Gå til innhold

TonjeS

Medlem
 • Antall innlegg

  4 396
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  2

TonjeS last won the day on May 13 2014

TonjeS had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

4 866

Om TonjeS

 • Rang
  . . .
 • Bursdag 23. des. 1984

Profile Information

 • Fra
  Larvik
 • Gren:
  Trav og kjøring

Nylige profilbesøk

5 371 profilvisninger
 1. TonjeS

  Stresset hest med astma

  Utegang eller evt uteboks for hester med astma ja. Jeg har god erfaring med å tømmekjøre i skogen (i terrenget altså, ikke bare etter stien) med hester som stresser og tripper. Når de må fokusere på hvor de skal sette beina og hvordan de skal komme seg rundt trær i krappe svinger og opp og ned bratte partier så lærer de å skritte, vente og tenke. Hyggelig for hest og tømmekjører er det også. Evt gi fri fram til føllet kommer, og begynn da. Jeg er forsåvidt enig med Lisa at slike har godt av å skritte i lengre tid, men på noen travere kan det gjøre vondt verre. Noen trenger å få brukt seg litt, for å få ut fluene av hodet, og så trene de ned på en måte. Men så spørs det jo om denne hoppa tåler det uansett da, mtp astmaen. Har du prøvd nebulator og astmamedisin på henne? Det har god virkning på en del. (Edit: Vet ikke hva man kan bruke på en drektig hoppe da)
 2. TonjeS

  God jakke mot regn over tid

  Jeg har abeko-regntøy i stallen, brukte det da jeg jobbet fulltid i stall også, og det holdt meg tørr og varm gjennom hele dagen. Jeg har det fòra settet, behagelig å ha på seg og varmer godt. Ullundertøy under er helt perfekt. Det er laget spesielt for bruk i stall, og er vel det mest populære regntøyet blant travtrenere og stallansatte. Der kreves det godt og holdbart regntøy. Edit: koblet nå at det var kun jakke du spurte om, abeko-jakkene er korte, så er kanskje ikke helt det du ser etter. De er beregnet brukt til regnbukser med seler og høyt liv.
 3. TonjeS

  Gode produkter til ledd

  Dnts lister ble oppdatert senest i sept/okt, så karenstiden gjelder fortsatt der hvert fall.
 4. TonjeS

  Gode produkter til ledd

  NRYF følger vel DNTs karenstider? Der er det i så fall fire dager karenstid på glukosamin, som det da er i cortaflex. NIHF har kanskje andre regler? Vet FEI også har egne regler, men de har jeg aldri satt meg inn i. For de som starter under NRYF (eller DNT da), så anbefaler jeg vetapp, kjekk til å søke i karenstidslistene med. 👍
 5. TonjeS

  Utstyrstråden

  Brukes i travløp i feks Frankrike også, der er det også for å unngå at hestene henger på en tøm og blir skakke. Finnes i forskjellige utforminger, både bust, gummitapper og noe som ligner mer på pigger. Det er ikke tillatt i løp i Skandinavia.
 6. TonjeS

  I stallen

  Finnes i flere tegneapper, mener det var sketcher-appen jeg lastet ned på macen.
 7. TonjeS

  I stallen

  Det kommer jo helt an på hvor mye plass du har til rådighet. Jeg har bare målt opp bygget, og så tegnet diverse utkast på regneark. Lagringsplass får man aldri for mye av, jeg skulle gjerne hatt mer, men med et bygg på 7*10m som vi har så er det begrensa hva en får plass til. Da må man prioritere - hva er viktigst - og ta det derfra. Nok plass til ting, så er det enkelt å holde det ryddig også. Lurt å ta utgangspunkt i boksene først, plassering, størrelse og antall, og så se an plassen man har utenom etter det. Husk bred nok stallgang også, se MT for krav. Salrom er kjekt, samme med et eget fôrrom, og tørkerom er fin luksus om man har plass til det. Tenk på plass til dekken, til trillebår, høyballe etc. Og plass til stell/veterinær/hovslager med plant underlag og god belysning. Den smarteste oppbevaringen jeg har i stallen er de skohyllene i plast fra IKEA, de tar null plass, men rommer mye. Jeg bruker de til bandasjer, plater, belegg, stelleting, børster, stallapotek og sko. Enkle å gjøre ren også.
 8. Har brukt denne med god effekt to ganger når hester har fått påvist lav blodprosent. En kur har holdt. Er i tillegg et merke som selges av flere veterinærklinikker. https://www.trm-ireland.com/product/ironxcell/
 9. TonjeS

