Gå til innhold

Leaderboard


Popular Content

Showing most liked content since 21. feb. 2018 in all areas

 1. 17 points
  Da var hengerlappen i boks! Strålende vær og hyggelig sensor. Så nå gleeeder jeg meg til jeg får henta hestene mine, på helt lovlig vis.
 2. 13 points
  Hesten er friskmeldt utan nokon foreløpige konsekvensar eller følgeskadar. Rein i ultralyd og røntgen. Mest sannsynleg har belastninga stamma frå ein hovskade i sumar, då han mista store delar av hælen på ein hoven, etter ein bonanzatur på beite. Eg behandla med eigenkjøpt Photizo, DMSO, Shockwave annakvar veke og ice-vibe på knær, samt piper. Vetrofen-tilskotet vart også nytta. Hesten har no vore i opptrening i to vekers tid utan foreløpig haltheit. Han trynte i luftegården når det var snø dog, men kom heldigvis uskada frå det. Haha. Nett no har han ein tannspiss frå helvete på høgre side, så rir rodeohest på hackamore forløpig. Venter med å setje han skikkelig i gong etter tannoverhaling 8 mars. Tvi tvi. Takkar for alle flotte tips, dei har nesten alle blitt nytta :-)
 3. 12 points
  Ooooopp..... Neeeeeeeed..... Ooooopp.... 😂
 4. 9 points
  Min fine har vært på sitt første kurs, og vi er bare fornøyde Selvsagt er det mye å jobbe med, men så er hun jo bare 4 år, og knapt ridd, så jeg skal ikke klage litt en gang! Hun er klar for 4årsklassene allerede neste mnd tipper vi, så dette blir så bra så Ligger to videoer i loggen vår
 5. 8 points
  Kan jo ikke bare bedrive sånne dressurgreier.... B-) Fikk plutselig "ånden over meg" i dag, og gjorde noe helt uplanlagt! (Y) Lurte voldsomt på hva vi drev på for noe, men det var kanskje litt sånn allright .
 6. 7 points
  Hei alle ❣️ Jeg heter Høiby Lerka og skulle egentlig ikke finnes mere - jeg skulle til en plass som heter Horn slakteri, men så kom det ei små stressa kjerring kjørende med henger en mørk desember natt og hentet meg - og hun tok meg med til en fremmed plass ! Her bodde det tre andre hesterfrs før, men jeg kjente ingen av de! Men jeg ble fort kjent med den rare damen- hun er egentlig ganske snill og vi gjør masse ting i lag som jeg ikke har gjort før- hun sitter oppe ryggen min og får meg til å bære henne rundt mens jeg må gå og stoppe og Gud jeg vet ikke hva alt hun mener , men jeg tror jeg gjør noe rett for hun klør meg og sier braaaaasaa med lys stemme . Så det er ganske Ok å være her alikevel selv om jeg savner føllet mitt men nå har melkesprengen heldigvis gitt seg klem fra Lerka ❣️
 7. 6 points
  16 dager igjen til termin! Enn at det er så kort tid igjen Ikke noe antydning til jur så blir nok å gå over termin. Det er jo ikke noe rart..
 8. 6 points
  Sjurtun Silja, 4 år gammel e. Fløgstad Odin u. Birkelid Ninja 😊
 9. 6 points
  Ser det er flere Høibyhester her inne. Dette er Bjørn, 2000 modell og på bildet akkurat flyttet hit, i november 2017. Kjent han fra 2010, men ikke hatt så mye med han å gjøre siden da, før i fjor sommer hvor vi hang litt. Nå bor han her, og er begynt å slanke seg, få seg noen muskler og lære ungene å ri. Herlig fyr som elsker å jobbe, og har litt humor(for oss som tror hester har slikt). Tester de som kan litt, passer på de som er redde, og bøller litt med de han liker ekstra godt.
