Gå til innhold

Stelpa

Medlem
 • Antall innlegg

  9 990
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  81

Stelpa last won the day on September 5

Stelpa had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

10 745

Om Stelpa

 • Rang
  Gamp
 • Bursdag 25. des. 1990

Profile Information

 • Kjønn:
  u
 • Fra
  Oslo

Nylige profilbesøk

1 017 profilvisninger
 1. Stelpa

  Tips til navn

  Kuba er et polsk kallenavn for en gutt så det kunne jo fint brukes på vallak og.
 2. Stelpa

  Hvor ofte treningsfri?

  Mine får mer fri enn jeg skulle ønske, men synes en hest burde ha 2 fridager i uka. Om man synes det blir for mye kan man jo feks ta en skrittetur den ene fridagen, det ser jeg fortsatt på som fri. Som @MiniT sier så er restitusjon minst like viktig som trening. For en toppidrettsutøver så vil faktisk en lett joggetur være det samme som en fridag for dem - det er noe jeg har tenkt på. Fri trenger ikke bety å stå stille i en boks eller i en paddock. Om man har hatt en skikkelig hard økt dagen før er det nok mer gunstig å gå en tur med hesten eller longere litt lett heller enn å gi helt fri. Noen hester trenger nok litt fri mentalt også, de er jo like forskjellige som vi er.
 3. Stelpa

  Anemi på unghest

  Ta avføringsprøve før ormekurbehandling. Ikke sikkert du finner egg, utelukker ikke infeksjon om du ikke gjør det. Er hesten jevnlig behandla med ormekur? Ivomec før beiteslipp, Ivomec comp etter beite om beite lenger enn 2 måneder eller om hesten har stått på permanente beiter. Avføringsprøver på høst. Hvor gammel er hesten og har du evt gitt Panacur? Behandling mot S. vulgaris dersom hesten har en reell infeksjon med mye S. vulgaris er problematisk pga evt kolikk og forstoppelse med orm. Forebygging er mye mer sikkert og mindre risiko enn behandling, anbefaler absolutt alle å holde et fornuftig ormekur- regime kontra å forsøke behandling i alle fall. Orkemur- behandling er en labyrint, også for veterinærer. Tusen anbefalinger og Ihler anbefaler at man til syvende og sist bruker litt fornuft og kunnskap når det kommer til livssyklus på orm osv. Jerntilskudd synes jeg ikke er en dum ide, om hesten har gått med langvarig infeksjon kan den teoretisk sett bli anemisk. Jern kan kickstarte hemstopoesis - «lage nye blodceller», men helst om hesten har mangler. Bare ikke gi for mye og over lang tid. Anbefaler nye blodprøver om et par uker for å monitorere og gjøre opp status.
 4. Stelpa

  Anemi på unghest

  Strongylider min første tanke med anemi på unghest og. Enkleste enden å starte i også.
 5. Stelpa

  Dressurvideoer

  Ja, det gjør dessverre det. Ikke noe mindre kjipt av den grunn. Synes det er synd om jenta er ung og det ikke engang er noe hun har delt selv. Når man blir eldre og legger ut ting selv er det kanskje enklere å forklare hvorfor man gjør som man gjør og takle kjipe kommentarer på det. Sannsynligvis har hun ikke lest det som har blitt skrevet uansett. Heldigvis, for det hadde nok føltes litt kjipt.
 6. Stelpa

  Snublete 3åring

  Min 12 år gamle vallak snubler også nå - pga for lang tå (tar tid å korte ned etter et halvår med barfoting..). Jeg må innrømme at jeg er ganske tilhenger av å finne en diagnose, og det er jo klart at det ikke alltid går. Dersom hesten både trenger sprøyting av begge framknær og feks å blistre hovledd har en effekt ville jeg først og fremst sett på to ting: Skoingen, og deretter treningen. Mulig hesten kan ha godt av å roe ned trening en tid om den feks er i en vokseperiode. Når man ender opp med å forsøksvis måtte sprøyte ledd på ungt dyr så tror jeg i de fleste tilfeller det er pga feil- eller overbelastning i trening, såfremt det ikke foreligger noen annen diagnose noe tilsier at man må sprøyte.
 7. Stelpa

  Snublete 3åring

  Hun er jo ung så vokseperiode er langt fra utenkelig. Røntga dere framknærne?
 8. Stelpa

  Snublete 3åring

  Snubla hun da hun hadde fri på beitet? Snublet hun første økta etter fri også, eller kom det først ved økt nr 2-3/gradvis verre?
 9. Stelpa

  Sal-snikksnakk

  Så spennende! Jeg har jo planlagt Prestige til Pille i en halv evighet fordi saltilpasserne mener det kommer til å passe han så bra, men har jo aldri sittet i en selv før så ikke sikkert jeg liker den. 😛
 10. Stelpa

  Sal-snikksnakk

  Vil den ha sånne store kneputer? Jeg liker Childericen til Nina og Globus Gloien min, men Hrafnen har altfor mye kneputer synes jeg. 😛
 11. Stelpa

  Sal-snikksnakk

  Da får jeg kaaanskje råd til den når Marco kommer til våren da.
 12. Stelpa

  Sal-snikksnakk

  Hatt saltilpassing på alle mine 3 i dag. Pille og Eyradis kan fint gå med salene sine en stund til, men jeg må begynne å spare til sal også gitt. Han mente det kan bli mulig å bruke samme sal på Pille og Eyradis fordi de var så like i ryggen. Hvem hadde trodd. 😅 Stelpa sin fikk litt mer «stuffing» og så var den bra på henne heldigvis. Ble anbefalt noe fra Prestige på de to andre, men lommeboka sier at det blir en stund til.. 😛
 13. Stelpa

  Tann snikk-snakk

  Så hest på skolen med ca slike haker som fikk årlig oppfølging med tannstell av ene læreren min. Vet jo ikke om det er reellt, men i så fall kan det altså stemme med årlig oppfølging. Men du gjør rett i å være litt skeptisk til det når det er snakk om kjøp tenker jeg. Anbefaler også alltid en titt inni hele hestemunnen før kjøp, evt en utfyllende tannjournal fra forrige besøk - og da være kritisk til hvem behandler er.
 14. Stelpa

  Sal-snikksnakk

  Hva slags saler snakker dere om?? One size fits 95% hørtes fryktelig bra ut!
 15. Stelpa

  Fôrrom

  De har også noen så godt som like bokser på Europris - gjennomsiktige. De har jeg og de funker fint de og enn så lenge i alle fall
×