Gå til innhold

Stelpa

Medlem
 • Antall innlegg

  10 111
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  84

Stelpa last won the day on November 14

Stelpa had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

10 928

Om Stelpa

 • Rang
  Gamp
 • Bursdag 25. des. 1990

Profile Information

 • Kjønn:
  u
 • Fra
  Oslo

Nylige profilbesøk

1 053 profilvisninger
 1. Stelpa

  Løshopping?

  Løshoppa mine 3 for en ukes tid siden eller noe - de tente ganske greit alle sammen. 😅 De syntes jo det var veldig moro da, så det var jo bra, men det gikk litt i overkant fort over en del av de hinderne. Satte opp 3 hinder på langsida av ridehuset så ble noen galoppsteg mellom hvert hinder. Men gøy å gjøre noe nytt! Litt tiltak må jeg innrømme at det var da så blir nok ikke gjort særlig ofte. 😛
 2. Stelpa

  Løshopping?

  Trekker opp igjen denne tråden om løshopping! Noen som gjør det jevnlig? Noen tips? Hvordan setter dere opp hinder, hvor ofte osv? Gamle damen min elsker å hoppe (og jeg liker ikke å sitte oppå når hun gjør det) så tenkte å forsøke det en dag.
 3. Stelpa

  Gode produkter til ledd

  Teoretisk sett kan Cavalor funke like bra som Cortaflex, men finner ingen steder hvor mye det er av hver ingrediens (kun hva de er) så sånn sett umulig å si. Ingen erfaring med Cavalor. Hatt god effekt av Cortaflex på egne så liker det. Om jeg skulle prøvd noe annet hadde det blitt et av tilskuddene fra Audevard, de inneholder også feks gurkemeie og har på den måten flere komponenter enn Cortaflex. Kan ha litt trua på det, men ikke forsøkt selv.
 4. Stelpa

  Hestehenger, snikk-snakk!

  Pappa har solgt huset sitt og skal dele ut litt arv så jeg får meg henger til jul/bursdag/arv. Det skal bli sååå godt å komme meg dit jeg vil når jeg vil med hestene - kurs, konkurranse, rideturer. Ble en Cheval Liberte med salskap. Lånt en sånn av en venninne en del og liker den veldig godt så det tror jeg blir meget bra!
 5. Så absolutt ikke! 😅 Nina har vært litt grei med meg med den svarte.
 6. Tviiiiler på at jeg har råd nå. Prøver jo å kjøpe hest og blakker meg helt på kurs. 😛
 7. Siden du ikke vil selge @Kurre lurte jeg på om dette blir min eneste sjanse til å få tak i en sånn en.. 😛
 8. Stelpa

  Avlivning

  Ja, man trenger 1/4 av den blanke fordi den inneholder 100 mg. Brukt både Exagon og Euthasol, var de jeg snakket om tidligere og. Altfor upraktisk å avlive hest på 100 mg/ml - blir fryktelig stort volum. Edt: mener 4 ganger så mye
 9. Stelpa

  Avlivning

  Kan ha brukt 60 ml sprøyter og på hest skal det teoretisk sett være nok med 120 ml på en ca 500 kg hest (dette har jeg ikke finregna på altså), de kan dessuten fylles opp til ca 140 så 2 store kan stemme. 5,8 g er mer riktig, ja. Sikkert gått litt fort med faktureringa til veterinæren.
 10. Stelpa

  Avlivning

  Med pentobarbital? Det er 400 mg/ml i godkjente pentobarbital- preparater til dyr og doseringen i FK ligger på mellom ca 90-140 mg/kg, avhengig av dyreart og preparat. Så om det var pentobarbital er jeg også meget overrasket over den dosen. Jeg avliver feks 600 kg hest med 180 ml med 400 mg/ml.
 11. Stelpa

  Unghest født 2014

  Synes damen din er utrolig flott @Elisabeth E! Og godt lynne som gjør det hyggelig å reise rundt på tur er verdt mer enn det meste i min bok.
 12. Stelpa

  Den gamle hesten

  Ville vurdert å gi feks Cortaflex eller noe i den gata der, ofte leddene som blir slitne på de gamle tenker jeg. Men som @Elisabeth E sier så er det jo bare lommeboka som merker det om det ikke trengs. Min gamle får vitaminer fra FK, diamant og B- vitamin nå i pelssettinga. Har egentlig pleid å gi henne cortaflex, men har nå gått tom og hun virker egentlig veldig fin. Har satt henne i gang nå etter et år med veldig sporadiske rideturer og merker at jevnlig trening med mye løsgjørende arbeid har bedre effekt enn noe tilskudd synes jeg.
 13. Stelpa

  Tips til navn

  Kuba er et polsk kallenavn for en gutt så det kunne jo fint brukes på vallak og.
 14. Stelpa

  Hvor ofte treningsfri?

  Mine får mer fri enn jeg skulle ønske, men synes en hest burde ha 2 fridager i uka. Om man synes det blir for mye kan man jo feks ta en skrittetur den ene fridagen, det ser jeg fortsatt på som fri. Som @MiniT sier så er restitusjon minst like viktig som trening. For en toppidrettsutøver så vil faktisk en lett joggetur være det samme som en fridag for dem - det er noe jeg har tenkt på. Fri trenger ikke bety å stå stille i en boks eller i en paddock. Om man har hatt en skikkelig hard økt dagen før er det nok mer gunstig å gå en tur med hesten eller longere litt lett heller enn å gi helt fri. Noen hester trenger nok litt fri mentalt også, de er jo like forskjellige som vi er.
 15. Stelpa

  Anemi på unghest

  Ta avføringsprøve før ormekurbehandling. Ikke sikkert du finner egg, utelukker ikke infeksjon om du ikke gjør det. Er hesten jevnlig behandla med ormekur? Ivomec før beiteslipp, Ivomec comp etter beite om beite lenger enn 2 måneder eller om hesten har stått på permanente beiter. Avføringsprøver på høst. Hvor gammel er hesten og har du evt gitt Panacur? Behandling mot S. vulgaris dersom hesten har en reell infeksjon med mye S. vulgaris er problematisk pga evt kolikk og forstoppelse med orm. Forebygging er mye mer sikkert og mindre risiko enn behandling, anbefaler absolutt alle å holde et fornuftig ormekur- regime kontra å forsøke behandling i alle fall. Orkemur- behandling er en labyrint, også for veterinærer. Tusen anbefalinger og Ihler anbefaler at man til syvende og sist bruker litt fornuft og kunnskap når det kommer til livssyklus på orm osv. Jerntilskudd synes jeg ikke er en dum ide, om hesten har gått med langvarig infeksjon kan den teoretisk sett bli anemisk. Jern kan kickstarte hemstopoesis - «lage nye blodceller», men helst om hesten har mangler. Bare ikke gi for mye og over lang tid. Anbefaler nye blodprøver om et par uker for å monitorere og gjøre opp status.
×