 10. 6 points
  Jeg kan jo faktisk melde meg inn her. Var og hilste på min fremtidige stjerne i går, hun er altså sååå god. Skikkelig snill og grei fra bakken, og veldig framover når man rir. Perfekt kombo! Blitt mer hest siden jeg så henne i november. Og hun blir stooor altså. Hun ser ikke så stor ut her, men når jeg står ved rumpa hennes er den ca et hode lavere enn meg. Nei, hun her skal jeg kose meg masse med.
 11. 6 points
  Fikk endelig dridla meg til å laste opp film, så her kommer den fra forrige uke, ny sprangtrening står for tur i kveld
 12. 5 points
  Har endelig fått Kingsland-stevnejakka mi! Og den passet perfekt! 😁 Må bare ha stevneskjorte under. En anelse romslig uten. Helt innafor med splitter ny KL-jakke til 599 kr! Litt dårlig lys, men den er mørk marineblå i grunnfargen med turkise og sølvfargede detaljer. Myk og fleksibel softshell.
 13. 5 points
  Nytt monteløp i helga, og lørdagskjøring etter V75 Og hesten funker enda på isen Annen rytter denne gang som rei utrolig bra og husket det meste jeg sa. Rytter ikke mye brukt, men veldig flink som har kjørt ponni i mange år + rir sprang og dressur med ridehesten sin. De travet seg inn til en super 3.pl hvor siste del må ha gått fort siden de lå sist i feltet. 2080m og tiden 18,8 og penger på bok Er veldig fornøyd med høy terroristen(på henger). Trav i nord på vinteren er for spesielt intr siden været skifter fort her, men god sjåfør med god og kjent bil så gikk det bra, selv om siste timen på tur hjem ble spennende med blankpolert veibane og bilen har piggfrie dekk....
 14. 5 points
  Et annet aspekt er at hestene har veldig ulik toleransegrense. Noen protesterer for "ingenting", mens andre er omtrent daue før man fant ut at det feilte dem noe. Jeg tenker også at man må huske på det psykiske aspektet i det hele, ikke bare det fysiske. En hest som over lenger tid har vært vant til at noe er vondt, vil jo få et psykisk mønster der den forventer smerte, og derfor kan reagere med protester og uvilje, selv om den fysiske smerten da på ett punkt har blitt ryddet opp i .
 15. 5 points
  Jeg blir litt sånn "meh" til slike artikler. Ja, jeg skjønner hvor hun kommer fra og det er viktige ting å tenke på. Men å si at innridning og skoing er som traume for hestene, det beskriver for meg noen som ikke har gjort jobben med innridning og lære å stå stille i krysstau skikkelig. Skal du kaste deg på en unghest uten trening og "break in" som det ofte heter på engelsk, så har vi vel alle sett tilfeller der det er traumatisk for hesten. Det handler jo om å trene hesten fornuftig. "gå unna sjenkel er å gå unna smerte" er det samme argumentet bittmotstandere bruker i mot bruk av bitt. Det sendes nerveimpulser, da må det være smerte. Man kan jo da opplyse om at det sendes en hel haug nerveimpulser når man har på klær også, det betyr ikke at vi går rundt i store smerter hver dag fordi vi har på klær.... På den andre siden ser jeg altfor ofte hester som ikke har det bra, enten misforstått av eier, ikke tilvent ting godt nok, utålmodig eier/trener som skal fikse ting osv. Jeg skulle selv gjerne hatt min hest i flokk på supre områder, dessverre ikke veldig enkelt når man også må ha gode treningsmuligheter og hesten helst ikke bør stå med hopper da han kan finne på å bedekke under brunst. Så man må skorte på krava og prøve å gjøre livet så godt man kan for den individuelle hest. Jeg synes forøvrig jeg ser en endring hos den normale hobbyhest eier, og også at store staller også har en utvikling til hvordan man kan legge opp til drift som er bedre tilrettelagt hestens naturlige atferd. Dessverre er det konkurranseidretten på andre siden som drar det i motsatt retning.
