Gå til innhold

Stelpa

Medlem
 • Antall innlegg

  9 314
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  72

Stelpa last won the day on February 27

Stelpa had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

10 154

Om Stelpa

Profile Information

 • Kjønn:
  u
 • Fra
  Oslo

Nylige profilbesøk

878 profilvisninger
 1. Alternativet sånn jeg ser det er hormoninjeksjoner hver dag eller sterilisering så jeg ville i alle fall prøvd dette først.
 2. Teoretisk er jeg veldig positiv. Om det praktisk sett har god virkning vet jeg ikke, ingen erfaringer å komme med.
 3. Reell lønn som hovslager?

  Stemmer, jeg kunne brukt bilen min feks. Men da må den takseres osv så ble litt styrete. Og for min del ble det også lite økonomisk lurt i og med at bilen er verdt ganske mye.
 4. Reell lønn som hovslager?

  Ja, jeg slår et slag for AS. Var egentlig ingen tvil da jeg skulle starte for meg selv. Eneste minuset er at man trenger 30 000,- i egenkapital.
 5. Reell lønn som hovslager?

  Forresten, som selvstendig næringsdrivende kan man også starte AS, ASet kan ansette deg som privatperson og da får man også godene ved å være ansatt.
 6. Reell lønn som hovslager?

  Da må du heller gå andre veien og regne på hvor mye du ønsker å ha betalt per time, og se hva prisen ender opp med. Evt hva du føler du burde tjene ila en dag. Kjøring kommer i tillegg, og man tjener jo alltids mer penger på å faktisk jobbe kontra å kjøre. 250 kr/timen er jo egentlig en god timeslønn. Med 6 hester daglig ville du da ha tjent 1500 per dag. Du må også tenke på at du trenger en del utstyr så i begynnelsen vil du ikke kunne ta ut så mye lønn. Jeg har nettopp starta for meg selv som veterinær og ser nå at jeg ikke kommer til å kunne ta ut lønn før om en måned eller to for å betale for alt av utstyr og medisiner. Mine utgifter på utstyr er nok en god del høyere enn for hovslager, men likevel. Utstyret skal jo betales tilbake.
 7. Lettridning eller nedsitting i trav

  Rir heller aldri lett. Min utrolig travsterke hest kommer helt ut av takt, synes det ofte er sånn med islandshesten faktisk. Mulig jeg ikke klarer å ri lett skikkelig og at det er derfor, men.
 8. Avl-snikksnakk!

  Tipper at grunnen til at du fikk opp rare ting når du googla @KatrineH er at forkortelsen er DSLD - Degenerative Suspensory Ligament Disease.
 9. Hengerlappen (BE)

  Åja, det er jo kjempebra! Tror det nesten er mer rygging enn jeg har gjort. Så noen økter til med det så kommer det nok til å gå helt strålende.
 10. Unghest født 2013

  Tusen takk @Sivoya Det blir veldig moro, kjenner jeg gleder meg! Skal nok oppdatere her jeg og når jeg får henne hjem.
 11. Hengerlappen (BE)

  Du kan sjekke ledige oppkjøringen på vegvesen.no. Var litt sånn jeg endte opp på Lillehammer for å kjøre opp faktisk. Jeg tror faktisk rygginga er en litt modningsgreie også så sikkert litt greit å få trent litt mer på det alene. Jeg øvde med morfar en dag før oppkjøringa hvor vi bare kjørte rundt og rygga hit og dit. Det var veldig deilig. I tillegg så har jeg jo hatt B96 og kjørt litt på hestene også.
 12. Hengerlappen (BE)

  Takk! Ca 1,5 år tror jeg. Var ikke ledig oppkjøring og jeg bodde jo i Polen. På oppkjøringsdagen min hadde jeg falt av hest og skadet meg så innmari så måtte avlyse. Ville gjort det "så fort som mulig", men sørg for at du får trent en del på rygginga så det faller seg litt mer naturlig for deg. Selve kjøringa er jo ikke så vanskelig om du tenker på at du nå er litt lengre enn du vanligvis er og at du generelt føler deg trygg på "vanlig" bilkjøring.
 13. Champion's soyapellets

  Mulig jeg har vært "heldig" med de fôrplanene jeg har regna på i det siste da. Når vi regna på skolen for 6-7 (hjelpes) år siden var det veldig sjeldent noen mangel på protein, synes å huske at vi heller sleit med å få nok energi (uten å fore altfor mye protein). Mulig vi bare hadde gode grovfôr å regne på da. Men hvor mye olje gir du i tillegg? 1 dl per kg kroppsvekt er maks, men min lærer i ernæring prøvde seg på mye mer uten at det ga noen uønsket effekt. Har ingen kilder, var bare et prosjekt han prøvde seg på selv.
 14. Unghest født 2013

  Må skryte litt mer av den unge damen forresten. Vi red litt rundt på banen i går og det falt snø fra trærne litt sånn her og der og plutselig. Hun reagerte ikke, hverken på det, brøytebilen eller skiløperne som gikk forbi. Så gikk jeg av. Det falt litt snø av trærne igjen og DA skvatt hun. Så tydelig at hun er fokusert på oppgaven med å bli ridehest. Føler meg i grunn ganske trygg og hjemme oppå den store damen. Kløøør i fingrene etter å få hestene hjem nå.
 15. Unghest født 2013

  Rundt 1. april. Jeg må bare få hentet den, også jobber jeg idiotisk nok 1. april og den påskehelgen...
×