Gå til innhold

Matilde B.

Medlem
 • Antall innlegg

  24
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

13

Om Matilde B.

 • Rang
  Føll

Profile Information

 • Kjønn:
  Kvinne
 • Fra
  Svinndal
 • Hesterase:
  Alle
 • Gren:
  Dressur/bruksridning
 1. Fôrrom

  Prisene på veggen bak er på saltsteiner og mineraler 😄
 2. Fôrrom

  Fikk Alexander til å ta bilde på FK i dag 😄
 3. Fôrrom

  Høystålet er bare der høyet ligger når vifta er slått av. Høytørka, høystålet, same same 😊 Ja, synes dunkene så sånn ut, var bare svarte med Championemblem 😄
 4. Div utstyr selges

  Å, jeg vil gjerne kjøpe Comfortpaden 😃
 5. Fôrrom

  Har ikke noen typisk smarte løsninger å vise, har bare et lite salrom hvor jeg oppbevarer to tønner med fôr også. Og høyet ligger på høystålet. Men jeg så sist jeg var på FK at de hadde noen nye fôrdunker som kunne stables i høyden(noe lignende de mange bruker fra IKEA) og de så skikkelig fine ut.
 6. Kjøresnikksnakk

  Du kan bruke Micklem med stangbitt, ja 😊
 7. Sal-snikksnakk

  Min er helt i lær, har ikke noe ull på. Mulig jeg har den lengste, men har justert en del på min. Jeg vurderte Stübben sin også ser du, men kjøpte Marjoman sin først. 😊
 8. Jeg leste denne tidligere i kveld, og den traff meg rett i hjertet. http://www.kulturverk.com/2014/05/27/emelie-cajsdotter-fremtidens-hestehold-pa-hestens-premisser/ Akkurat den biten med dyretolking legger jeg personlig ikke vekt på selv om det ikke er noe jeg tror på, siden det som står likevel sammenfaller med min erfaring. Liker dere det dere leser her? Uenig, enig, enkelte punkt som burde diskuteres?
 9. Sal-snikksnakk

  Jeg sendte tilbake og fikk igjen pengene, altså. Det kan jo være hesten du skal bruke den på fungerer fint med den 😊 Synes du forresten Stübben sin er bedre enn Marjoman?
 10. Sal-snikksnakk

  Jeg har hatt den. Var tiltenkt hest med en del issues ift gjord. Opplevde plata altfor stor, den var rett og slett borti begge frambeina(ganske smal hest, men dog..) og gummien gnog av pels. Gjorden blei bare brukt én gang pga det. Kjøpte Marjoman X-spand i stedet, og den har jeg vært fornøyd med til alle sammen.
 11. Lettridning eller nedsitting i trav

  Jeg kan faktisk ikke huske sist jeg rei lett i trav. Gjør det aldri lenger. Jeg veit egentlig ikke hvorfor, det blir bare ikke til det 🤔
 12. Barbering

  Jeg har en dundrediger DeLaval-klipper, den har i hvert fall bredt skjær. Men skal du kjøpe eller låne maskin? Jeg tror nok du kan bruke det meste med fint skjær, men det går jo fortere dess mer maskina tar i hvert drag. Det aller beste er én stor til det meste, og én liten til pirk.
 13. Fjordhesten

  Jeg har liksom alltid tenkt at fjordhester generelt er en veldig holdbar og lengelevende(?) rase, men har et litt annet inntrykk fra veterinæren her. Og det finnes vel neppe fler fjordhester pr veterinær enn her 😄 Jeg er jo så heldig sjøl å ha ei hoppe på 25, fullrøntget som 22-åring uten et eneste funn noe sted. Og hesten er fortsatt ikke nådd toppen bruksmessig, utvikler oss stadig mer avansert ift dressur. Veterinæren min er veldig klar på at det ikke er vanlig at de er i så god stand i den alderen. Ift hva jeg ser og hører sjøl rundt om i distriktet synes jeg det dør mange fjordhester av kolikk rundt 20-årsalder, og mange blir avlivet pga forfangenhet (så kan det jo også da kanskje lett dras slutninger ift folks kunnskap om fôring i begge tilfeller). Så jeg personlig har jo god erfaring ift holdbarhet på min egen, men ser altså ganske mye rask rundt omkring her. Og det gjelder både disse såkalte ‘sportsfjordhestene’ og de som blir brukt forholdsvis pent til litt kjøring og turridning. Mye overvekt, mye stereotypisk adferd og mye forfangenhet. Men jeg mener det ikke er typisk for rasen, bare dessverre litt for typisk for hestehold.
 14. Barbering

  Kanskje det kan være lurt å få noen som har klipt mye til å gjøre det for deg, så slipper du tidspress. Antageligvis har du rett ang dop når det gjelder din egen hest, altså, men jeg har klipt mange redde hester bare ved å proppe øra, og ha maskinen i ene hånda og børsten i andre et par dager på rad før jeg har klipt. De absolutt fleste hester synes det er deilig å bli klipt når du først er i gang. Jeg har et par PPID-hester, og de klipper jeg hele året gjennom, ca 5 ganger årlig. Klipper alltid medhårs, og har unngått dekkenbruk pga det. Det kan være greit å være litt obs på at huden på eldre hester og/eller hester med PPID kan være litt mer tricky ift å følge med inn i grovere skjær. Så en maskin med bredt og litt fint skjær kan anbefales 😊 Ang tidsperspektiv bruker jeg alt fra 20 min til en times tid, avhengig av hvor pent jeg vil ha det.
 15. Dressurprat

  Det var ikke meninga å få det til å virke grusomt komplisert, altså. Men det at yttertøyle vender hesten når du rir, det skjer jo av seg sjøl. Når det er behov for å vende raskt(høyere gangart/piruett/halv-kvartpiruett, eller bare trange buer) må vi jo vende overkroppen i den retningen vi skal, og hvis vi tar i innertøyle da så hindrer vi hesten i å vende så raskt som vi vil. Men hvis vi bare har kontakt, vil endre retning, og vender overkroppen tilstrekkelig dit vi skal, så vil jo hesten la seg føre dit(som følge av at yttertøyle er i ytter hånd, som er på ytter arm, på ytter skulder, som vender seg inn/rundt). Det er ikke komplisert, men snarere logisk for hesten 😊 Dette trenger ikke hester å lære i det hele tatt er min opplevelse, dette er noe de bare forstår.
×