Gå til innhold

TonjeS

Medlem
 • Antall innlegg

  2 369
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  2

TonjeS last won the day on May 13 2014

TonjeS had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

4 808

Om TonjeS

 • Rang
  . . .
 • Bursdag 23. des. 1984

Profile Information

 • Fra
  Larvik
 • Gren:
  Trav og kjøring

Nylige profilbesøk

5 415 profilvisninger
 1. Selvsagt, men de har nok ikke skrevet det, hvis de ikke trodde det stemte. Knotete sitat, men uansett rart at de ikke har en veterinær feks som kilde i saken, det hadde nok ryddet opp i misforståelsen.
 2. Det er ikke snakk om mistanke om smitte i den saken, står kun at hester fra de stallene var på NHF, og at de derfor er stengt fram til den 17. Men noen har misforstått der, for på forsiden av Amta står det at mennesker også kan smittes... Formuleringen på FB er fra et sitat, og personen mente nok det Sivoya peker på, men så har avisen misforstått det.
 3. Å så bra, ser jo ut som det sitter kjempegodt på henne. De trykket mye på manken her også, og så var de så vide i fronten. Ser ut som den sitter høyere og tettere her. 👍
 4. Høres bra ut! Ja, er Bravo jeg har tenkt på. Vet ikke helt hvor mye herjing det blir siden det er ny flokk, to unghopper med min voksne vallak, men greit med god slitestyrke uansett. Hadde en kaldblods tidligere som spiste rambo-tepper til frokost, men håper å slippe det nå. 😅 Irriterer meg litt bare de greiene HW driver med når de skal selge enkelte dekken i pakker. Likte det 50g, men det selges bare med to linere på 100 og 300g - og det trenger jeg ikke. Hvertfall ikke 300 g, det har jeg tre av allerede, og kun det ene er brukt. 😩 Får gå for 100 gram-teppet i stedet! Ønsker meg også wug i 50-100 gram, ser det finnes i Rhino, så får bli det neste.
 5. De nye disc-frontene til HW, endrer de veldig på passformen på teppene? Vurderer å kjøpe et amigo, fordi jeg synes det ser ut som de sitter bedre i front med den nye fronten, kontra de tvert-over-og-t-krok-frontene. De er alt nemlig for vide for traverne mine. Rambos x-løsning bra, og dette blir vel mer likt det? Men snakket med ei i en hestebutikk her, som da lurte på om jeg egentlig hadde prøvd et teppe med slik disc. Tenker jeg helt feil? Og er folk fornøyd med holdbarheten på amigo-teppene? Tåler de normal bruk og herjing? Jeg har Rambo-tepper jeg er greit fornøyd med, men amigo er jo mye penere på pris.
 6. Jeg setter ikke hest i skitten boks på travbanen. Foretrekker systemet i Sverige med plomberte bokser. Ingen med sjokoladefingre etc rundt hestene her. Sjekker alt av medisiner, linimenter, tilskudd, behandlinger etc på egen hånd, uavhengig av hva veterinærer etc sier. Som et eksempel kjøpte jeg et liniment fra en anerkjent svensk behandler. Både han og flaska opplyste om 96t karens, men når jeg sjekket innholdslista fant jeg et totalforbudt stoff (capsicum, som capsicin el hva det heter kommer fra. ) Varslet sjefveterinæren i DNT, som tok det opp med det svenske travforbundet. Nå er merkingen på flaskene endret, til ikke til konkurransehester. Følger med på alle endringer i dopingreglementer, bruker vetapp, legger alltid til noen dager ekstra karens ved medisinering, tillater ikke brød etc etc. Har med egne krybber og bøtter. Har feks skjedd mye med dopingreglementet hos DNT siste året, de har en dyktig sjefsveterinær. 👏
 7. Åh, det visste jeg ikke! Hva brukte du av preparater med maska da? Ja, T var jo bra i fjor!
 8. Ja, jeg har også hørt at han var noe useriøs, men siden flere norske veterinærer nå har begynt å se på denne behandlingen, så valgte jeg å hoppe i det. Ringte litt rundt til noen veterinærer og andre hestefolk før vi kontaktet ham. Og han er jo den med mest erfaring med denne behandlingen. Skal visst være forsket på det med positivt utfall i Belgia også, uten at jeg har funnet noen rapport. Min har hatt tre perioder hvor han ikke har fungert, i fjor fra rundt februar til mars, så gjennom hele sommeren, og så plutselig i begynnelsen av desember igjen. Så ut som en vinner i siste sving i et løp, stakk fra de andre og stoppet så totalt. Så ingen symptomer før løpet, men rant snørr av nesa etter løpet, og i ettertid har han blåst unormalt mye. Jeg håper jo å få min til å fungere videre som løpshest, han er ikke den mest velegnede hobbyhesten og trives best når han får blåst av seg litt av og til. Vi har brukt inhalatormaske på ham siden i sommer, men kun med mentolpreparater som det ikke er karens på. Kortison kan jeg jo ikke bruke på en som skal starte. (Ikke at det blir så mye starting når han sliter med luftveiene, rakk sju starter ifjor) Med andre ord blir det kun symptombehandling for å få løsnet på slimet. Jeg krysser det som krysses kan for at dette fungerer hvert fall. Uff, veldig kjedelig at du ikke kan gi kortison da! Jeg skal rapportere her om seks uker om jeg ser endring, selv om det også er noe kort tid å vurdere det på. Han var jo fin i noen sammenhengende måneder i fjor også.
