Gå til innhold

Eva

Medlem
 • Antall innlegg

  5 966
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  37

Eva last won the day on May 10

Eva had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

7 550

Om Eva

 • Rang
  Hamster
 • Bursdag 30. sep. 1986

Profile Information

 • Kjønn:
  F
 • Fra
  Oslo
 • Gren:
  Hobby

Nylige profilbesøk

1 826 profilvisninger
 1. Eva

  Unghest født 2014

  Selve testene ligger ihvertfall under dressurprogram http://www.rytter.no/grener/dressur/program/ (30. er for 4 åringer) Hvilke stevner som har unghestklasser vet jeg ikke, det finnes en oversikt over lands og elitestevner som det står hvilke har unghest-klasser her http://www.rytter.no/wp-content/uploads/terminliste-dressur-2018-for-hjemmesiden-5.pdf men utover det finner man det kanskje på horsepro eller hva det heter nå, eller høre med klubben om de kan ha med unghestklasse?
 2. Eva

  Omskolere varmblodstraver

  Det går nok fint å finne en fjording som passer deg selv om du er lang Min var 145 høy og jeg er 1,73, følte meg aldri for stor for ham.
 3. Eva

  Fjordhesten

  Vet ikke hvor du holder til, men hvis det er på Vestlandet ta gjerne turen til NM i fjordhest på Stord i slutten av juni, så får du blitt litt kjent med rasen og nivået de er på. Hvis man liker å starte og være aktiv i ulike grener tenker jeg at det er kjekkere å ha en allsidig fjordhest som stort sett er stabil og grei å ha med seg rundt. Så kan man kose seg og være stabil i de lette klassene, i stedet for å kjøpe dyr hest for å hevde seg høyere (hvor også fallhøyden er høyere). Akkurat nå er ganske sprang mest interessant for deg, men hvis du etterhvert ønsker å prøve ut andre ting kan fjordhesten stort sett brukes til andre ting også. Jeg kjøpte fjordhest som forrige hest, veldig kjekk og grei å ha med seg på treninger og stevner og arbeidet godt når rytter arbeidet godt. Ble solgt igjen da kjemien ellers ikke stemte og jeg endret ønske om type hest, men jeg ville absolutt anbefalt en godt skolert fjordhest hvis noen ønsket en aktiv hobbyhest de kan ha med på treninger/stevner, lære av og kose seg med. Fjordinger er ikke laget for å stå å spise gress hele dagen og bli tjukke og late, men brukes aktivt og få oppgaven å jobbe med.
 4. Ved stallene jeg har hatt hest siste årene har en del hatt på sko (hestene blir brukt gjennom beitesesongen) men ikke brodder. Hvis man vet man har en hest som sparker og den uansett skal få fri noen uker ville jeg tatt av sko. Når det er god plass og nok mat pleier konflikter ofte å løse seg lettere. Allikevel er det bedre å være forberedt på skader, og det kan skje. Å slippe på en dag der det ikke er helligdag dagen etter (i tilfelle veterinær) og ha klart en del ting til sårstell er lurt. Og at alle er flinke til å følge med på skader og sjekker over hestene flere ganger om dagen. Ofte går beiteslipp ganske greit for seg, så lenge det er masse mat begynner hestene fort å spise fra hver sin tue etter å ha løpt litt. Men hvis det blir mindre mat etterhvert kan det oppsto konflikter igjen, så det er lurt å følge litt med på dette.
 5. Eva

  Livredd uten gulrot

  Jeg holdt på med en rideskoleponni som var redd for brå bevegelser, og der var sånn kureim redningen. Mye lettere å få snike tak i halsreim enn grime og når han først var fanget var han snill som et lam. Han måtte gå med halsreimen ute, men det er bedre enn å bli redd hele tiden.
 6. Eva

  Livredd uten gulrot

  Hva har egentlig svaret ditt med hovedinnlegget å gjøre? Det er snakk om en eldre, uredd, fornuftig hest som gang på gang har opplevd å få støt og er derfor redd for å få støt igjen. Det er ikke "fjotteri" og løsningen er ikke bare å kvitte seg med hesten. Det må da være lov å be om råd for å løse et problem iutenå få til svar at "det er bare tull hvis du ikke aksepterer at det er slik må du kvitte deg med hesten". Det er skikkelig nedlatende og frekt. @julnil Vil du at det skal være aktivitet på dette forumet må du ikke gå foran med et eksempel der du "skyter ned" de som prøver å holde forumet oppe med kommentarer som gjør at ingen ønsker å dele et problem på forumet igjen. Det er grunner til at mange har sluttet å be om råd her, og svar som det du kommer med her er et del av problemet.
 7. Eva