 16. 5 points
  Jeg fikk litt sånn "slipp hestene fri"-følelse av dette. Jeg er veldig enig i at man bør sørge for at hestene har et sosialt liv med artsfrender, og ideelt sett burde alle hestene stå i flokk på store uteområder. Men så har man desverre begrenset uteplass, noen hester som ikke funker i blandet flokk, noen som ikke funker med noen slags hester, noen med fryktelig matagressjon osv. På toppen av dette skal arbeidsdagen for stallansatt gå opp, som kanskje betyr at hestene må inn tidligere enn de selv ville valgt for å rekke å ta inn alle, bytte dekken og fore osv osv før det blir for sent igjen. Jeg tror de fleste hesteeiere prøver å tilrettelegge som best for sin hest, men det er ikke alltid like lett med de fasilitetene man har tilgang på. Jeg har akkurat vært på stalljakt, og det er vanskelig å finne staller som eier store nok uteområder til at paddockene blir store nok etter hva jeg skulle ønske. Joda stallene kunne tatt inn færre hester så det ble mer areal per hest, men da minsker inntekten og det går kanskje ikke rundt. Ang traume ved skoing tror jeg ikke det er noen god løsning at flere hesteeiere skal ta jobben selv - det har jeg sett flere eksempler på, særlig i travmiljøet, som ikke gir et særlig pent resultat. Opplever ihvertfall at min hovslager er opptatt av at skoing skal være en trygg og positiv opplevelse for unghesten min, og at hun etter x antall gode opplevelser nå kan skos uten å virke verken stresset eller utsatt for traume. Innspenning bruker jeg lite, men jeg velger å tro og håpe at jeg - uansett sitasjon - klarer å se forskjell på en apatisk hest og en avslappet en. Nå opplever jeg at de fleste hester sier imot om de strammes inn for mye, heller enn å bli apatisk, men jeg har selv sett en og annen hest som virker til å ha gitt opp ja. Jeg føler mange innlegg som dette tar et utgangspunkt i at man har hest for hestens velværes skyld. Jeg er et egoistisk menneske, og har hest fordi det gleder meg. Joda jeg vil at Tilla skal ha det så bra som overhode mulig med de mulighetene jeg har, men jeg kjøpte ikke Tilla for at hun skulle få det bra - jeg kjøpte henne fordi jeg gleder meg over å holde på med og trene hest. Om andre vil ha sin hest kun for å gjøre dens liv best mulig må de gjerne det, men jeg kjøper i utgangspunktet hest fordi jeg vil trene og konkurrere med den.
 17. 5 points
  En ting veldig mange sliter med når de skal ri lett er at når man setter seg ned i lettridningen, så setter man seg ned i den samme sitsen som man som regel ellers sitter i i de andre gangartene. Og det er som regel i en sits som har balansepunktet alt for langt bak = baktung. Når man da skal reise seg opp igjen for å fortsette lettridninga er dette VELDIG tungt, men etterhvert lærer man seg å kompensere og dermed ri lett på den letteste måten, men også ukorrekt og ubalansert. Her kommer det å engasjere riktige muskler inn, som @smaaen snakker om, hvis man allerede er baktung er det fysisk vanskelig å få engasjert de riktige musklene for å få lettridd på en funksjonell måte. Ergo må balansen fikses først, så kan man kjenne på hvilke muskler man faktisk skal bruke i lettridning. Som jo er de samme som ved nedsitning - enkelt og greit fordi det er de musklene man bruker når man balanserer seg i korrekt sits! En veldig enkel og tydelig sjekk på om man er baktung er å ri lett i en annen takt enn opp-ned-opp-ned. F.eks opp-opp-ned-opp-opp-ned eller opp-opp-ned-ned. Klarer man ikke å holde denne takta så er man baktung og problemet ligger i 90% av tilfellene i at rytter ikke har anklene under hoftene. Prøv å sett deg ned på huk med hoftene bak anklene. Da går man fort på ræva Her kommer jo også problemet med nedsitning. Det er jo "bare å sette seg ned"..... Plutselig forsvinner anklene ut av posisjonen under hoftene og hele balansen er igjen ute å kjører. Dette blandet med stiv lysk, lår og knær som ikke "ruller" med hesten, svai/konkav rygg og ellers andre kroppslige fenomener som forplanter seg rundt i kroppen når man kommer ut av balanse.
