått litt ned ved bevegelse? Ellers: andre gode tips mot lymfangitt? Noe jeg bør gjøre/ikke bør gjøre? Siljan har aldri hatt lymfangitt, så jeg er ikke så erfaren på det området dessverre.
 13. Fjordhesten

  Tusen takk! Jeg syns hun er kanonflott, og kommer til å bli såå lekker når hun får slanket seg enda mer. Jeg skal bruke henne som brukshest. Sprang, dressur, kjøring, tur og egentlig alt. NM er jo helt klart målet, men er ikke sikkert vi kommer dit før 2019.
 14. Fjordhesten

  Jaa, kjempegøy! Så kjekt, skal prøve å oppdatere litt om trioen her.
 15. Fjordhesten

  Ja, føler meg heldig! Er knallfornøyd til nå hvert fall.
×