Gå til innhold

Legaat

Teknisk vaktmester
 • Antall innlegg

  6 723
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  18

Legaat last won the day on October 24

Legaat had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

5 064

Om Legaat

 • Rang
  Gamp
 • Bursdag 09. feb. 1990

Profile Information

 • Kjønn:
  f
 • Hesterase:
  Islandshest

Nylige profilbesøk

1 283 profilvisninger
 1. Legaat

  Grovfôr 2018

  Vi har fått H1 og H4 nå, etter årets slått. Straks tomt for H3’en vi har brukt til nå. Var på grensa ift max anbefalt sukkernivå på H3’en, så håper H1 og H4 er bedre. Hvertfall H4’en. Også får jeg se hva proteinet på begge havner på. Ser for meg at jeg må gi mest H4, med litt H1 ispedd. Kan funke fint det - men alt avnhenger av hva analysene sier 😅 Tror stalleier skulle legge de i stallen i morra. Fikk svarene idag. Grovfôr er stress i år, så man må jo bare gjøre det beste ut av hva man har. Min ble feit av H3’en, selv om hun fikk minimalt. Nå er hun nettere, men har enda litt å gå på.. En mer sukkerfattig og middels protein H4 kunne vært perfekt - for da kunne jeg gitt henne mer mat og tyggetid, men holdt magen lettere i sjakk. Trener til krampa tar oss om dagen, men er jaggu ikke lett med det fôret vi har hatt til nå. Kan ikke gi mindre enn 5-6 kg pr døgn heller, stakkars. Har ikke halm som alternativ heller. Gah.
 2. Legaat

  Leiekontrakt hestehenger

  Først og fremst hvem som dekker hva hvis det blir skade på hengeren. Regner med du har forsikret hengeren? De fleste forsikringsselskapet har 4000 kr som egenandel ved skade, så det kan jo være lurt å informere at den som leier hengeren må betale egenandelen ved skade feks. Sånn ellers er det greit å informere om at hengeren skal leveres ferdig rengjort (innvendig, utvendig, begge deler - alt ettersom hva du ønsker). Kanskje spesifisere hvordan den skal rengjøres. Skal den spyles fullstendig, eller holder det med å fjerne møkk/tiss og flis? Man foretrekker jo ulike ting. Greit å ha alt skriftlig så det ikke er noen tvil om hva du forventer. Leiedato (fra og til) og pris per døgn/time. Samt totalpris. Hadde tatt forhåndsbetaling når de henter hengeren så du vet du får pengene. Gå alltid over hengeren før utleie og påpek eventuelle skader som allerede er der, sånn at dere er enige om at dette var standen på hengeren når den ble hentet (og skriv gjerne i kontrakten hvilke skavanker hengeren evnt. har fra før). Ta evnt. bilder før og etter utleie som du kan legge fram ved behov. Alltid underskrift fra begge parter. I teorien må vel en kontrakt tinglyses for å være gyldig? Sånn hvis det skulle oppstå noe tull i etterkant/underveis. Kan jo undersøke om det finnes noen "godkjente" utleiekontrakter man kan bruke som grunnmal, kanskje. Men uansett er man tryggere med en signert kontrakt enn ingenting, tenker nå jeg da. De fleste er jo ordentlige folk og gjør ikke noe ut av seg. Nå har jeg vært ganske nazi på noen ting her da. Leier ikke ut selv fordi jeg ikke orker styret/risikoen
 3. Legaat

  Sandkolikk forebygging

  Hvorfor skal du gjøre tiltak når hesten ikke spiser fra sand-/grusbunn? Bare nysgjerrig. Skal mye til for at de får sandkolikk om det ikke er et utprega problem med at hesten får i seg mye av dette. Å få maten opp fra bakken er vel prioritet nr 1. Feks i fôrkasse. Får den i seg mye sand eller man ikke har mulighet til kasse, så kan man gi loppefrø forebyggende som en kur. Men ser ikke poenget å gi dette med mindre det er vits.
 4. Legaat

  Våtservietter

  Bruker våtservietter innimellom - mest når jeg har dårlig tid eller bare skal shine litt over. Feks på stevne. Hjemme bruker jeg heller microfiberklut og salsåpe. Tar ikke noe lenger tid og det rengjør bedre. Serviettene er litt klønete å bruke når man skal pusse godt syns jeg. De krøller seg og tåler lite.
 5. Legaat

  Den store stigbøyletråden..