 18. 5 points
  Jeg synes også jeg ser endel som lettrir feil, men jeg ser alikevell en betydelig større andel som sitter nede feil. Og ofte synes jeg det gir større utslag på hesten. Jeg synes det er så utrolig kjipt at det ikke er tillatt med lettridning i alle lette klasser (tom LA) i Norge. For det å sitte nede på en hest med litt bevegelse anser jeg som mye mer teknisk vanskelig enn å feks. ri en sjenkelvikning. Og det fører til at så utrolig mange tvinger seg selv til å sitte nede før man er klar for det, som bare gir spenninger hos både hest og rytter. Mens om man hadde hatt litt bedre tid på seg, så hadde nedsittingen kommet mest sansynlig av seg selv når man rir hesten i mer samling og får mer erfaring.
 19. 5 points
  Hadde vore kjekt om noko anna enn snikksnakken hadde aktivitet. Samt at det fantes meir aktive ridediskusjonar, på dei forskjellige greinene. Trur også det er naudsynt med fleire kontroversielle diskusjonar, anten treng me litt rollkür, pengar i sporten, klassisk ridekunst eller noko anna som får folk til å sveitte. Synes også meir diskusjonar rundt nye utstyrstrender og liknande hadde vore interessant. Samt er det jo viktig at me som er her faktisk engasjerer oss for å halde det i gong, og halde det aktivt. Eg må heilt klart ta meg i nakken. Skal herved svare på mest mogleg emner den neste veka. Ta eit skippertak på aktiviteten.
 20. 5 points
  Synes stort sett at veldig sterke ryttre er de vanskeligeste å undervise,for de bruker gjerne styrken feil. Når de spenner en muskel blir det så veldig.Og tar de en parade blir det så veldig.De er ofte lite bevisste på hvor sterke de er og hvordan styre den styrken. Jeg er en helt utrolig pingle,men var faktisk ikke så verst til å ri da jeg var aktiv.Sterk ryggmuskulatur hadde jeg,men ellers temmelig håpløs.Hadde riding dreid seg om styrke hadde jeg vært komplett håpløs til det meste. Når det skal sies så er jeg også verdens stiveste person og har undervist spreke yogadamer som ikke har fått det til i det hele tatt,så jeg nekter å gå med på at det handler om så mye smidighet heller jeg da...Teknikk og følelse og timing.Da kommer man et godt stykke på vei.
 21. 5 points
  Enig. Jo mer jeg lærer om ridning, jo mindre tro har jeg på dette med å måtte være sterk visse steder og kjempemobil andre steder. Typ kjerne og hofte, som man ofte snakker om. Men at veldig mye har mye mer med teknikk og koordinasjon å gjøre, enn ren styrke eller smidighet.
