Gå til innhold

Siv

Medlem
 • Antall innlegg

  2 902
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  5

Siv last won the day on July 30 2018

Siv had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

4 589

Om Siv

 • Rang
  Innridd

Profile Information

 • Kjønn:
  u
 • Fra
  Gudbrandsdalen
 • Hesterase:
  Fjording
 • Gren:
  Hovslageri

Nylige profilbesøk

945 profilvisninger
 1. Siv

  Ridning

  Irriterende riktig. Overgangene må komme hyppig. Skritt - holdt hvert femte steg feks. Krev energi fremover, den skal marsjere. Latterlig effektivt.
 2. Siv

  Robøle slutter på Biri

  Kompetente mennesker er det ofte rift om.
 3. Siv

  Sidekapper, er det skadelig?

  Ja. Jeg er på generelt grunnlag skuffet over artikkelforfatterne sin bruk av bilder til illustrasjoner. Leste en god artikkel om forskjellen på samling og de som slenger beina i været. På bildet er det en grand Prix hest på bane som har senket rygg og høye frambein. Tatt på skrå forfra. Og en hest i lang dyp form ute i naturen, tatt fra siden. Dårlig pedagogikk tror jeg det er. Og så blir det for lett å avvise innholdet i artikkelen. Tenker jeg.
 4. Siv

  Sidekapper, er det skadelig?

  Det et jo ikke særlig godt håndtverk på noen av de bildene. På det største bildet ser jeg jo at tåa er dubba, så den har oksenese. Hvordan den viser klemt hov, forstår jeg ikke. Det er vanlig å vise bilder også under, da det er lettest å se der. Dette fordi klemt hov har uregelmessigheter i lamellranden. Den svarte har fått sko som ikke passer noen steder, og er ikke preparert godt nok til å få på sko. (hov formen er ikke verket fram) så for meg viser den ingen ting. Bildet som viser hvordan man kan trekke tilbake skoen, er ikke verre skoing enn den svarte. Men skoen er ikke tilpasset der heller. Jeg håper artikkelen har bedre kvalitet enn illustrasjonene. Når det kommer til hov med skader, så skal ikke vi mennesker reparere eller fixe noenting. Vi skal legge tilrette for at hoven får vokst seg frisk. Dette gjøres best ved å preparere hoven ved god verking og tilpasse skoen til det. Sko hyppig og gjøre god basic arbeid hver gang. Må man bruke sykebeslag er hovslageren presisjon i arbeidet viktigere enn noen gang. Om en mann begynner å kjøre ut tømmer av skogen med travsele, og selen ryker så dette ender i en ulykke, vil ingen si det er farlig å kjøre med travsele. Det er menneskets feilvurdering som gjorde det farlig. Sånn er det med skoing av hest også. Feilvurderinger lager skader.
 5. Siv

  Sidekapper, er det skadelig?

  Hva er det bildene skal vise?
 6. Siv

  Sidekapper, er det skadelig?

  Sær fyr.... 😂
 7. Siv

  Sidekapper, er det skadelig?

  Samme hovslager?
 8. Siv

  Sidekapper, er det skadelig?

  Brukes mye på frambein også. Det rulles over forskjellig på fram og bakbein. Noen drar det så langt at de sier at de ikke ruller over bak. Jeg er ikke enig med de, men ofte er uenigheten der pga forskjellige definisjoner. Derfor er det forskjellige grep vi tar på fram og bakbein. Foran kan man få god effekt av å rulle opp tåa for eksempel. For min del så er det slik at sidekapper gir meg flere valgmuligheter på bakbeina enn tåkappe. Derfor har jeg det i hovedsak. Jeg kan lett ta av kappene og dra tåkappe (Eller omvendt) om jeg trenger det.
 9. Siv

  Sidekapper, er det skadelig?

  Sidekapper gjør at man kan trekke tåa tilbake uten å svekke veggen i tåa.
 10. Siv

  Sidekapper, er det skadelig?

  Jeg tror mye skyldes for dårlig tilpassing av skoene. Og at kappene ikke felles inn korrekt. Å istedenfor å peke på seg selv, så pekes det iltert på kapper. (i dette tilfellet) Det er for mange som skor daglig med sidekapper uten å deformere høvene. Men verdens beste er i trøbbel om det går for lang tid mellom skoingen.
 11. Siv

  Sidekapper, er det skadelig?

  Jeg kan ikke tysk, så vet ikke hvordan det står i artikkelen. Men sidekapper ved hovbeinsbrudd er fire stk. Hverdagsbruk er to.
 12. Siv

  Sidekapper, er det skadelig?

  Alt vi gjør påvirker hoven. I det øyeblikket vi har fjernet litt hov, så begynner hoven å kompensere for det når den blir satt i bakken. Å tro vi kan sko hesten uten konsekvenser, er feil. Jeg har hester jeg har skodd i ti år med sidekapper som ikke har deformert hov. Så noen automatikk i at sidekapper ødelegger hov fasong er det ikke. Men noen former er lettere å tilpasse til, med tåkappe.
 13. Siv

  Dressurprat

  Kjenner igjen det å være tro mot metoder fra faget mitt. Resultatet der er at man anklager hesten for å være feil, fordi den burde bli slik og sånn. Og ikke halt ihvertfall. Da er det ikke nødvendigvis lett å være hest.
 14. Siv

  Stallplass/utegang Gjøvik

  Om ingen tipser deg, snakk med de som jobber på Gjøvik miljøhestesenter. De har nok en oversikt over det som er i. området.
 15. Siv

  Dressurprat

  Kjenner jeg er glad jeg roter rundt på lett nivå og ikke bekymrer meg over teorier. Eller metoder, kanskje. Mitt mål er å ha en hest som reagerer på lette innvirkninger. Ingen hjelp i meg @LisaFi. Beklager.
×