Gå til innhold

KatrineH

Medlem
 • Antall innlegg

  9 918
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  48

KatrineH last won the day on August 12

KatrineH had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

10 705

Om KatrineH

 • Rang
  Gamp

Profile Information

 • Fra
  Hedmarken
 • Hesterase:
  Fjordhest
 • Gren:
  Alround

Nylige profilbesøk

1 158 profilvisninger
 1. KatrineH

  Tøltende Nordlandshester

  Når man har en liten populasjon tar det tid å avle seg i en ønsket retning. Er ganke stor forskjell i populasjonsstørrelsen til islandshesten og nordlandshesten, som også påvirker mulighetene i avlen. Siden sistnevnte har en liten populasjon må de også passe seg for innavlsproblematikken (og her gjør de faktisk en jævla god jobb), som gjør at de må avle på hingster som ikke er så "perfekte" som kanskje ønsket. Men det finnes en del fine individer, med lengre halser og bedre bevegelser. Og mange av dem er flotte brukshester. Slik jeg leser nordlandshestfolket er de stolte av rasen sin. At de ser på den som en mindreverdig lookalike til islandshesten har jeg ikke inntrykk av.
 2. KatrineH

  Tøltende Nordlandshester

  Enig med deg i dette Rips. Mye av debatten handler jo om å akseptere at vi ser etter ulike ting i hestene våre, selv om ordene er de samme (eksempelvis gangarter og lynne). Jeg tror også at de N/L-folkene som "reklamerer" med at rasen deres kan tølte er et mindretall, men et mindretall som liker å snakke høyt. De fleste drar fram helt andre egenskaper i hestene sine. Men at de ser islandshesten som en sterk konkurrent er nok riktig.
 3. KatrineH

  Tøltende Nordlandshester

  Har jeg sagt at jeg sikter til tråden i seg selv eller førsteinnlegget? Var mer siktet mot retningen tråden tok. Og at det er en gjentagende hendelse.
 4. KatrineH

  Tøltende Nordlandshester

  Ikke for dere nei. På samme måte som at det er uaktuelt for meg å kjøpe islandshest, så er det uaktuelt for dere å kjøpe noen av de norske rasene. Men for alle de som "bare" skal ha en hobbyhest de skal ri på tur på f.eks., så kan det faktisk være tilfeldigheter som gjør at de ender opp med det ene framfor det andre. Det er ikke alle som er så rasebevisste som oss, det må vi ikke glemme. Og i den kategorien så stiller våre raser seg ganske likt.
 5. KatrineH

  Tøltende Nordlandshester

  At du forteller om den erfaringen du har med dyret du selv eier har jeg ikke noen problemer med. Det er mer den generelle negativiteten isisklikken her på forumet kommer med med jevne mellomrom. Er jo ikke første gangen mener jeg....
 6. KatrineH

  Tøltende Nordlandshester

  Forøvrig mener jeg også at islandshesten er konkurrenter til de norske hesterasene (ja, alle tre). Ikke som gangartshester/konkurransehest nei, men som hobbyhest. Som jo de aller fleste hester i Norge er.
 7. KatrineH

  Tøltende Nordlandshester

  Ja, det har jeg. SÅ da er det greit for dere å gjøre det samme? Eller skal dere være "the better woman" å heve dere over det? Edit: Her inne er det vel heller ingen som driver med N/L (sånn som i driver med, ikke bare har en) . Så skikkelig hyggelig å snakke dritt om folk et sted de ikke kan forsvare seg.
 8. KatrineH

  Tøltende Nordlandshester

  Nåja, islandshest og N/L-hest har da i det minste et relativt likt utseende, sånn i størrelse og pelsmengde. Lettere å sammenligne de to enn noen av dem mot hannoveraner. Men poenget er jeg enig i, man trenger ikke sammenligne raser. Er mange raser jeg kan snakke "dritt" om, men jeg skjønner ikke hvorfor jeg skal gidde det. Jeg vil heller prate opp den rasen jeg har, enn å snakke ned de rasene jeg ikke har.
 9. KatrineH

  Tøltende Nordlandshester

  Hva er egentlig greia med å snakke dritt om N/L-hesten til stadig vekk? Spesielt fra isis-gjengen?
 10. KatrineH

  Tøltende Nordlandshester

  Takk for link til klipp, dette har jeg hørt om mange ganger men enda ikke fått sett. Jeg skal ikke dømme om dette er tølt eller ikke, men klippet er uansett snart 20 år gammelt, så for min del er dette "beviset" litt utdatert. Uenig. Gode og dårlig individer finnes i enhver rase, og jeg har møtt flere trivelige N/L-hester. De er selvsagt ikke konkurrenter til islandshesten når det gjelder å ha flere gangarter, men som turisthest og turhest ser jeg ikke problemet med å bruke N/L-hest. Som en ponni for barn som ønsker å starte sprang og dressur (og eventuelt kjøring) ser jeg N/L-hesten som bedre egnet enn islandshesten. Fram til et visst nivå selvsagt, men det gjelder begge raser.
 11. KatrineH

  Tøltende Nordlandshester

  Forøvrig nysgjerrig på hvor Kurre diskuterer disse tøltende nordlandshestene.😇
 12. KatrineH

  Tøltende Nordlandshester

  Har lest flere ganger at det hevdes enkelte individer kan tølte, men aldri sett noe film som beviser det. Har sett bilde av tøltende kaldblods da.
 13. KatrineH

  Grovfôr 2018

  Mens mine hester synes jeg blir tynnere, uten at jeg egentlig mener det. Har regnet ut fôrplan basert på grovfôranalysenr, og i følge den får de mer enn de behøver. Men synes de har skrumpet litt inn allikevel... Gjorde en endring i fôringen for noen uker siden, tror kanskje det er den som kommer til syne nå. Skulle kjøpe soyapellets på FK på lørdag, men de var tom så da ble det en sekk med oppdrett. Når vi passerer nyttår må vi bytte slått på det norske høyet, og gå over til en med mindre protein. Da tror jeg det kan være greit å gi litt ekstra protein i kraftfôret. Begge hestene har en del muskelbygging å gjøre framover 😛
 14. KatrineH

  Unghest født 2015

  Jeg og Lilrik har vært på tur i dag. Kjempegøy. Har meldt oss på dressurkurs om noen uker, så vi får hjelp til å komme i gang med dressurutdannelsen. Fram til da blir det nok noen flere turer, så vi ikke roter til for mye på banen 🙂
 15. KatrineH

  Polyneuropati - en infotråd

  https://www.nmbu.no/tjenester/uds/hest/forskning/node/36029?fbclid=IwAR316BIVY3p_0xNQZlRAZ9cUQUedLcTBC7qaxOsUIBGy1Pjzp3sx_tSdMoc
×