 22. 5 points
  Jaja, i forigårs hadde vi fått påfyll av vitaminer, og vi fikk pellets igjen i stedet for granulat. Siden da har Aro reinslikka matbollen hver dag, akkurat som før. Så jeg tror mysteriet med hvorfor han ikke har spist opp maten sin er løst i alle fall, det hadde nok mindre å gjøre med betfiberen og mer å gjøre med granulat-vitaminer
 23. 5 points
  Når du tar han ned i tempo, så gjør noe annet enn å ta han ned i tempo Dvs, hvis du bare bruker halvparader for å bremse tempoet, så mistenker jeg at du bare samler opp mer energi og dermed får enda hastigere steg og takt, selv om tempoet i og for seg bli lavere. Du "spenner fjæra" på en måte. Bruk heller øvelser der hesten må redusere tempoet for å gjøre øvelsen (og svare skikkelig for hjelperne) riktig. Som flere nevner versader, sideførende, bøyning, stilning osv. Volter, åttetall etc der du bruker bøyningen som en slags indirekte brems. Hesten må lære å vente på deg . Ville vært litt forsiktig med for mye overganger, da jeg ofte opplever det som stressende på mange allerede heite hester. Overganger først når hesten er avspent. Btw - flott hest 👌👌
 24. 4 points
  En Filzsattel barbaksal/pad
 25. 4 points
  Jeg har erfaring i at «små» uregelmessigheter som oppstår etter et sklitak, et byks i luftegården (som ikke er en diger smell) ofte er ting som kroppen retter opp i selv når den blir oppmuntret til riktig bevegelse. Så der holder jeg med en tidligere arbeidsgiver (dressurrytter) i at man kan trene vekk mye med myk og smidig trening. Små ting som kommer fra skjeve høver er et unntak, det påvirker hele organismen og tar laaang tid å gjøre noe med når man må påvirke både organismen som helhet og bevegelsesminnet. Sette seg fast gjør det hvis vi ikke korrigerer bevegelsen eller lar hesten bare ha fri. Hester som blir jevnt, pent og likesidig brukt har utrolig lite små ting som «setter seg fast» og blir store. Store smeller derimot, kan selvsagt alle få, men da er det ofte åpenbart at det har skjedd noe, og hva som har skjedd også. Og det går ikke an å forebygge all verden heller. Med mindre man driver fullstendig med bobleplast.
 26. 4 points
  Lillemor, 2016-modell
 27. 4 points
  Min lille ponnis viste seg jo å være drektig allikevel, og godt er det med den magen hu har fått
 28. 4 points
  Sitter du igjen med 250 kr netto pr hest og har 6 hester pr dag for å fylle arbeidsdagen sitter du igjen med en nettoinntekt på 360.000 kr etter skatter og avgifter (30.000 utbetalt i mnd). Det må jo tilsvare en inntekt på minst 550.000 brutto som er bedre enn mange andre utdannelser som krever lengre studie og mer studielån.
 29. 4 points
  Og feelingen kommer med erfaring, øvelse, trening. Det tar tid å lære seg "feeling" og det er ikke noe konkret man kan si for å lære det bort. Man kan hjelpe, veilede, forsøke å finne ut hvorfor rytteren ikke har den rette følelsen og hjelpe med det, men det tar tid. Plutselig går noe opp for en og man har skjønt det og kjent det. Kjent den følelsen man lette etter. Det er ganske magisk nå man opplever det, men man må ha tålmodighet på veien. Det er som regel mye prøving og feiling underveis.
 30. 4 points
  Jeg blir veldig imponert av folk som driver piruettarbeid uten hodelag, men her dukket det opp et godt eksempel på hest med urolig munn selv om den ikke har bitt. I stedet for å løfte seg opp fra bakparten i piruettene, prøver den i stedet å slenge hodet og framparten opp.
 31. 4 points
  Må skryte litt mer av den unge damen forresten. Vi red litt rundt på banen i går og det falt snø fra trærne litt sånn her og der og plutselig. Hun reagerte ikke, hverken på det, brøytebilen eller skiløperne som gikk forbi. Så gikk jeg av. Det falt litt snø av trærne igjen og DA skvatt hun. Så tydelig at hun er fokusert på oppgaven med å bli ridehest. Føler meg i grunn ganske trygg og hjemme oppå den store damen. Kløøør i fingrene etter å få hestene hjem nå.
 32. 4 points
  Men munnstykke og sidestykkenes utforming kan jo variere i det uendelige på alle stangbitt, derfor vil jo hva hesten liker og ikke være variabelt også. Et bitt er ikke bare et bitt, det finnes jo haugevis av variasjoner både i munnstykke og sidedeler på bittet. Og kombinasjoner av disse. I tillegg har mange hester preferanser når det kommer til kjettingens utforming, plassering, evt padding og stramming. Er vel ingen bitt som er så mulige å variere som disse. Ikke så uvanlig å bruke bitt-tape på kjørebittene heller, for hester som ikke legger seg til godt, vel? Både for å gi annen følelse mot munnstykket, og har også vært borti at man har tapet midtleddet på et leddet bitt for å gi det en funksjon som er mellom leddet og uleddet. Det jeg vil fram til er at variasjonene er syyyykt mange, så det vil være vanskelig å si at en hest konsekvent ikke luker det eller det bittet.
