Gå til innhold

Stelpa

Medlem
 • Antall innlegg

  9 694
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  77

Stelpa last won the day on May 22

Stelpa had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

10 504

Om Stelpa

 • Rang
  Gamp
 • Bursdag 25. des. 1990

Profile Information

 • Kjønn:
  u
 • Fra
  Oslo

Nylige profilbesøk

955 profilvisninger
 1. Stelpa

  Unghest født 2013

  Våre trafikkprøvelser er på et litt annet nivå enn helikopter. Heldig som jeg er så har jeg en firmabil og en privatbil så får øvd på litt forskjellige biler. I dag kjørte jeg privatbilen - den durer plutselig en gang i blant når den står på tomgang så det er egentlig midt i blinken for å trene på bil! Herlighet, se så søt hun er da. Og flink, ikke minst!
 2. Stelpa

  Unghest født 2013

  Vi har gått tusen runder rundt bilen min i dag, vi. Først når den var av, og så starta jeg den. Hun var redd og stressa først, men det blåser jo bananer her og så det gjorde ikke saken bedre (eller, egentlig så var jo det flott for da fikk vi trent på det og). Hun var veldig flink og slappe av til slutt. Hun er veldig fornuftig oppi det søte hodet sitt og trenger bare å tenke seg litt om tror jeg.
 3. Stelpa

  Unghest født 2013

  Det hadde vært noe! Men er allerede rimelig vanskelig å finne beite her så jeg tviler. 😛
 4. Stelpa

  Unghest født 2013

  Det kan til og med være biler som står parkert lærte jeg i dag.. Det trodde jeg ikke. 😛 Dem "bare" går hun sidelengs unna og snøfter på da. Men nå er det lenge siden hun har opplevd så mye trafikk i og med at vi bare har vært i skogen og det generelt er lite trafikk ved beitet. Før vi flytta på beitet ofra hun ikke parkerte biler en tanke. Var på ridetur med henne som håndhest i dag og jeg tror hun finner mye støtte i Pille så tenker jeg skal forsøke å finne mer trafikkerte veier med de to sammen etterhvert også. Å bruke min egen bil på tomgang var en veldig god ide! Det kan jeg jo gjøre allerede i morgen. Og etterhvert få noen til å kjøre den, ja! Målet må være å kjøre bil med henne hengende på slep. 😅
 5. Stelpa

  Unghest født 2013

  Egentlig så har jeg vurdert om jeg bare skal investere i en sikkerhetsvest og la det briste eller bære. Jeg har liksom ikke såå mye tid at jeg kan dulle og dille i alle evighet slik jeg hadde da jeg var 14 og fikk min første hest.
 6. Stelpa

  Unghest født 2013

  Ja, sånn sett er jo jeg veldig heldig. Pille er også verdens beste onkel og det virker nesten som om han blir enda roligere når hestene han er med er stressa. Så han tar oppgaven alvorlig. Så jeg tror hun finner mye mer støtte i han enn i meg faktisk. Svingen mista vi jo for litt siden, men vi fant den jo igjen heldigvis. 😛 Hun er egentlig lydig for hun er jo godt trent, så den biten der føler jeg i grunn ikke blir noe stort problem. Det er også helt greit at hun skvetter, blir stressa osv., men det er de gangene hun bare mister hodet jeg har lyst til å unngå. Både for hennes del og min egen for jeg har veldig liten lyst til å bli utrygg på henne. Jeg trodde egentlig ikke at det var et såå stort problem med bil så det var jo heller en tilfeldighet at jeg leide henne før jeg satt oppå når jeg så hvordan hun reagerer. Aldri sett en hest miste hodet sånn av en bil; rygge i hundre og helvetet om de kommer mot henne, og så hopper hun fra side til side før hun bykser framover igjen på en måte. Jeg tviler på at jeg hadde klart å holde meg på da. 😛 Når vi var på tur en hel gjeng så ramma vi henne på en måte bare inn - en hest foran, en bak og en på sida når det kom bil og da gikk det veldig fint så jeg tenker jo at det kommer til å løse seg med bilene. I alle fall når vi er på tur med andre så går det ganske greit allerede, men med en gang hun er alene så blir hun så mye mer var.
 7. Stelpa

  Unghest født 2013

  Det er ikke noen overhengende fare for at denne blir lat tror jeg. 😛 En del av problemet vårt er egentlig trafikken, som vi nesten må ri i for å komme oss noe sted. Nå på beitet har vi en retning vi kan ri uten trafikk så tenkte egentlig at jeg skulle få henne med som håndhest der, ri litt sammen med noen andre på Pille og gå noen turer. Og så får det bare briste eller bære. Hun har vel vært på tur alene før vil jeg tro så det burde gå bra. Men en av de siste turene hun hadde alene tror jeg var den turen hvor hun ble så redd for bil så sånn sett vil jeg helst at hun skal være tryggere før vi begir oss ut alene selv. Det får være sommerens mål!
 8. Stelpa

