Gå til innhold

Eva

Medlem
 • Antall innlegg

  5 878
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  35

Eva last won the day on January 6

Eva had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

7 432

Om Eva

 • Rang
  Hamster
 • Bursdag 30. sep. 1986

Profile Information

 • Kjønn:
  F
 • Fra
  Oslo
 • Gren:
  Hobby

Nylige profilbesøk

1 737 profilvisninger
 1. Stigbøyler til dressur

  Jeg har også sprenger bow balence. I konkurransedressur er det vel egentlig stort sett vanligst å bruke tradisjonelle, solide stigbøyler helt i stål, men tenker at man bruker jo det man trives best med. Ift reglementet er det såvidt jeg vet bare tåhette og magnetiske stigbøyler som ikke er tillatt i dressur.
 2. "For tykke ryttere"

  Nei, de gjelder ikke bare mounted games, gjelder alle grener untatt kjøring og voltige, og skal være 10% lavere vekt/høyde på rytter på feltritt, det står i andre avsnitt Jeg leser tabellen så den gir mening. Hvis jeg er erfaren rytter på 180 kan jeg ri ikke ri en lettbygd hest som er lavere enn 142,5cm, men jeg kan ri kraftig hest som er høyere enn 130.
 3. "For tykke ryttere"

  Nryfs sine retningslinjer er ganske rause når det gjelder erfarne ryttere og kraftige hestetyper, i forhold til uerfarne og lettbygde hester.
 4. Reell lønn som hovslager?

  Vet ikke hvor du holder til, men de tre siste faglærte hovslagere jeg har brukt har tatt rundt 1100kr før moms for skoing, sko og søm. De tar ekstra for kjøring og evnt brodder/såler.
 5. "For tykke ryttere"

  Hva tenker dere om vekt og høydekurvene som nryf bruker som veiledning? Gjelder for små hester. Er de gode i forhold til det forskning viser? Ligger i tillegg 4 i kr1.
 6. Dressurprat

  På tur rir jeg også mest mulig på lange tøyler, og selv om den meste av styringen uansett skjer med sete og blikk så viser jeg også vei med tøylen mot den veien vi skal, både bittløst og med bitt. Hesten skjønner fint han skal gå den veien jeg peker nesa når det er det resten av meg også sier. Rir jeg med en hånd blir det med utvendig tøyle mot halsen også. Funker det og. Syntes ikke det trenger å være mer komplisert enn det på tur Føler ikke at det påvirker noe negativt når jeg skal ri dressur og jobbe med god sits på banen. Trenger ikke være enten eller.
 7. Dekkentråden

  https://www.hest.no/article.html?news.nid=9179 det er ikke denne du tenker på da? Horseware som uttaler seg her, selger jo linere med tanke på å unngå å legge flere dekken oppå hverandre, så det skal ikke være negativt å bruke. Ellers bør da 400g med hals holde selv i kaldt vær. Min gamle sportsponni sto nybarbert på utegang med 300-400gs dekken i -30 og var god og varm under dekkenet da. Har du opplever at hun fryser?
 8. Hest og kvaliteter

  Jeg så ikke på rase ved siste kjøp, selv om jeg i utgangspunktet gjerne ville ha norsk rase. Siden jeg var opptatt av å finne hest jeg hadde god kjemi med og var trygg på bestemte jeg meg for å ha bare fokus på det. Kvaliteter jeg så etter var at hesten var trygg og stabil, men allikevel våken og positiv. Jeg ville ha voksen, innridd, frisk hest av hardfør type og endte med islandshest. Jeg har ridd og vært fôrrytter på flere islandshester før, men er ikke så interessert i å jobbe med ekstra gangarter. Min er fin og han skritter, traver og galopperer når jeg ber ham om det, så er fornøyd med det.
 9. Forsikring

  Jeg har Agria og hesten har full veterinær, liv og bruksforsikring, samt halthet og spesial i tillegg. Betaler 6673 i år. Overførte bare forsikring fra gamle eier. Har hatt en liten skade etter spark siden kjøp, fikk dekket medisiner og sånt da. På fjordingen og sportsponnien jeg eide før hadde jeg også agria, uten bruksverdi, betalte mellom 2000-3000kr da og hadde aldri problem med å få tilbake penger.
 10. Foring av fjordhesten din

  Min fjording gikk på fri tilgang ensilasje med nett over på utegang om vinteren. På sommeren sto han ikke på beite,men fikk 3-4 måltider med høy om dagen. Fikk kun vitaminer og spenst, ikke noe annet kraftfôr. Han la lett på seg. Gikk jevnlig, men ble tjukk når han fikk for lite trim.
 11. Lar du andre ri hesten din?

  Jeg låner gjerne ut hesten min, ikke til vilt fremmede, men til folk jeg kjenner og de på stallen. Har også fôrrytter som rir ham, men hun får ikke låne han ut videre, jeg vil vite hvem som rir han. Det er viktig for meg å ha en hest jeg kan trygt la andre ri, sånn at han kan få skikkelig trim også hvis jeg er syk eller borte. Også er det jo hyggelig. Kan jo legge til at jeg synes det er kjempekoselig om folk spør om å få være med i stallen eller prøve å ri hesten min. Ofte blitt ennå mer kjent med på folk på den måten, ved å dele hobbyen min med dem. Folk jeg hadde med en tur i stallen en gang for ti år siden snakker fremdeles om hvor fint det var, og det er koselig Hvis noen jeg ikke orker være med spør, sier jeg bare "det må vi få til", også får vi det ikke til
 12. Jeg kan jo legge ut litt bilder fra der jeg står, selvom det er ganske enkelt og lite Det er grusa fra porten til skuret, samt rundt skuret og så gress ellers. Det går bekk gjennom luftegården også har vi en dunk med vann nærmest porten. Vi har ikke termobar men den fylles jevnlig på med varmtvann så det holder seg frostfritt. Stallen er like ved porten, med utstyr, bokser og stelleplass.
 13. Sal-snikksnakk

  Min t8 hadde flyttbare klosser, veldig tydelig å se ja hvilken som ikke har det ja
 14. Sal-snikksnakk

  Kneputer kan tas av ja, så da bestemmer du jo litt grad av støtte selv. Jeg syntes t8 hadde bedre støtte enn t4en jeg hadde (men så var da t8en i 17", mens t4 i 18"), men ingen av de plagsomt mye
 15. Sal-snikksnakk

  Hikk
×