 33. 4 points
  Min «lille» fine 2017 årgang som nå er solgt og skal reise hele veien til Finland i løp av noen uker. Kjøperen er rytter på intermediare II nivå, så dette skal bli veldig spennende.
 34. 3 points
  Jeg skal begynne å hoppe min igjen nå, fått klarsignal fra behandler (jeg var jo redd jeg ikke kunne) og hvis han tar det ok blir det noen lave klasser på stevnet 1.april. Hesten er i gang og vi hopper uansett ikke høyt.
 35. 3 points
  Ny ridehjelm drømmehjelmen min. Blå Miss Shield med alcantera på toppen, titan trimming og Swarovskibelte over skjermen. Sammen med frakken jeg fikk til jul blir det bare puuuurfect Og så måtte jeg ha ny pussebag også.
 36. 3 points
  Nryfs sine retningslinjer er ganske rause når det gjelder erfarne ryttere og kraftige hestetyper, i forhold til uerfarne og lettbygde hester.
 37. 3 points
  275 dager på denne her nå 💕
 38. 3 points
  Igår kom veterinæren tilbake for å sjekke ponnisen min, som vi ikke fant noe føll på ved drektighetssjekken i oktober. Igår var det føll der Så da blir det brått to føll i år allikevel Var det noen som har en kalkulator for å regne ut når jeg kan forvente at den kommer? Edit for å si at jeg fant denne som var ganske fin : https://www.timeanddate.no/kalkulator/dato
 39. 3 points
  Vinteridyll 😍 (Selv om våren er etterlengtet nå..)
 40. 3 points
  Jeg er veldig positiv til mye lettridning, men kommer litt ann på hvilken hest jeg sitter på. Jeg synes at hvis man rir hesten bedre i lettridning så bør store deler av treningen være i lettridning. Enten det pga at rytteren ikke er avspent nok i setet til å sitte godt nede eller om det er fordi hesten er svak og jobber bedre når den får mer frihet over ryggen. Pre'en vi hadde hadde ikke særlig sterk rygg og fikk fort problemer (låsninger/muskelspenninger) i bakre del av salleiet. Denne red jeg derfor veldig mye lett på. I alle øvelser også når vi begynte å jobbe mot passagen. Rosarno sitter jeg hovedsaklig nede på (når han er varm) da han har en sterk og god rygg. Og jeg merker ingen forskjell om jeg lettrir eller sitter nede. Men om jeg rir på en hest som jeg merker spenner seg når jeg setter meg ned, så lettrir jeg noen økter til jeg kjenner den beveger seg like godt når jeg setter meg ned..
 41. 3 points
  Har også disse to damene her. Lille Christel og Lille Maria. Kan ikke noe som helst, i en alder av 9 og 10 år, men vi jobber med saken. Bittesmå og veldig stødige på mange måter, så håper de kan bli fine mor og barnhester etterhvert. Hittil er de hvertfall greiere med ungene enn med meg 😂 skodd første gang i november 2017, rytter første gang juni 2017 for Maria, enda ikke for Christel da hun har hatt litt fysiske utfordringer dom jeg tror vi er nokså ferdige med nå. Maria har vært i trassalder’n i vinter, med mye vikke/skakke/nekterfakter men er litt mer med igjen nå, Christel blir bare snillere og greiere, men var et merreskinn når hu kom(mye grunnet vondter). Går under felles kjælenavnet fumerrene til mutter’n, og er til glede og frustrasjon hver dag 😊 skulle aldri ha merr, og hvertfall ikke rødmerr.. 😅 flaks jeg har Bjørnemann når jeg får dosa med prinsessenykker 😇
 42. 3 points
  Nyskodd og klart for ein vår i skikkeleg trening, byrjar nærme seg utstilling😊
 43. 3 points
  Det var ikke meninga å få det til å virke grusomt komplisert, altså. Men det at yttertøyle vender hesten når du rir, det skjer jo av seg sjøl. Når det er behov for å vende raskt(høyere gangart/piruett/halv-kvartpiruett, eller bare trange buer) må vi jo vende overkroppen i den retningen vi skal, og hvis vi tar i innertøyle da så hindrer vi hesten i å vende så raskt som vi vil. Men hvis vi bare har kontakt, vil endre retning, og vender overkroppen tilstrekkelig dit vi skal, så vil jo hesten la seg føre dit(som følge av at yttertøyle er i ytter hånd, som er på ytter arm, på ytter skulder, som vender seg inn/rundt). Det er ikke komplisert, men snarere logisk for hesten 😊 Dette trenger ikke hester å lære i det hele tatt er min opplevelse, dette er noe de bare forstår.
