Gå til innhold

KatrineH

Medlem
 • Antall innlegg

  9 125
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  43

KatrineH last won the day on February 3

KatrineH had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

10 053

Om KatrineH

 • Rang
  Gamp

Profile Information

 • Fra
  Hedmarken
 • Hesterase:
  Fjordhest
 • Gren:
  Alround

Nylige profilbesøk

950 profilvisninger
 1. Unghest født 2014

  PÅ UK-stevne holder det med grønt kort. Fra D-stevne må man ha grunnlisens (hovedlisens fra LA). Hesten må være grunnregistrert i NRYF uansett, mens årlig hestelisens betales fra LB (på D-stevner og oppover).
 2. Kjøresnikksnakk

  Hvorfor må hun gå på stang? Hva slags munndel har bittet, kanskje en annen munndel er bedre?
 3. Kjøresnikksnakk

  Bittløfter? Da vil man også få en annen funksjon av bittet da, så ikke sikkert hesten fungerer på det, men går jo an å prøve. Kan teste ut med en hjemmelaget bittløfter først, ta en nedre nesereim å feste over nesen, gjennom bittringene og tilbake over nesen.
 4. Å var den med? Det så jeg ikke. Den videoen som har gått på face ift ulvene i Yellowstone som visstnok har hatt så positiv effekt synes jeg er noe skikkelig vrøvl Men enig i det med apati. Hester som trenes med harde metoder (eksempelvis rollkur) kan bli apatiske og bare gi opp og gjøre som den får beskjed om. Desverre er det mange mennesker som har null forståelse for apati og hva det er. "Om hesten hater det sånn ville den kastet av rytteren sin". Eh, nei, den har prøvd å si fra, ikke blitt hørt, og gitt opp...
 5. Jeg også fikk veldig "slipp hesten fri"-følelse, men om jeg bryter det ned til hvert enkelt element, så er jeg forsåvidt ikke så uenig. Men så er jeg klar over en del av disse tingene fra før. Jeg vet at rangordningen i flokken ikke er lineær, selv om jeg forsøker å sette meg selv på topp. Jeg vil (og må) være sjef over hesten, men hos meg betyr ikke det at hesten ikke får lov til å si sitt. De kan komme med ønsker og forslag, men det er til syvende og sist jeg som bestemmer om de forslagene blir tatt til følge. Om dominans finnes eller ikke tror jeg avhenger av hvordan man definerer dominans. For meg finnes det. Jeg spenner ikke inn hestene mine, og jeg ser det som en selvfølge å lære unghesten å løfte beina før hovslageren kommer. Jeg rir/trener heller ikke hestene mine 6 dager i uken, og den gangen da jeg gjorde det (med tidligere hester) gjorde jeg det fordi jeg hadde lyst, ikke fordi jeg mente hesten "måtte" trenes for å fungere. Men jeg er enig i at for mange ikke hensyntar at hestene også trenger hviledager til restitusjon. Jeg får litt fnatt av setninger som "gå unna sjenkel er å gå unna smerte". Det forutsetter nesten at all berøring av hesten er vondt for den, og at det er umulig å trene hester uten å påføre den smerte. Det er jeg sterkt uenig i, og slike setninger fører til at "snillistiske mennesker" knapt tør å gjøre noe med hesten sin i frykt for å være "slem". Dette på slutten med menneskets bevissthet er jeg både og enig i. Altså, jeg er enig med Ane om at jeg har hesten for min egen del. Jeg har hest fordi det gir meg noe, fordi jeg har lyst til å ha og trene hest. Jeg har ikke hest for at jeg vil gi en hest et godt liv. MEN, når jeg først har valgt å ha hest, så skal den selvsagt ha et godt liv hos meg. Og jeg føler meg bevisst, at jeg ser hesten og lar den ha en mening selv om jeg ikke alltid tar hensyn til den meningen.
 6. Separasjoner

  Ja enig i at grus er mangelvare nå om dagen (i store deler av landet). Men snø kan vel pakke seg og lage press i separasjonen også?
 7. Separasjoner

  Om det er 4-5 uker siden hovslager var der, hvorfor har du ikke sett separasjonen før? Sånn siden du mener jobben er dårlig utført?
 8. Separasjoner

  Slet med separasjoner på Lilrik før han fikk sko. De bli dype rimelig fort, gjerne godt hjulpet av stein som dyttet seg oppi. Følte aldri behov for å klage på hovslager, hesten bare er sånn.
 9. "For tykke ryttere"

  Min hest er 140 i mankehøyde, og veier i overkant av 400 kg. Jeg er ingen lettvekter, og er nok på grensen til om jeg kan ri henne. Men, jeg er en relativt balansert rytter, hesten er vektbærende, og jeg rir sjelden mer enn 2-3 ganger per uke og veksler med kjøring. Ser ikke så langt at hun sliter pga meg. Men jeg ville ikke satt hvem som helst rytter på henne som er i min vektklasse nei. Derimot har jeg ridd større hester med svakere rygger som jeg kjente ville ha lettere ryttere. Så man må se an hest og ekvipasje. Uten at jeg har lest noen av de nyeste linkene.
 10. Avl-snikksnakk!

  Jada, OCD har nok en høy miljømessig faktor og en relativt lav arvelig faktor. Men arvelig er det (som det meste annet), og uansett så mener jeg at når man har satt et krav så skal det følges. Ikke gi disp til enkeltindivider.
 11. Avl-snikksnakk!

  litt.... fascinerende?... at man får dispensasjon fra diskvalifiserende helseproblemer bare man er "bra nok"....
 12. Fjordhesten

  Nicko er fin Blir spennende å se han igjen på UB i år.
 13. Fjordhesten

  ligger en ganske fin beskrivelse av manking på fjordhest.no, har du sett på den?
 14. Lettridning eller nedsitting i trav

  Dette har jeg også slitt med. Men har funnet noen knapper hos meg selv nå som har hjulpet masse, og nå er det ikke noe problem lenger
 15. Lettridning eller nedsitting i trav

  på tur rir jeg konsekvent lett. Gammel vane, og synes uansett det er best for både meg og hest. De siste årene har jeg også fokusert på hvordan jeg rir lett, så jeg skal gjøre det mest mulig korrekt. På bane blir det også stort sett lettridning, mest nedsitting for å øve på det før stevner osv, eller når jeg føler jeg trenger det for å oppnå det jeg vil. Føler meg ikke flink nok til å sitte mye ned, men bør sikkert øve på det. har også ridd mye lett fram til nå fordi hesten har vært ung.
×