Gå til innhold

Eva

Medlem
 • Antall innlegg

  2 885
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  45

Eva last won the day on February 14

Eva had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

8 001

Om Eva

 • Rang
  Hamster
 • Bursdag 30. sep. 1986

Profile Information

 • Kjønn:
  F
 • Fra
  Oslo
 • Hesterase:
  Islandshest
 • Gren:
  Hobby

Nylige profilbesøk

2 017 profilvisninger
 1. Jeg trenger utedekken/overgangsdekken 50-200g skal måle ham en gang til for sikkerhets skyld, men tror han bruker str 120-125
 2. Bates/Wintec og Kent&Masters/Thorowgood er salmerker med bomjern som kan byttes og salene har generelt gode muligheter til tilpasning og er grei kvalitet uten å være spesielt dyre og er lette å få tak i. Bates og Kent&Masters er lærsaler mens de andre er syntet. Jeg har Bates dressursal selv nå og er godt fornøyd med den til min Isis med litt svai rygg. Til fjordingen med rett rygg hadde jeg en Thorowgood
 3. Jeg trenger dekken i liten isis-størrelse!
 4. Ville også sjekka opp hos veterinær. Mange veterinærer har mobilt røntgenapparat også Hvis de er halte og hovne etter en smell,selv om det ikke er noen stor skade på bein eller sener, så er det uansett lurt å få smertestillende/betennelsedempende. Hesten skal jo ikke gå og ha vondt
 5. Det står flere steder, blant annet her: https://www.vetinst.no/sykdom-og-agens/herpesvirusinfeksjon-hos-hest
 6. Gulliksen kanskje? Han er ute å starter ihvertfall http://www.hestesport.no/web.aspx?page=105234&newsarticle=60106
 7. Eva

  Dressur på tur

  Enig med denne, tur er for kos 😇 Men hender jeg har ridd dressur på jorde eller grusvei/parkeringsplass ol som nødløsning hvis bane er helt utilgjengelig.
 8. Eva

  Dressur på tur

  Overganger og sideførende øvelser er fint på tur
 9. Nei, ingen bekreftelse, bare mistanke, på den og tre andre. Så inntil det kommer bekreftelse og eventuelt nye retningslinjer og anbefalinger fra Mattilsynet eller rytterforbundet så er det 17. mars som gjelder.
 10. Karantene til og med 17. mars hvis ingen symptomer opptrer er anbefalingen for de som har hester som var på NHF. http://www.hestesport.no/web.aspx?page=105234&newsarticle=60100 Generelt gjelder "Etter infeksjon med herpesvirus bør hesten/stallen isoleres i 3 uker regnet fra siste gang det var kliniske symptomer." https://www.vetinst.no/sykdom-og-agens/herpesvirusinfeksjon-hos-hest
 11. https://trav365.no/to-bekreftet-fire-mistenkt/19.2487 "Den ene av de to som er bekreftet i Bergen, er hesten som ble syk under det internasjonale stevnet Norwegian Horse Festival. I tillegg er det mistanke om smitte hos hester fra Jevnaker, Lørenskog, Gjerdrum og Stavanger. Én av disse hestene, fra Stavanger-distriktet, er hesten som ble tatt inn på Bjerke dyrehospital for behandling grunnet mage-/tarmproblemer. Denne endret sykdomsbilde, noe som førte til at klinikken har pålagt seg selv karantene inntil videre."
 12. Men staller fra hele landet har hatt hester på NHF, de vil jo ha karantene frem til 18. mars hvis de følger retningslinjene.
 13. Vet ikke jeg, syntes ikke det er en god løsning at bare de som har egen transport skal kunne ha hest. om hver eneste hesteier, spesielt her i byen, skal ha egen henger begynner vi dessuten fort å få et oppbevaringsproblem. Gode rutiner på hygiene må da heller være løsningen. At man møkker ut hengeren, spyler og tar en runde med virkon bør da være gjennomførbart for alle.
 14. Jeg liker også den, veldig grunnleggende og ga meg en del aha-opplevelser da jeg som sprangjente hadde lyst å lære meg ri dressur. Bruker mye språklige bilder og ikke så mye tekniske ord.
 15. Det er ikke så lett å vite hva man skal gjøre. Jeg er bare i en stall og bytter sko og jakke i stallen og vasker hender uansett, men det er jo mange forskjellige staller i området som rir i skogen her, og hovslagere og veterinærer kommer i stallen. Foreløpig er det kun en hest i området som har vært i messehallen i NHF og den er symptomfri, men den omgås andre hester på stallen, og kan vel uansett bære smitte.
×
×
 • Opprett ny...