Gå til innhold

Siv

Medlem
 • Antall innlegg

  3 511
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  5

Siv last won the day on July 30

Siv had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

4 688

Om Siv

 • Rang
  Innridd

Profile Information

 • Kjønn:
  u
 • Fra
  Gudbrandsdalen
 • Hesterase:
  Fjording
 • Gren:
  Hovslageri

Nylige profilbesøk

899 profilvisninger
 1. Siv

  Fjordhesten

  Synes du er smart jeg. 🙌
 2. Siv

  Feltritt snikksnakk

  Man skal nok ri en ti hester om dagen over tid for å bli en god rytter som rir pent. Man kommer ikke til toppen i en idrett uten å være knallhard i nøtta. Slike beklagelser som han skrev her, er i mine øyne det eneste som kan få de rette tankene inn i hodet til alle. Det må være klokkeklar at rytter/kusk er emneansvarlig for hestens ve og vel der inne. Og at feilbedømmelser er farlig for dyrevelferden. Derfor må det drilles, drilles og drilles i å tenke ansvar hei g konsekvenser. Og jo det gjør de nok mye. Men desverre så kommet ofte bortforklaringer istedenfor en klar innrømmelse over eget ansvar. Han skrotten i feltrittet synes jeg viser vei.
 3. Siv

  Gode hovprodukter?

  1200 er vanlig pris ihvertfall
 4. Siv

  Kjøpe fôrhesten sin

  Jeg tror nå at de fleste ikke føler for å bytte forrytter, men sørger for å få en dialog på plass som gir de ett godt overblikk over årsak til spørsmålet. Og tar gode valg bassert på informasjonen de får.
 5. Siv

  Dressurprat

  Inspirende artikkel om å holde seg inspirert 🙂 https://heelsdownmag.com/carl-hester-how-charlotte-dujardin-and-i-ride-at-home/
 6. Siv

  Kjøpe fôrhesten sin

  Jeg er enig med @mallilen. Det kjedelig voksne perspektivet. Når det kommer til det å spørre, klarer ikke jeg å forstå hvordan du skal få til det uten å snakke med de. Veldig overrasket over at noen vil oppleve det ubehagelig at noen ønsker å kjøpe hesten du eier. Aldri tenkt sånn på det, da jeg er trygg på at mitt er mitt og da bestemmer jeg. Er grunn til ettertanke over den følelsen. Hos meg altså.
 7. Siv

  Hvor tidlig er det tidligste?

  Nervesystemet til føll er ikke ferdig, jeg vet ikke når det er ferdig utviklet. Men det er i hvertfall hva jeg lærer på kurs om verking av føll. Og dette uutviklede nervesystemet er forklaringen på en del merkelige rykk og napp under verking. Derfor skal føll ALDRI straffes, for å ikke stå i ro. Men under tiden få selvtillit til å våge å stå stødig på tre bein.
 8. Siv

  Hvor tidlig er det tidligste?

  Å være med mamma på jobb og å ha ansvar med jobben selv er natt og dag i mine øyne. Å bruke moren i all innlæring (bli klødd, tatt på, løfte bein, bli leid, krysse dørstokker o.a) synes jeg ser ut til å gjøre føllet trygt.
 9. Siv

  Dressurvideoer

  Feks om rytteren er redd. Eller veldig ukordinert. Det rar ryggbevegelse ut av hesten og kan gjøre livet til en spent rytter noe lettere. Er ikke en varig løsning, men kan være ett greit middel.
 10. Siv

  Dressurvideoer

  Sits er litt som å tilpasse sko. Alle kan klaske på en sko. Alle kan sitte oppå en hest. Å - tilpasse- en sko derimot. Blir en aldri god nok på. Samme med sits. Blir aldri god nok. En grunn til at grand Prix ryttere fortsatt trener sits 🙂 Jeg liker innspenningstøyler om de hjelper rytteren til å bli roligere. Kanskje det er det som er meningeni videoen? Svar får vi ikke med mindre vi spør henne. Å ri hesten sånn over tid, fordi man synes det er riktig, bør kunne gi rom for debatt.
 11. Siv

  Dressurvideoer

  Ingen god dag uten litt snurp? Kan det være mottoet? Som du ser, jeg aner ikke. Håper noen har svar.
 12. I det øyeblikket man har verket en flis eller to av hoven og hesten begynner å gå, starter hoven, foten og hesten å kompensere. Så ja, feil verking og tilpassing av sko kan skade hesten. Jeg ville jo vurdert en utredning på den. Ihvertfall at veterinæren forklarer hvorfor den mener at hesten er ødelagt i beina og at det ikke kan bedres med korrekt skoing. Viktig å få epikrise/anamnese og sånt (faguttrykk. Og sånt...) på den.
 13. I tillegg til det @Issa sier, kan du ri overganger, som er noe du også kan øve på selv. De må være hyppige, ca fem meter av hver gangart. (ikke holdt da. Stå på samme flekk du 😇) Jo flere overganger jo bedre. Kan virke som utålelig kjedelig, men er effektivt for mange ting. Begynn med skritt - holdt. Når du rir tur kan du lete etter trær, busker, stativ o.l som du kan ri slalåm imellom. Husk å belønne mye. Både deg selv og hesten.
 14. Siv

  Fargegenetikk

  Evt stikkelhår? Selv om stikkelsbær hadde vært stas det også.
×