Gå til innhold

ChristinB

Medlem
 • Antall innlegg

  1 856
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av ChristinB

 1. ChristinB

  Hjemmestrikket genser

  Den var veldig fin. Kunne du tatt mål på den; lengde, bryst, rundt mage/hofte. Hvor mye ser du for deg at du vil ha?
 2. ChristinB

  Tips til navn

  Majim, kanskje? Det har jeg nok sett på flere arabere
 3. ChristinB

  Fargegenetikk

  Den er da "bare" brun? Tenkte du på de stripene på magen? Det ser ut som om den har vært bløt der, evt slike striper mi fikk på halsen når hun reagerte på noe på sommeren. Det ble litt hovne, rufsete striper som forsvant etter en dag, for så å plutselig komme tilbake en annen dag.
 4. ChristinB

  Et tegnet portrett av hesten din?

  Opp, kan ta noen få nye bestillinger nå
 5. Julestresset har lagt seg, og etter å ha gjort unna noen bestillinger den siste tiden, ser jeg at jeg har tid til å ta noen til nå på nyåret. Jeg tegner portrett av hesten din, eller hunden, katta, annet, enten hodeportrett eller helfigur. Jeg jobber med blyant eller fargeblyanter. Pris er fra kr 400 for A4-bilde. Porto kommer i tillegg. Noen eksempler kan ses her og her. Flere bilder legges snart ut på sistnevnte
 6. ChristinB

  Fargegenetikk

  Dette var mi i henholdsvis mai og juni et år, uten og etter mye eksponering av sol:
 7. ChristinB

  Fargegenetikk

  Synes også den ser veldig solbleika svart ut mi svarte var helt mahognybrun på sommeren, og jeg måtte flere ganger diskutere med folk som meinte jeg kalte henne svart "bare for at det er finere"..
 8. ChristinB

  Avl-snikksnakk!

  Spennende! Jeg driver med grunnskolelærerutdanning nå, med kommende fokus mot naturfag. Er zoologi- , dinosaur- og evolusjonsnerd naturlig av, og elsket jobben som leirskoleassistent med guiding av unger og naturstiansvar Men kommer aldri til å bo i Oslo.. Ble litt rar denne, fikk ikke redigert som jeg ville på mob
 9. ChristinB

  Avl-snikksnakk!

  Å, så kult! Hva jobber du med der? (unnskyld OT - jeg har bare lenge tenkt at drømmejobben min måtte ha vært elevguide der 0:) )
 10. ChristinB

  Avl-snikksnakk!

  En hest som blir omtalt som homozygot svart ville jeg gått ut fra at var EE, og altså ikke kunne gi røde avkom. Homozygot svart fordi han ikke er agouti høres jo bare teit ut.. da ville jeg heller poengtert at en brun hest er heterozygot og faktisk kan gi svarte avkom.
 11. ChristinB

  Avl-snikksnakk!

  Geitemelk er ganske allsidig, tydeligvis. Anbefalt til kattunger også, det, om de ikke får det de trenger fra mor
 12. ChristinB

  Fargegenetikk

  0, om både hoppa og hingsten er brune. Om lysebrun hoppe faktisk er buckskin selv, har du 50% sjans. Buckskin, eller bork på norsk, er en dominant farge, og en av foreldrene må være cremedilutert selv for at følket skal kunne bli det.
 13. ChristinB

  Fargegenetikk

  D dun d ikke dun
 14. ChristinB

  Fargegenetikk

  Hun kan vel være både bork og blakk også, såkalt dunskin? Det er jo ingen bokstavkode der som avviser at hun også er blakk
 15. ChristinB

  Bedekningstall for NV 2016

  Nettopp. Har hørt flere si hestene er superkoselige og trivelige å ha med å gjøre, men ikke akkurat noe å hoppe i taket over. Nå er det jo iofs trivelige, stabile hester hvermannsen trenger, men det er jo alltid ålreit med litt potensiale også
 16. ChristinB

  Bedekningstall for NV 2016

  Interessant at Akribori fortsatt får en stor andel av hoppene
 17. ChristinB

  Forskjell på Appaloosa og Knabstrupper?

  Appaloosa er en stockhorse, og er både mindre av størrelse og stuttere i steget. Den er bygget og avlet for ranch-arbeid. Knabstruper kan være så mangt, også ponnier kan registreres inn i stamboken, men ser man på den klassiske knabstruperen er det en hest som kan minne om både klassiske iberere og lipizzanere i bygningen, og bruksområde. Den moderne knabstruperen er en sportshest, og brukes som en varmblods ridehest.
 18. ChristinB

  Forskjell på Appaloosa og Knabstrupper?

  Men du trodde vel ikke det var samme hester bare fordi begge er prikkete? Det var poenget mitt. Appaloosa innbiller jeg meg stammer mer fra nez perce(?)-hester, men klart, disse stammer vel igjen fra "de store hundene" spanjolene hadde med hverandre. Knabstruper stammer vel også opprinnelig fra en prikkete, spansk hoppe på fredriksborger-stutteriet, så anene ernok like helt fra starten. De er bare utviklet i hver sine retninger, og i dag to veldig ulike raser. Knabstruper kan jo også være ensfarget, hvis farge var et kriterie.
 19. ChristinB

  Forskjell på Appaloosa og Knabstrupper?

  Appaloosa er en vel en stockhorse med de egenskapene det fører med seg, mens knabstruper er en hest av europeisk type (sportshest/varmblodshest, eller klassisk type). Likheten på dem er vel litt som likheten på en døl og en frieser; de kan ha samme farge.
 20. ChristinB

  Baucherbitt gir ingen press i nakken

  Roundings er vel delta? Jeg er litt overrasket, og skal lese mer på dette. Jeg trodde stangen var til for å gi press nettopp over nakken, og at kombinasjon med hakekjede var til for å få hesten til å søke ned og frem, i stedet for bare ned og krølle seg. Typ..
 21. ChristinB

  Skifter hesten din farge ved årstidene?

  Så lekker hingsten din er!!
 22. ChristinB

  Avl-snikksnakk!

  Jeg husker ikke helt, men lurer på om jeg sendte til en viss avdeling. http://norskvarmblod.no/avl/bruk-av-hingst-ikke-pa-hingsteliste/
 23. ChristinB

  Avl-snikksnakk!

  Det burde jo være samme fremgangsmåte som ved å hente inn fersk sæd? Da må du sende søknad om å importere og få denne godkjent først. Er det hingst som er kåret i noen av de andre forbundene burde det ikke være noen grunn for at det ikke skal gå igjennom. Jeg tok jo inn etter en svensk vdl-hingst hingst i 2011, og det var ingen problemer med godkjenning av import og registrering av føll der. Nevnte føll skal gå 4-årstest om to uker, så det blir spennende! Uheldigvis får jeg ikke vært der selv og sett..
 24. ChristinB

  Pupper og ridning

  Jeg brukte vanlig bh under, for å løfte dem opp i vanlig posisjon, og sports-bh utenpå det for å holde dem fast. Bare sports-bh synes jeg klemmer dem så flate og nedover, at det var ikke noe behagelig det heller, i tillegg til at nedklemt, svett, stor pupp lett kan bli rød og sår under.
 25. ChristinB

  Avl-snikksnakk!

  Det har jeg aldri hørt eller sett noe om tidligere. Trodde det var fritt frem på ridehestene, jeg, så sant de var fullkåret. I Sverige mener jeg jeg har lest om at nygodkjente eller prøvegodkjente får fem hopper eller så, før de må kåres igjen.
×