Gå til innhold

ChristinB

Medlem
 • Antall innlegg

  572
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av ChristinB

 1. ChristinB

  Tips til navn

  Majim, kanskje? Det har jeg nok sett på flere arabere
 2. ChristinB

  Fargegenetikk

  Den er da "bare" brun? Tenkte du på de stripene på magen? Det ser ut som om den har vært bløt der, evt slike striper mi fikk på halsen når hun reagerte på noe på sommeren. Det ble litt hovne, rufsete striper som forsvant etter en dag, for så å plutselig komme tilbake en annen dag.
 3. ChristinB

  Fargegenetikk

  Dette var mi i henholdsvis mai og juni et år, uten og etter mye eksponering av sol:
 4. ChristinB

  Fargegenetikk

  Synes også den ser veldig solbleika svart ut mi svarte var helt mahognybrun på sommeren, og jeg måtte flere ganger diskutere med folk som meinte jeg kalte henne svart "bare for at det er finere"..
 5. ChristinB

  Avl-snikksnakk!

  Spennende! Jeg driver med grunnskolelærerutdanning nå, med kommende fokus mot naturfag. Er zoologi- , dinosaur- og evolusjonsnerd naturlig av, og elsket jobben som leirskoleassistent med guiding av unger og naturstiansvar Men kommer aldri til å bo i Oslo.. Ble litt rar denne, fikk ikke redigert som jeg ville på mob
 6. ChristinB

  Avl-snikksnakk!

  Å, så kult! Hva jobber du med der? (unnskyld OT - jeg har bare lenge tenkt at drømmejobben min måtte ha vært elevguide der 0:) )
 7. ChristinB

  Avl-snikksnakk!

  En hest som blir omtalt som homozygot svart ville jeg gått ut fra at var EE, og altså ikke kunne gi røde avkom. Homozygot svart fordi han ikke er agouti høres jo bare teit ut.. da ville jeg heller poengtert at en brun hest er heterozygot og faktisk kan gi svarte avkom.
 8. ChristinB

  Avl-snikksnakk!

  Geitemelk er ganske allsidig, tydeligvis. Anbefalt til kattunger også, det, om de ikke får det de trenger fra mor
 9. ChristinB

  Fargegenetikk

  0, om både hoppa og hingsten er brune. Om lysebrun hoppe faktisk er buckskin selv, har du 50% sjans. Buckskin, eller bork på norsk, er en dominant farge, og en av foreldrene må være cremedilutert selv for at følket skal kunne bli det.
 10. ChristinB

  Fargegenetikk

  D dun d ikke dun
 11. ChristinB

  Fargegenetikk

  Hun kan vel være både bork og blakk også, såkalt dunskin? Det er jo ingen bokstavkode der som avviser at hun også er blakk
 12. ChristinB

  Avl-snikksnakk!

  Jeg husker ikke helt, men lurer på om jeg sendte til en viss avdeling. http://norskvarmblod.no/avl/bruk-av-hingst-ikke-pa-hingsteliste/
 13. ChristinB

  Avl-snikksnakk!

  Det burde jo være samme fremgangsmåte som ved å hente inn fersk sæd? Da må du sende søknad om å importere og få denne godkjent først. Er det hingst som er kåret i noen av de andre forbundene burde det ikke være noen grunn for at det ikke skal gå igjennom. Jeg tok jo inn etter en svensk vdl-hingst hingst i 2011, og det var ingen problemer med godkjenning av import og registrering av føll der. Nevnte føll skal gå 4-årstest om to uker, så det blir spennende! Uheldigvis får jeg ikke vært der selv og sett..
 14. ChristinB

  Avl-snikksnakk!

  Det har jeg aldri hørt eller sett noe om tidligere. Trodde det var fritt frem på ridehestene, jeg, så sant de var fullkåret. I Sverige mener jeg jeg har lest om at nygodkjente eller prøvegodkjente får fem hopper eller så, før de må kåres igjen.
 15. ChristinB

  Finne utstyr hjelpen!

  Senneps-/okergul, kakigrønt, grått, gråblått/dueblått. Eller tenkte du på lær? I så fall mørkebrunt eller svart
 16. ChristinB

  Avl-snikksnakk!

  Jeg har gjort det fra Sverige to ganger. Hingsten ble tappet på spesielle dager, og de måtte ha bestilling dagen før. Første gang sto hun på stasjon som fikset alt med bestilling, andre gang måtte jeg bestile og avklare alt selv. Sæden ble sendt med bud på kvelden samme dag som tapping. Kom med schenker eller DHL, så gikk smidig over grensen og hit på en dag eller to (husker ikke om jeg fikk det dagen etter eller dagen deretter) og faktura på dose, frakt og import kom i posten etterpå. Det krever jo at hoppen følges opp tett med ul for å se når egget går da
 17. ChristinB

  Bedekninger 2016

  Det er vel vanlig med sprangavgift/doseavgift først, og så størsteparten av summen ved 90-dagers drektighet. Noen opererer med doseavgift + levende føll. På ridehest that is
 18. ChristinB

  Bedekninger 2016

  Så gøy med Löjtnanten-hoppe! Lykke til (har hun cremegen?)
 19. ChristinB

  Kjøpe kapsun, hvor?

  Størrelse? Fullblod (vb) og varmblod (wb), førstnevnte ofte noe smalere og mindre fullstørrelse.
 20. ChristinB

  Bedekninger 2016

  Såpass forskjell ja, tenkte det var mer likt stasjonpris, jeg. Jeg betalte hvertfall en god sum mer for den tida min sto på stasjon og ble inseminert, og visste ikke det var så billig å stå på hingstebeite
 21. ChristinB

  Bedekninger 2016

  Da burde du jo strengt tatt kun måtte betale selve føllavgiften (vet ikke om det er x dager drektig eller levende føll på islandshest?), og få alt annet gratis, så lenge de ikke har klart å holdt avtalen med oppfølging som de sa seg enige i på forhånd. Det er jo de som har brutt avtalen (som gjorde at du satte henne dit) og grunn til at du sliter med eksem og betennelser og drit nå..
 22. ChristinB

  Fjordhesten

  Oppsynt må vel være våken, alert; at hesten er "med"..?
 23. ChristinB

  Bedekninger 2016

  Sikkert bare litt kjip, og vil at han skal fortsette å være den eneste dobbeltkremen ;)
 24. ChristinB

  Fargegenetikk

  BR uten gulgenet hadde jo vært en brun hest med mer dropler og pangare-farger, dvs lysere under og mørkere over - som han er nå bare brun, liksom - men BO hadde vært en brunbrun hest. Googlet bilder av BO, og han er ikke gulsvart da? Ellers er som sagt borket, gulbrun, buckskin det samme. Borket det norske navnet, gulbrun det svenske :)
 25. ChristinB

  Fargegenetikk

  Er vel $40 på UC Davis hvertfall. Jeg kunne gjettet mørk bork på henne $40 var red+agouti factor, cream er $25 bare
×