 44. 3 points
  Man bruker jo det mye i klassisk dressur også, kalles gjerne indirekte tøyle i AR kretser, husker ikke hva treneren min kaller det, men alle de jeg rir for bruker den hjelpen.
 45. 3 points
  Jeg tenker mer at hvis du lenger yttertømmen så er det fordi hesten skal følge den. Med andre ord tenker jeg at trykket i tømmen (hestens bydning) skal være likt selv om du lenger yttertømmen? (Ellers vil vel hesten i teorien forsvinne ut gjennom skulderen? ).
 46. 3 points
  Jepp, det er veldig få, om noen steder man kan reise å få instruksjon på gode skolehester. De fleste som utdanner de vil ikke at "nybegynnere" skal ødelegge de, merkelig nok Jeg lærte ekstremt mye mer enn jeg trodde da jeg fikk ri noen godt utdannede hester som var utrolig følsomme for setet. Tøylen kunne du bare glemme å dra i eller styre med da ble det bare krøll og ingen kontroll. Så vi får jo bare ta tiden til hjelp, og det er jo ikke noe galt i det sånn sett, men kan være frustrerende for veldig mange. Uthevet her, det er dette jeg synes er så rart med tanke på utdanning av hester og ledende tøyletak. Nesten alle jeg underviser sliter med innvendig tøyle, fordi man skal lede, svinge, uvane osv. Hvorfor skal man lære hesten noe man må avlære etterpå? det skjønner ikke jeg. I tillegg gir det en utrolig dårlig vane hos veldig mange ryttere som sitter med innvendig tøyle på låret og gjerne med fiksert håndledd som gir en veldig hard og statisk kontakt. De aller fleste gjør det jo også på automatikk, de VIL ikke gjøre det, men har lært det og det har blitt en uvane. Når du kommer til versader/traverer feks (som jo er så basic som det kan få blitt) så kan du ikke dra i innvendig tøyle, da gjør du ikke øvelsen korrekt. "It's called shoulder in, not mouth back"
 47. 3 points
  Eld er ute på treningstur titt og ofte, grei og stødig liten hingst med mykjy selvtilitt og fremdrift. Kommer nok til og bli en fin brukshest for noen😊
 48. 3 points
  Supert om det kommer en standard. Frem til det hadde det vært massivt hjelpsomt om man oppga sukker, og gjerne for å unngå forvirring, hvilke sukkerarter det innebærer.
 49. 3 points
  Dette er regulert av norsk Mattilsyn. Mattilsynet ønsker ikke at det oppgis analyseverdier av næringsstoffer der det ikke er en felles godkjent internasjonal analysemetode. Det finnes maaaange metoder. Man kan analysere alt av sukker, eller bare f.eks mono- og disakkarider, fruktaner etc. Skal noe deklareres må det jo, etter min mening, være et svar som gir kunden en verdi man kan være trygg på. Slik det er nå må man jo helst oppgi analysemetode for at kunden skal vite om man har analysert for ALT sukker, eller bare f.eks 50%.
 50. 3 points
  Alle hester har jo sine utfordringer, om det er ditt eller datt spiller jo egentlig ingen rolle om man liker hesten og ikke har kjempeambisjoner. Det er jo bare å tilpasse treningen etter det den enkelte hest trenger.
×