  Feil og stil - bedømming

  Når det gjelder hår, de fleste har jo hørt skrekkhistorier om ryttere som blir hengende fast i utstyret på løpsk hest etter håret ved fall og jeg tenker at de som er raske til å kommentere på dette sikkert har sett det selv også. Selv om mange voksne sprangryttere på høyt nivå rir med hestehale så er vel mye av hensikten med feil og stil å lære opp unge ryttere til gode vaner, selv om det kan virke litt vel strengt. Det er jo forskjell på hvor mye vekt det legges på "småting", jeg har ikke ridd mange feil og stil klasser, men som ung hadde jeg både ridelærer som tok alt av sikkerhetsregler veldig alvorlig og andre som man kunne ri for i joggesko og hettegenser.
 8. Eva

  Feil og stil - bedømming

  Oppsatt hår på rytter går på sikkerhet, så det ser jeg kan telle med der. Ellers er det ikke viktig at manen er flettet, men hesten skal fremstå velstelt og helhetsinntrykket være bra. Retningslinjer for dømming ligger som pdf her http://www.rytter.no/grener/sprang/feil-og-stil/ Hvis du møter på dommere som dømmer på ting de ikke skal dømme på kan du jo klage på det, men sånn som førsteinntrykk går jo også litt på skjønn. Men det er jo bare en karakter som går på det, det viktigste er jo hvordan man rir.
 9. Eva

  Kunnskap ang hestekjøp

  Anbefaler å alliere deg med foreldrene om økonomi ihvertfall, hest er dyrt! Etter å ha spart opp kjøpte jeg egen hest som 21åring og student med deltidsjobb, men fikk allikevel mye hjelp fra foreldre og hadde billig stallplass og fôrrytter.. Når foreldrene sluttet å bidra, jeg bodde et sted utgiftene å ha hest i var høyere og heltidsjobben ikke var godt nok betalt ble det vanskelig å ha råd til hest ved siden av andre faste utgifter og studielån, så da ble det periode jeg ikke kunne ha egen hest lenger og begynte å studere igjen. Kjøpte endelig egen hest uten noe hjelp fra foreldre da jeg hadde en grei lønn og fast full jobb som 29åring. Ellers anbefaler jeg å låne eller kjøpe god bøker og lese deg opp på vanlige sykdommer på diverse nettsteder og grupper. Jeg tenker at man bør vite om hvordan forebygge og kunne se faretegn eller symptomer på sykdommer som kolikk, forfangenhet, EMS, PPID, PN, magesår, kverke, astma, ringorm, lymfangitt, spatt, krysslammelse, hovbyll, mugg, samt stivkrampe og hesteinfluensa som man vaksinerer mot. Også bør man kjenne igjen halthet og vite om ulike årsaker til det for å forebygge. Man bør vite hvordan unngå gnagsår og hvordan kjenne igjen at hesten kan ha problemer med tenner eller munnhule. Også burde man ha noe kunnskap om enkelt sårstell og riktig bandasjering. Ellers får man jo hjelp av veterinær så det viktigste er å vite når mam bør søke hjelp.
 10. Eva

  Unghest født 2013

  Ikke en veldig stor investering,koster en 100-200kr på nett jeg har bare vanlig tripod, men tenker kjøpe med noe ala gorillapod som man kan feste i ting og etterhvert. Gjør det veldig lettvindt å filme.
 11. Eva

  Tilridning

  Min sto i trening her, red også timer for henne og var fornøyd: http://www.stallramstad.com/429725089
 12. Enig med de andre, setter ut svett hest så han får rulla seg og tørka i vinden. Skal det være skikkelig surt og drittvær etter at hesten er ridd svett så tar jeg heller på et pustende dekken. Er hesten veldig svett etter trening sommerstid spyler jeg ofte over bein og hals og salleie før utslipp. Rir på våt hest som vanlig, men er hesten totalt innsausa i grus og gjørme i tillegg og jeg ikke orker å børste/spyle hesten ren, er det mulig jeg dropper den ridninga 😁
 13. Eva

  Dressurvideoer

  Jeg setter mobilen eller kamera på diverse hindermateriale i hjørnet på ridebanen. Jeg har et kamerastativ, bare glemmer å ta det med Jeg har også sånn lommebokdeksel som gjør det enklere å få den til å stå, ellers vurderer jeg kjøpe noe sånt gorillapod.
 14. Eva

  Hvor mange ganger har du falt av hest?

  Har mista telling for lenge siden her også, red mye sprang i min ungdom og mye skvetne arabere og fjaseponnier, så falt ofte av flere ganger i løpet av en rideøkt siste åra, etter Fabian, har jeg bare falt av en 4-5 ganger som jeg kan huske tror jeg?
 15. "Flyter" av når de svømmer og henger i manen, sitter på når de når bunnen. Ville heller ridd barbak enn med sal/pad/barbakgjord/dill. Halsring hvis ingen man å henge fast i
×