Gå til innhold

Legaat

Teknisk vaktmester
 • Antall innlegg

  6 605
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  16

Legaat last won the day on May 9

Legaat had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

4 982

Om Legaat

 • Rang
  Gamp
 • Bursdag 09. feb. 1990

Profile Information

 • Kjønn:
  f
 • Hesterase:
  Islandshest

Nylige profilbesøk

1 197 profilvisninger
 1. Legaat

  Bitt-tråden

  Tenker at hvis han er fin på pelham, så er det bedre å ri med det? 🤔 Evnt. 10 mm bridon og 12 mm stang. Men det blir jo mye bitt i liten munn. Kimblewicken jeg rir på er 10 mm faktisk. Låner Malin sitt, og jeg trodde S ville klikke av det. For skarpt tenkte jeg, for hun er ikke så glad i Valsbittet som er 10 mm, og det er jo vanlig trinse. Men nei. Hun er så sinnsykt mye mer happy med det! Hun har jo veldig liten munn, så hun finner nok mer ro når det tar mindre plass + at det ligger mer stabilt/i ro. Har ikke curb strap’en for stramt da, og rir på mildeste ringen. Har bestilt meg et helt likt i 10,5. Malin sitt er 11,0 - litt for stort. Har ikke lov til å konkurrere på det da, tror jeg. Må skaffe et i 12 og 😅
 2. Legaat

  Bitt-tråden

  Enig med du. Min klaprer ikke med tenna da, men makker og styrer fælt. Roer seg jo bedre hun bruker seg selvsagt, men hun styrer fælt med alle bitt. Selv på helt lang tøyle. Snork. Min har blitt mer fornøyd på baucher og kimblewick. Liker bedre bitt som ikke dras oppover/bakover i kjeften, men heller ligger i ro og roterer mer enn det dras opp/bak. Så nå veksler jeg mest mellom baucher og kimblewick. Rir på todelt trinse med løse ringer og rett muffe innimellom for avveksling. På baucheren kan hun fort bli veldig tung, uten at hun er stri/sterk. Tar bare mye støtte. Vanskelig å løfte henne/regulere formen der. Kimblewicken er jo skarpere, men der er hun veldig fin! Tar god støtte, men får regulert henne mer Mindre makking og gaping under riding også. Hun kan fint gape når jeg kommer med kimblewicken eller baucheren i hånda nå 😂 Mens vanlig trinse vil hun ikke åpne kjeften for. Vet hva hun vil ha!
 3. Legaat

  Finne utstyr hjelpen!

  Jeg har disse: https://www.hooks.no/hest/hesteutstyr/hjelpetoyler-toyler/laertoyle-claridge-house Og de er supermyke og gode! De har dog gummi på innsiden, men jeg liker det pga grepet det gir. De er likevel tynne og veldig gode i hånda.
 4. Legaat

  Hva er dine rideuvaner?

  Jeg ser for mye ned. Er veeeldig klar over det og retter på meg selv stadig, men jeg glemmer det så fort igjen.. Og siden jeg ofte ser ned, så tipper jeg lettere fram også - spesielt i trav. Snork.
 5. Fordi man da i prinsippet skal få tatt "alt" (blir som en boost), ref. de siste retningslinjene til veterinærene. Som vi diskuterte her i fjor.. 😛
 6. Jeg kjører samma opplegg i år som i fjor - gir Ivomec Comp og deretter Panacur på dag 4 etter Ivomenc'en. Tester på høsten. Skal ha med dyrking denne gangen, gjorde ikke det i fjor. Har fått resept idag, må bare få lønn først så jeg kan hente de ut 😛
 7. Legaat

  Unghest født 2015

  Spennende @CecilieA 😁 Han er så fin! 😍 Og jeg dør litt av at han er ca like høy som Snót 😂😂😂
 8. Legaat

  Utstyrstråden

  Daaa ser jeg problemet 😛
 9. Legaat

  Utstyrstråden

  Jeg må også tre på, og det går helt fint med de med T-krok fra Høøks, men jeg må tre de på der det ikke er T-krok, ellers blir den for tjukk. Nylonøyet øverst er jo smalere enn der T-kroken sitter.
 10. Legaat

  Unghest + røntgen

  Jeg røntget ikke. Hun var snaue 2 år og veldig uferdig da jeg kjøpte henne, så følte det ikke var vits. Røntger heller ved mistanke om noe eller om vet. mener det er skjellig grunn til at jeg bør gjøre det. Hadde nok vurdert røntgen av enkelte kroppsdeler om hesten var eldre og veldig dyr, og hvis den var tiltenkt som topp konkurransehest feks. Som mange nevner, så bør jo ikke røntgenfunn være av betydning for hestens bruk, så det spørs helt på bruksområde og hva man evnt. finner.
 11. Legaat

  Utstyrstråden

  Har T-krok reimer, og syns de er mindre klumpete og "i veien" enn vanlige stigbøylereimer. Jeg har selve T-kroken nede ved stigbøylen da. Oppe er det sånn nylonhempe bare. Har Høøks sine, og de har beskyttelseshylster over der T-kroken er, sånn at den ikke lager gnag/merker på salen Ville unngått å ha T-krok oppe ved festet også.
 12. Legaat

  Finne utstyr hjelpen!

  De er ekstremt gode 😍 Veldig lette. Gir utrolig godt grep, avlaster vonde knær/ankler og er bare utrolig gode, rett og slett! Anbefales!
 13. Legaat

  Det siste kjøpte utstyret?

  Hestegodis, grime, bitt, Idomin, fluemaske og tøyler. Det var vel alt. Hööks i Sverige har 20% på hele butikken i helga, så da utnytta jeg det 🙈 Veldig spennende ting, næææt. Fikk goodiebag med 3-pk støvelstrømper, hesteblad, og drikkeflaske også, haha.
 14. Legaat

  Finne utstyr hjelpen!

  @Stelpa KE forhandler Tøltrider. Og Tøltrider forhandler Acavallo. Så derfor forhandler KE Acvallo også Acavallo Opera stigbøylene passer ikke til alle type T-krok stigbøylereimer dessverre (har meldt fra om dette til Acavallo, så de skal utbedre det), så anbefaler Høøks sine reimer (de passer) eller kjøpe via Tøltrider. Hans (eier av Tøltrider) gir pakkepris på Opera-stigbøylene og stigbøylereimer som passer. 1500 kr mener jeg det var 🤔 Hør med KE, hun har sikkert begge dela Evnt. spør Hans/Tøltrider direkte.
 15. @Sivoya Det kan jo dessverre hende at han bare ikke tåler ensilage også. At han burde gå på tørrhøy. Eller at ensilagen dere fôrer med er alt for kraftig for han. Hadde ikke dere typ H1/H2? Mange hester som er sånn.. Vet at det er en utfordring der du står ift å få endre type ensilage eller bytte til tørrhøy, men om ingenting hjelper over tid, så må du nesten vurdere mer drastiske tiltak så han ikke blir enda dårligere. Feks prøve et helt annet fôr hvis du får lov til å ha eget der. Eller flytte han til et sted hvor du kan fôre på noe annet. Han har jo slitt med dette lenge nå.
×