Gå til innhold

Legaat

Teknisk vaktmester
 • Antall innlegg

  6 675
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  17

Legaat last won the day on August 27

Legaat had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

5 028

Om Legaat

 • Rang
  Gamp
 • Bursdag 09. feb. 1990

Profile Information

 • Kjønn:
  f
 • Hesterase:
  Islandshest

Nylige profilbesøk

1 247 profilvisninger
 1. Legaat

  Hvor ofte treningsfri?

  En normal uke for min hest er at jeg rir henne variert 5 dager (1-2 dager på bane, resten på tur), 1 dag med arbeid uten rytter (longering, løshopping, LT, leietur, bakkearbeid i taugrime/tau eller lignende) og 1 fridag. Ikke alltid uka blir sånn, da. Noen uker får hun kanskje 2 dager fri, andre uker får hun ingen dager fri. Det spørs helt på min hverdag også. Men jeg syns det er godt for oss begge med minst 1 dag med helt fri og 1 dag med trening uten rytter på ryggen. Så har jeg perioder hvor jeg gir henne mer fri. Kommer an på. Noen ganger kjenner jeg at hun kan ha godt av noen dager av, så da får hun også det. Jeg ønsker ikke å "trene henne lei" heller, så det er viktig å lære seg og kjenne hesten, trene variert og tenke på at de også har godt av litt pusterom innimellom Min er dog av typen som ikke kan ha for mye fri, for hun liker å jobbe og kjeder seg fort. Hun kan bli rastløs/urolig når hun står og samler opp så mye overskuddsenergi. Jeg syns det er veldig individuelt fra hest til hest hvor mye og hvordan man må trene! Tror man bare må prøve seg litt fram og finne det som funker for både hest og rytter.
 2. Legaat

  Utstyrstråden

  Jeg har 70 i sånne med T-krok og 145 i vanlige. Jeg er relativt lang i beina.
 3. Legaat

  Ridebukse-tråden

  Ser den! Ønsker meg en uten andre farger enn sort
 4. Legaat

  Ridebukse-tråden

  Men så vanskelig du skal være daaa!
 5. Legaat

  Ridebukse-tråden

  @Nina Vanskelig det der altså! Det nærmeste jeg har kommet, er denne fra Hööks. https://www.hooks.no/rytter/dameklaer/ridebukser/ridebukse-hahn-crw-dame-1 Måtte opp 1 str. Bruker vanligvis 36 i ridebukser, men måtte ha 38 i denne. Da passer den fint rundt beina, men er en anelse stor i livet. De er jo helt skitzo de ridebuksene der, men den funker bra med et belte Kan jo være verdt et forsøk, for den er veldig pen på og utrolig godt stoff i den. Og ikke minst stretchy og behagelig å ha på!
 6. Legaat

  Anemi på unghest

  Kun vært borti hester med anemi som har fått det fordi eier gir hvitløk/hvitløkstilskudd. Det fører ofte til at de utvikler anemi på sikt. Er vel bare å følge vet. sin anvisning, så retter nok verdiene seg inn igjen Ta nye prøver etter en periode for å sjekke at hun er bedre.
 7. Legaat

  Dressurvideoer

  Det er vel «baksiden» ved å dele bilder/video åpent på sosiale medier og forum. Folk kan komme til å diskutere treningsmetoden(e) din(e), utstyr, ridingen osv. Selv om man ikke ønsker det. Det skjer jo hele tiden..
 8. Bruker Trikem sin Kjøpte på Ullared. Hvit firkanta boks på ... 4 kg? Eller var det 6? 🤔 Husker ikke helt. Grisebillig der hvertfall, og helt ren. Betalte vel 699 for den.
 9. Legaat

  Ridebukse-tråden

  Har klaga på det før, uten hell tydeligvis
 10. Legaat

  Ridebukse-tråden

  Lurer på det samme! På en sånn bestselger burde sort og hvit vært standard ass. Irriterer meg sykt, for jeg vil ha den i sort Elsker den ridebuksa!
 11. Legaat

  Rambo Micklem hodelag

  Da har det ganske utviklet seg litt med tiden Men så er det det å vite hvilke hodelag (osv) som tåler det eller ikke da. Jeg tar ikke sjansen kjenner jeg. Bruker andre gode lærprodukter, og det funker jo mer enn bra nok heldigvis
 12. Legaat

  Rambo Micklem hodelag

  Er det ikke olje som liksom er fyfy på hodelag/lær fordi sømmene ofte kan bli morkne og råtne på sikt?
 13. Min får MSM og B-vitamin nå. MSM for eksemen, B-vit fordi hun feller sommerpels og setter vinterpels om dagen. Hun blir alltid enormt slapp og rar uten B-vit på denne tiden av året (og våren), så jeg har gitt opp det og ikke gi det. Bare gir en kur vår og høst, så er hun pigg og fornøyd.
 14. Legaat

  Ridebukse-tråden

  Jeg har ikke denne typen, men kjøpte en Horzebukse med akkurat samma type liv og design. B-vertigo er vel et Horze-merke det også, bare dyrere. Uansett - syns ikke livet var noe behagelig på den. Ikke så høyt som Desirée, det var mer som et medium høyt liv og ble liggende på hoftekantene mine og gnage. Så er den trang nok i beina, men for vid i livet. Litt sånn snål passform.. Vet ikke om denne er sånn også da, men den er kliiiiin lik i fasongen og designet, så tipper det er samma ulla
 15. Legaat

  Sal-snikksnakk

  Står en del om det i denne tråden
×