Gå til innhold

MiniT

Medlem
 • Antall innlegg

  27
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

12

Om MiniT

 • Rang
  Føll

Profile Information

 • Kjønn:
  Female
 1. Ambulansepersonalet brukte telefonen min og ringte mamma da jeg tryna på snowboard for noen år siden. Hun var lagret som ICE (in case of emergency) .
 2. Har med mobilen, og er selvfølgelig dekket fra topp til tå i reflekser og hodelykt. Skriver alltid på tavla i stallen hvilken løype vi trener i (men med bare meg i stallen er det kanskje ikke så mye vits haah!), og så har jeg alltid gitt mannen et tidsestimat på når jeg skal være tilbake!
 3. Unghestsnikksnakk

  Jeg har aldri korrigert for feil galopp i longen, men har heller aldri lagt merke til at det har vært feil galopp. Timian har tydeligvis skjønt det selv! 😆
 4. Strømgjerder, hva, hvordan og hvor..

  Vi tenkte å bygge tregjerde i 2 høyder med strømtråd i 3 høyder. Føler at det er tryggere enn bare strømtråd (selv om begge hestene står på bare strøm nå, hehe). Kanskje en ide om det er veldig viktig at de ikke kommer seg ut mtp forfangenhet?
 5. Hester hjemme, praktiske løsninger

  Vi har fått avtale med et lokalt pukkverk om at vi kan tømme møkka der (der de er ferdige selvfølgelig)
 6. Hester hjemme, praktiske løsninger

  Vil ikke asfalt bli fryktelig glatt for hester med sko? Tenker særlig i overgangsperiodene høst-vinter, vinter-vår, hvor de kanskje har sommersko men det kan komme en og annen frostnatt allikevel. Kanskje bare mine hester som går med sko, hehe
 7. Hester hjemme, praktiske løsninger

  Jeg har forøvrig tenkt å ikke ha ett fast foringssted, men variere det litt så det ikke blir belastning på samme område i luftegården hele tiden. Kommer også til å ha vann på 2 steder slik at jeg eventuelt kan dele av luftegården ved behov (la jorda hvile). Og så gruser vi opp ved inngangspartiene.
 8. Hester hjemme, praktiske løsninger

  Oi, her skal jeg følge med! Vi er i gang med det samme (bortsett fra at det ikke blir utegang, men mye utetid), så plukker gjerne opp tips
 9. Kondisjonstrening

  Jo flere meter/min, jo fortere vil det jo gå? Jeg har tro på at langkjøring er riktig vei å gå for en hobbyhest. Intervaller, da tenker jeg mer travere.
 10. Slow feeder

  Oi, ok - da får jeg lære meg søkefunksjonen her!
 11. Slow feeder

  Nei, jeg husker ikke hvor jeg har lest det dessverre... Kanskje det kommer an på hva slags tau høynettet er laget av også? Tenker som sagt at det vil være best med variasjon, som i det meste annet med hestehold. Og så synes jeg det er skummelt med høynett i luftegård med sko osv... Dessuten (sikkert teit) innbilder jeg meg at det er greit for hestene å ikke måtte spise med hodet på skrå hele tiden. Mest naturlig å spise fra bakken vel?
 12. Slow feeder

  Hva finnes av slow feeder-alternativer på markedet? Jeg vil gjerne ha noen alternativer å bytte på, siden jeg har lest at det kan være ugunstig for tannkjøttet til hestene å bare bruke høynett. Men med to støvsuger-hester ser jeg for meg at maten vil forsvinne rimelig fort om jeg bare forer rett på bakken! De står på fri tilgang nå, men er i tykkeste laget begge to, så jeg vil gjerne kontrollere inntaket litt bedre.
 13. Hingst i flokk?

  Jeg vet han har stått i flokk / med annen hingst frem til han var 3 år (hos første eier), men vet ikke hvordan han sto oppstallet mellom der og da jeg fikk ham (4 år siden). Han har stått alene siden da, siden ingen på stallen tør å ha hest sammen med hingst . Ponnien går i rideskolen når dattra ikke bruker den, så den må stå i flokken med de andre så lenge den er der.
 14. Hingst i flokk?

  Oi, så mange gode erfaringer det var her! Det var godt å høre, da fikk jeg brått litt mer tro på at det går bra, hehe Naboen har hopper på andre siden av veien, men jeg håper det ikke vil påvirke noenting? Timian er vant til å gå med hoppe over gjerdet, så jeg innbilder meg at det ikke skal ha så mye å si...
 15. Hingst i flokk?

  Unnskyld at jeg spammer , men ble så glad da jeg fant noe annet enn Heste Rebellene på facebook. Vi skal overta småbruk til våren, og da tenkte jeg å flytte med våre to hester hjem. Timian er hingst og har ikke gått sammen med andre hester på mange år (vet ikke hvor lenge forrige eier hadde ham alene, men 4 år hos meg) - men jeg har så lyst til at han kan gå sammen med ponnien til dattra mi når vi flytter. Ponnien er vallak og står i flokk nå, så han er vant til å "snakke hest", om dere skjønner hva jeg mener. Er det noen som har erfaring med å sette stor hingst sammen med liten ponni? Kan jeg f.eks. dele luftegården i to med et gjerde som er så høyt at ponnien kan gå under, mens Timian ikke klarer det? T har aldri revet ned gjerder eller prøvd seg på noe tull før, han er en veldig snill hingst. Mannen min mener at vi bare skal slippe dem sammen og se hva som skjer, men jeg vil jo ikke at lille skal skade seg heller (og da tror jeg aldri datra hadde tilgitt meg, hehe). Det ville forenkle jobben med å ha hest hjemme mye om de kan stå sammen, og så har jeg så lyst til at TImian skal få en venn igjen han også
×