  Unghest født 2014

  Jeg har også lest de som stikk. I nesten hvert innlegg blir det lagt til at du ikke har det travelt etc i ulike formuleringer, og det er jo ikke nødvendig å presisere hver gang? Det er jo helt greit å gå sakte fram, men slik du skriver det virker det til at du synes de som ikke gjør som deg har det travelt og går for fort fram. For all del, kan godt være du ikke mener det slik, men slik har da jeg også lest det. Og jeg tar meg ikke nær av det personlig, siden jeg driver med noe helt annet enn dere andre her. Jeg synes bare det er moro å se utviklingen på hesten til Elisabeth, på samme måte som det er moro å følge utviklingen på din. Skulle gjerne vært dyktig nok til å utdanne hester fra ryggen selv! Min skal gå prøveløp til mandag, har gått to fine rutineløp i det siste, så vi håper og krysser det vi har for at halsoperasjonen løsnet problemene våre. Lat er han fortsatt da, og veldig var i munnen, så er best å kjøre med pisk. Vurderer derfor å kanskje ta de første startene i Sverige, men vi får se an etter prøveløpet. Henger på den andre som en klegg i intervallene nå, og vil gjerne forbi, før hang han gjerne halvannen til to lengder bak.
 10. TonjeS

  Starterklæringer

  Grattis, det er styrkeprøve det! 😁 Vi var også ute i går, A startet på Drammen etter å hatt pause siden april. Og det kunne ikke endte bedre, han vant på direkten, tross hardt trykk fra den utvendig hele veien. Gikk bare unna til slutt, herlig følelse! Den er så ærlig, flink og gullegod den hesten. 😍
 11. TonjeS

  Vinterhansker

  Jeg er veldig glad i roeckl polartec når det er ned mot 5-10 minus. Kjempegode hansker med god bevegelighet i. Er det kaldere enn det har jeg noen fra roeckl med primaloft i, husker ikke navnet på modellen. De er også gode, men siden de er tykkere er de også litt mer klumpete. Edit: Kjempesalg på Roeckl hos Horze i dag!
 12. TonjeS

  Kjøpe fôrhesten sin

  Jeg skulle «aldri» selge kaldblodsen min, men da jeg annonserte etter fôrrytter fikk jeg spm fra to jeg kjenner om jeg ikke var interessert i å selge i stedet. Ble langt fra fornærmet og forundret, og faktisk endte det med salg til hun ene. Selvsagt var det på bakgrunn av at jeg hadde for lite tid til ham, men også fordi hun kunne tilby et fantastisk liv for ham - noe jeg trodde (og fikk rett i) hesten ville trives i. Men jeg hadde ikke reagert om det var sånn at det ikke ble salg heller, synes heller det var hyggelig at andre likte ham godt. Fôrrytteren jeg hadde da ville også kjøpe ham, men hun hadde ikke tid og penger da - synes uansett det var helt greit at hun spurte. Hadde ikke reagert om noen spurte om å kjøpe bikkja heller, da hadde jeg jo bare sagt at han ikke er til salgs.
 13. TonjeS

  Hvor tidlig er det tidligste?

  Det tør jeg ikke si, vet kun om han via travspaltene. En av de tror jeg ble skadd, men kan ikke si om det har relevans til unghesttreningen. Den ene var/er en hyggelig premieplukker som kan vinne et og annet løp; den hesten kaller han «skuffelsen» ifølge et intervju. 🙄
 14. TonjeS

  Hvor tidlig er det tidligste?

  Argumentene er enten at de er så mye enklere å temme (da får de heller lære seg å trene/temme hest), at de har godt av tidlig håndtering/trening (det får de dekket mer enn nok av i en flokk som føll) eller at de får fortrinn treningsmessig. Han nevnte amatørtreneren mener det siste. Og ja, hestene hans er langt bedre enn de andre som 2-åringer, og også langt fremme som 3-åringer. (Så langt har han ikke hatt hester som har hevdet seg som eldre). Men målet helliger ikke midlet i mine øyne. Ikke er jeg noen tilhenger av det voldsomme unghestkjøret generelt heller, de kjører alt for fort for tidlig med årgangstoppene.
 15. TonjeS

  Hvor tidlig er det tidligste?

  Ikke travtrener, amatørtrener som holder til i Telemark, og han fikk pålegg fra DNT om å vente til de er 12 mnd. Edit: Videointervju med ham: https://youtu.be/yTavOYmr3GQ
×