  Noen som kunne tenkt seg et par Sprenger BB i str 12 (dame)? Selger det ene paret mitt. Som nye 1000 kr (nypris 1800) + evnt. frakt.
 6. Legaat

  Gaupen hestehenger, NG2000 2016-modell

  Hahah, noooo, han vil jeg gjerne beholde selv 😂😂
 7. Vurderes solgt, så lufter det litt. Veldig godt tatt vare på, men noen små bruksmerker innvendig har den. Ingen skader/feil, med unntak av gummimatta på skilleveggen som må byttes, da en hest ødela denne helt bakerst ved bakbommen (dog har jeg kjørt hest på den flere ganger i etterkant, da skaden ikke er så stor at det er et problem). Splitter ny og original gummimatte til skilleveggen følger med. Aller helst skal jeg prøve å få byttet denne selv i før salg, men det spørs hvor raskt jeg får interesse på hengeren. Jeg har også lagt inn ekstra gummimatter i den, så originalgulvet er helt strøkent. Mattene medfølger. Trådløst hengerkamera også. Har også paddet bakbommene med rørisolasjon og surret sort teip rundt. Den har alltid hatt på cover/beskyttelse over draget, så det er helt strøkent og smidig! Lås medfølger også. Kjøpt juni 2016, pent og sparsomt brukt. Alltid vært rengjort før møkk og tiss etter hver tur. Ble grundig vasket innvendig i august 2017. Skal vaske den på nytt nå før salg, da den er støvete/litt skitten innvendig. Ekstremt god plass i fronten! Får plass til stevneskap der. Mulig man kan klare å stappe inn 2 der til og med. Godkjent for 3 år som hestetransport juni/juli 2016 (husker ikke eksakt dato). Neste kontroll er juni/juli 2019. Ekstrautstyr: - Sparkeplater i aluminium - Reservehjulsfeste foran + reservehjul - Trådløst hengerkamera - Ekstra gummimatter på begge sider Egenvekt: 775 kg Totalvekt: 2000 kg Nyttelast 1225 kg Gode helårsdekk på hengeren. Ønsker 40.000 for den. Bildene er tatt sommeren 2017 etter vask. Nye bilder kan sendes Må bare få tatt noen.
 8. Legaat

  Hva har du kvittet deg med i det siste?

  Nettopp solgt 4 dekken! 🎉 Og mer skal selges, wohoo. Ryddebonanza pga flytting. Må komprimere haugen enda mer 🙄😂
 9. Legaat

  Utstyrstråden

  Joda, hun var nettopp på kurs nå i september. Så innlegg på Facebook. Hadde dog fortsatt ikke turt å bruke henne. Mest pga svindelfaren...
 10. Legaat

  Flass under man.

  Enig med Tine. Plages hun veldig, så hadde jeg fått vaska det med en mild og egnet sjampo til tross for kulda (før det virkelig blir svinkaldt og umulig å få vasket). La henne tørke innendørs om det er mulig, og vask kun de utsatte områdene.
 11. Legaat

  Dekken str 140/145 ø.k

  Jeg har et brunrutete stalldekken (fleecedekken med glatt utside) i str 145. Fra Hööks. Ubrukt/helt nytt. Du kan få det gratis mot dekking av frakta, evnt. Jeg må ha det bort da jeg skal flytte og komprimerer utstyrshaugen min
 12. Legaat

  Loppefrøskall?

  Har alltid lært at det skaaaal bløtlegges før det gis, men at det ikke skal ligge for lenge
 13. Legaat

  Loppefrøskall?

  Jeg gir loppefrø som en "kur" 5 dager på rad hver mnd (mengde etter anvisningen som står på boksen, bruker den fra Eclipse Biofarmab). Hoppa mi er typisk "støvsuger" og har ofte leppestift av gjørme/sand rundt truten, så jeg syns det er greit å gi en kur jevnlig for å forebygge mot sandkolikk på vår/sommer/høst Utrolig mange ulike meninger på om man skal bløte det opp før man gir det, eller gi det tørt og la det svelle "inni hesten". Jeg følger anvisningen på boksen som sagt, og der står det at man skal legge det i bløt i 30 min og deretter gi det direkte. Jeg blander det sammen med betfiber feks. Funker fjell for min hest. Tok sandprøve i avføring for en liten stund siden, og hun hadde ca null sand etter siste runde med kur.
 14. Legaat

  Finne utstyr hjelpen!

  Disse hadde de hvertfall før http://www.freehorse.no/safestylestigboyler.htm Men ser de ikke ligger i webshopen lenger. Jeg så de ikke hvertfall! Men mener jeg har sett de et annet sted nå nylig også.
 15. Legaat

  Finne utstyr hjelpen!

  Ja! Men jeg husker såklart ikke hvor.. Så vet du det, haha. Prøver å finne det ut, da.
×