  Unghest født 2013

  Blitt mye fri på frøkna mi i det siste pga jobb og mista sko.. Men nå er den på igjen og det ser ut som om det er roligere dager på jobb. Har vakt i helgen, men tenkte jeg skulle prøve å ta med Eyradis som håndhest en tur i dag om det er rolig. Hvordan gikk dere fram for å komme dere ut på tur alene? Med Pille bare gjorde jeg det og det gikk helt supert. Det går ikke med Eyradis kjenner jeg. 😛 Leide dere mye tur alene først? Turer som håndhest? Vi skal egentlig på "rideleir" i august, 3 dager med to økter hver dag så jeg må nesten få ridd en del framover om hun skal komme seg gjennom det tror jeg. I verste fall får jeg jo bare ta med Pille.. Er påmeldt kurs helgen før også så da blir det evt bare at jeg tar Eyradis på det kurset isteden. Begynner å lure på om jeg vil få mer ut av å gjøre det sånn egentlig..
 9. Stelpa

  Hengerlappen (BE)

  Så moro, grattis!!
 10. Stelpa

  Hengerlappen (BE)

  Sikkert veldig lurt! Jeg vurderte det på den første ryggeoppgaven, men jeg skulle bare rygge inntil en "vegg" (vanvittig brøytekant) og og det er jo ingen som plutselig kommer hoppende ut av en vegg. 😛 Den andre oppgaven skulle jeg rygge rundt en sving og inn en vei og det hadde jeg aldri gjort uten at noen stod og så at det var klart. Jeg tror det kommer til å gå helt fint, jeg. Jeg grudde meg innmari mye, men det gikk jo fint. Feil jeg gjorde var at jeg kjørte litt fort et par ganger. Kom utfor en situasjon i utkjøring på motorvei der første bilen ikke ville slippe meg innpå overhodet og det ble litt ekkelt, men det snakket vi om etterpå og jeg forklarte hvordan jeg tolket situasjonen og han var enig og syntes jeg hadde god trafikkforståelse. Jeg har inntrykk av at det lønner seg å fortelle om hvordan man tolker situasjonene man kommer opp i, spesielt om man føler man burde løst det på en annen måte, når de spør hvordan de syntes det gikk. Jeg nevnte også at jeg hadde merket at jeg kjørte litt fort et par ganger. Jeg tenker at oppkjøring på BE faktisk dreier seg mest om at de skal vite at det er trygt i trafikken om du kjører med henger.
 11. Stelpa

  Hengerlappen (BE)

  Jeg fikk to ryggeoppgaver, den ene var så oversiktlig at der ba jeg ikke sensor gå ut. Den andre hadde jeg aldri i verden rygga uten å ha noen bak til å se så sensor gjorde valget veldig naturlig. Om du føler du ikke har oversikt tenker jeg at du føler en trang til å få det slik at man husker det uansett. En kompis av meg strøyk, men han kjørte på rødt lys og gjorde litt sånne rare trafikkfeil som hadde gjort at han ikke hadde fått førerkort engang. 😛 Ellers kjenner jeg ingen som har strøket tror jeg. Skjønner følelsen din innmari godt, men det var en ganske grei oppkjøring synes jeg. Man må bare forsøke å ikke niste hodet av nervøsitet!
 12. Stelpa

  Avl-snikksnakk!

  Jeg synes ikke fokus på ett enkelt recessivt gen er heldig uansett hva dette genet fører til. Å være bærer av et recessivt gen fører jo ikke til at det blir uttrykt på noen som helst måte i det dyret? Å avle bevisst er jeg for, og unngå å skape føll og hester som dør. Nå vet ikke jeg om genpopulasjonen er såpass stor på varmblodsen at det ikke får noen konsekvenser for feks innavlsgrad å kutte ut alle de hingstene som er bærere i dag, men jeg vil ikke tro det er heldig. Å avle vekk over tid er jeg enig i, men å avle det vekk i dag er jeg skeptisk til.
 13. Stelpa

  Avl-snikksnakk!

  Synes foreløpig ikke det burde være eksluderende fra avl, mye godt avlsmateriale som går tapt da tenker jeg. Et gen er jo tross alt ikke alt. Men om man kunne satt et tak på antall hopper og sette krav til testing av hoppe tenker jeg det hadde vært smart.
 14. Stelpa

  Magesår, test og medisin

  Foreløpig kun Gastrogard som er registrert i Norge, men om patenten går ut kommer det sikkert et legemiddelfirma med et produkt i Norge snart.
 15. Stelpa

  Magesår, test og medisin

  Skjønner ikke helt hva man skal kunne teste med avføring? Det er jo relativt lang vei fra magesekk til endetarm så hva som blir med ut av diagnostisk verdi er jeg litt usikker på. Men supert om noe sånt finnes da.
×