 9. Ja, da gjør jeg det! Fuktig flis har vi, bruker stallpellets og bløter godt for å unngå støv. Ensilasje har vi ikke, har dårlig erfaring med det med kun to hester på stallen - blir dårlig før jeg rekker å fôre det opp. Bløter høyet nå da, og drømmer om høysteamer, men de er jo så dyre. Lite støv og godt høy vi har nå, men tenkte å sende inn hygieneanalyse også, det har vi ikke. De er mye ute, og koster alltid når de er ute. Samme med oppristing av høy. Vasker de i stedet for å børste når de er leirete etc. Vi har nå høyet lagret inne, tenkte å flytte det ut under presenning i tillegg. I sommer støvet det voldsomt ute i luftegården når det var så tørt, da var han også ekstra dårlig i halsen, må jo ha en sammenheng det også? Skulle aller helst hatt ham på utegang eller uteboks, men det er ikke gjennomførbart akkurat nå. Skal prøve en spennende behandling da, den danske veterinæren Tellerup var hos oss i går og undersøkte hesten og satte oss i gang med biologisk behandling. Han skal nå få få en type IRAP intramuskulært hver tredje dag i seks uker. Har vært gode resultater på dette tidligere, er en løpshest som slet i hele fjor som nå har kommet tilbake og står med tre strake seire blant annet. Vi krysser fingrene, og håper det fungerer her også, men vi må jo se på alt rundt samtidig. Står om behandlingen her hvis andre er interesserte: http://horse-vet.123hjemmeside.no/401898059
 10. Hmm, løpshesten min har visst IAD. Inneklimaet hos oss er bra, men ser jo på ulike forbedringer uansett. Jeg gir høy i haybar, er det bedre å gi fra gulvet når det er en astmahest? Tenker eventuelt på en løsning hvor han kan spise fra gulvet på utsiden av boksen, der blir det jo kostet hver dag, og høyet blir ikke blanda inn i flisa.
 11. Langt mer krise for oss, 5 år og fortsatt ikke kommet igang med løpskarrieren. Gah, for to år siden på denne tiden trodde vi det var grønt. Snill og trivelig, og stø i alle situasjoner, noe han egentlig har vært hele veien fra vi kjøpte ham som 2-åring - men det hjelper ikke når han ikke springer ... Næh, får prøve fram til sommeren da, så får vi ta en vurdering. Fikk bud på 200.000 på ham høsten som 3-åring, vi burde nok ha solgt, nå er han ikke verdt 20.000 en gang.
 12. Utegang eller evt uteboks for hester med astma ja. Jeg har god erfaring med å tømmekjøre i skogen (i terrenget altså, ikke bare etter stien) med hester som stresser og tripper. Når de må fokusere på hvor de skal sette beina og hvordan de skal komme seg rundt trær i krappe svinger og opp og ned bratte partier så lærer de å skritte, vente og tenke. Hyggelig for hest og tømmekjører er det også. Evt gi fri fram til føllet kommer, og begynn da. Jeg er forsåvidt enig med Lisa at slike har godt av å skritte i lengre tid, men på noen travere kan det gjøre vondt verre. Noen trenger å få brukt seg litt, for å få ut fluene av hodet, og så trene de ned på en måte. Men så spørs det jo om denne hoppa tåler det uansett da, mtp astmaen. Har du prøvd nebulator og astmamedisin på henne? Det har god virkning på en del. (Edit: Vet ikke hva man kan bruke på en drektig hoppe da)
 13. Jeg har abeko-regntøy i stallen, brukte det da jeg jobbet fulltid i stall også, og det holdt meg tørr og varm gjennom hele dagen. Jeg har det fòra settet, behagelig å ha på seg og varmer godt. Ullundertøy under er helt perfekt. Det er laget spesielt for bruk i stall, og er vel det mest populære regntøyet blant travtrenere og stallansatte. Der kreves det godt og holdbart regntøy. Edit: koblet nå at det var kun jakke du spurte om, abeko-jakkene er korte, så er kanskje ikke helt det du ser etter. De er beregnet brukt til regnbukser med seler og høyt liv.
 14. Dnts lister ble oppdatert senest i sept/okt, så karenstiden gjelder fortsatt der hvert fall.
 15. NRYF følger vel DNTs karenstider? Der er det i så fall fire dager karenstid på glukosamin, som det da er i cortaflex. NIHF har kanskje andre regler? Vet FEI også har egne regler, men de har jeg aldri satt meg inn i. For de som starter under NRYF (eller DNT da), så anbefaler jeg vetapp, kjekk til å søke i karenstidslistene med. 👍
×
×
 • Opprett ny...