Gå til innhold

Eva

Medlem
 • Antall innlegg

  6 080
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  37

Eva last won the day on May 10

Eva had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

7 670

Om Eva

 • Rang
  Hamster
 • Bursdag 30. sep. 1986

Profile Information

 • Kjønn:
  F
 • Fra
  Oslo
 • Gren:
  Hobby

Nylige profilbesøk

1 899 profilvisninger
 1. Eva

  Kjøpe fôrhesten sin

  Neivel, føler jeg har uttrykt hva jeg mener nok ganger
 2. Eva

  Kjøpe fôrhesten sin

  Tenker også at det er noe annet om noen fremmede ser hesten min på et stevne eller trening og spør om den er til salgs, da hadde jeg selvfølgelig bare vært stolt. Men det er litt mer rart om noen som man omgås og ikke har antydet at salg er aktuelt til spør om å kjøpe hesten sin. Ikke mer drama enn det.
 3. Eva

  Kjøpe fôrhesten sin

  Jeg hadde også hest på helfôr på videregående, overtok hesten jeg hadde på halvfôr. Men jeg fikk hjelp av foreldre til å betale stalleie, og det var ikke så dyrt der jeg sto. Jobbet også litt på ridesenter ved siden av for å tjene litt. Hadde "steller" som red han en gang i uka så jeg fikk en stallfri dag, men jeg hadde egentlig ikke noe problemer med å kombinere hest og vgs. Som andre sier, har jo minimalt med forpliktelser og ting som tar tid i ungdomsåra, samt masse energi!
 4. Eva

  Kjøpe fôrhesten sin

  Nei, for all del, hadde ikke blitt dypt og inderlig fornærmet, men om det var helt uaktuelt med salg (typ hesten er et kjært familiemedlem man tenker ha ut livet) hadde jeg kjent et stikk i magen å få et sånt spørsmål plutselig. Hvis det er naturlig i en samtale å si at "jeg liker hesten veldig godt, hvis du noen gang skulle tenke på å sette bort eller selge må du si fra til meg først!", så tenker jeg det vil være bedre enn å spør rett ut " jeg lurte på om jeg kan kjøpe hesten din, ikke nå men kanskje en dag?".
 5. Eva

  Kjøpe fôrhesten sin

  Jeg hadde nok blitt litt overrasket (kanskje fornærmet) om forrytter hadde ute av det blå spurt om å få kjøpe hesten min, hvis jeg ikke selv hadde lagt ut følere om at den var til salgs. Selv om eieren ikke bruker hesten så mye så kan de allikevel ha ingen intensjon om å selge. Men jeg har selv spurt mine forryttere om de har hatt lyst å ha hesten min på helfôr i periode, og har hatt hest på helfôr/kjøpt som jeg tidligere var forrytter på. Du kan jo ta utgangspunkt i at du skal gå vgs neste år og spørre litt derfra. Si at neste år så har du kanskje ikke tid til å ha hesten der den står nå, men hvis det er aktuelt for eier å sette ut på helfor så kan det være en løsning? Om du har på helfor er det vanlig å betale alle utgifter som stallplass, fôr og hovslager selv, og at eier betaler forsikring og kanskje veterinærutgifter etter avtale.
 6. Eva

  Hvor tidlig er det tidligste?

  For å pirkepirke er det sitatet "skal ikke lide i utrengsmål" fra den gamle dyrevernslova, nå i den nye dyrevelferdslov står det "Dyr skal behandles godt og beskyttes mot fare for unødige påkjenninger og belastninger." 😇
 7. Eva

  Tips til navn

  Min fjordis het jo Negards Blakken, som i farta hørtes ut som Negerblakken og uaktuelt. Dessuten ble Blakken feil på en ung rampefjording, så beholdt kallenavnet Felix, og det gjør nye eier også. Ellers liker jeg best at hesten har et kort navn eller atvman kan bruke en del av navnet som kallenavn, heller en å finne på et helt nytt.
 8. Eva

  Tips til navn

  Cooper, Scooter, Sheriff, Copper, Kermit, Connor, Skurken, Krittet?
 9. Eva

  Grovfôr 2018

  Det blir nok ganske innafor, hvis ikke jeg regner helt feil - du ser det står "mengde fôr/FEh: 2,1kg" i analysen. Som vedlikehold skal en lettfôra hest ha 0,8feh per 100kg, så en hest på 350kg skal ha 2,8*2,1kg=5,88kg.
 10. Min som ble sprøytet i kodeledd var inne første natta, så ut i luftegård med litt begrenset plass. Tror ikke han skulle trenes noe de første 14 dagene, vi hadde ny kontroll 14 dager etter sprøyting (der han ikke trengte påfyll), også begynte opptreningen. Da var planen at jeg fikk kun skritte i 14 dager (begynte å leie, så ri) så skritt og trav i 14 dager, og så 14 dager med skritt, trav og galopp, deretter skulle han brukes som normalt.
 11. Eva

  Fluejager/fluepannebånd

  Jeg har ridd med fluejager og fluemaske. På hest som ikke har særlig egen pannelugg tenker jeg fluejager er en fin erstatter, men fluemaske beskytter jo mer
 12. Eva

  Finne utstyr hjelpen!

  Anbefaler å prøve på, forskjellige merker passer ulike hodeformer! Jeg er veldig fornøyd med uvex, veldig lett og luftig på mity hode. Ellers gjør back on track sine det bra på tester http://www.ridsport.se/RidklubbRidskola/Sakerhet/Nyheter/StorskillnadmellanridhjalmariFolksamstest/
 13. Eva

  Fôrrom

  Clas Ohlson har også: https://m.clasohlson.com/no/Oppbevaringsboks med hengslet lokk /Pr411039000
 14. Eva

  Fôrrom

  Jeg har brukt sprittusj på lokka bare, og tatt det bort med neglelakkfjerner. Jeg må ha hatt mine sortera i åtte år nå, de er av den lett gjennomsiktige typen. Har klart meg ganske fint med to i alle år, pluss en vitaminbøtte. Hvis du skal lage til hyller ville jeg kjøpt inn 2 til hver oppstallør som fulgte med stallplass. Så blir det litt ryddig!
 15. Eva

  Stallen og vinteren

  Utstyr man ikke bruker er det lurt å ha med hjem i boden hvis man har lite lagringsplass i stallen. Ofte tar dekken mye plass, det kan være lurt å prøver komprimere disse mest mulig. Jeg har pakket vekk i plastkasser og dimpa-poser fra IKEA. Gjør ikke noe spesielt med hestene om vinteren, har samme rutine som resten av året. Hva mener du med ikke bruke paddocker? Jeg har hatt hest på utegang siste åra, så de har stått der med flokken sin. Når jeg har hatt bokshest har jeg hatt ute med flokken som vanlig hele dagen og inn i boks om natten.
×